Την επιστροφή των διεθνών Μαξίμοβιτς, Ουναχί και Πελίστρι, αναμένει ο Ντέγκο Αλόνσο προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οριακό για τους πράσινους οι οποίοι χρειάζονται τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή. Στο συγκεκριμένο ματς ο Ουρουγουανός τεχνικός δε θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος σίγουρα θα απουσιάσει και από τις δύο επόμενες αναμετρήσεις, κόντρα σε Τσέλσι και Άρη.

Το κενό του τελευταίου στο Ηράκλειο λογικά θα καλύψει ο Σπόραρ, ο οποίος αποτελεί την πρώτη εναλλακτική λύση για την κορυφή της επιθετικής γραμμής των πράσινων. Για τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα δεν αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις. Μια θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν Μπακασέτας και Ουναχί, στο χώρο του κέντρου, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και οι δυο στο βασικό σχήμα.

Στο μεταξύ, ύστερα από απόφαση της ΕΠΟ, αναβλήθηκε ο εκτός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, που ήταν προγραμματισμένος για τις 30 Οκτωβρίου, καθώς την ίδια  μέρα έχει προγραμματιστεί η κηδεία του Τζωρτζ Μπάλντοκ στην Αγγλία.