Σε ένα κακό από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, με ελάχιστες καλές στιγμές, Λαμία και Αστέρας AKTOR έμειναν στο μηδέν για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, δημιούργησαν ελάχιστες καλές στιγμές – η καλύτερη ανήκε στον Αστέρα με το δοκάρι του Μακέντα – και δικαίως μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Παρέμεινε χωρίς νίκη στην έδρα της η Λαμία και παράλληλα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, τέταρτη ισοπαλία για τους Αρκάδες, που έφτασαν τους 10 βαθμούς.

Απόλυτη ισορροπία

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Λαμία, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές, με τη σημαντικότερη εξ’ αυτών να ανήκει στον Αστέρα με το δοκάρι του Μακέντα στο 14’.

Η Λαμία ήταν εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, κράτησε και κυκλοφόρησε κατά διαστήματα καλά τη μπάλα και ήταν η πρώτη που απείλησε με κεφαλιά του Γκουίντο (9’). Η απάντηση των Αρκάδων ήρθε στο 14’, με τη σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, μια κεφαλιά του Μακέντα, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο με αρκετές δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με το παιχνίδι να κινείται σε αργό τέμπο και τις δύο ομάδες να μένουν μακριά από τις αντίπαλες εστίες. Στο 37’ η Λαμία απείλησε με κεφαλιά του Βλαχομήτρου, όμως ο Τσιντώτας φώναξε «παρών», ενώ το ίδιο έκανε και ο Κόστιτς ένα λεπτό αργότερα σε σουτ του Χουχούμη.

Χωρίς ρυθμό, φάσεις και γκολ

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου. Αργός ρυθμός, εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις και λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 47’ ο Αστέρας «φώναξε» για πέναλτι για χέρι του Ραντόνια, μία φάση που ελέγχθηκε στο VAR και δόθηκε συνέχεια στο ματς.

Τόσο οι Αρκάδες, όσο και η γηπεδούχος Λαμία επιχείρησαν να απειλήσουν με σέντρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα δε, οι δύο προπονητές άρχισαν να «φρεσκάρουν» τις ενδεκάδες τους, όμως και πάλι η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και οι συνεχείς διακοπές ήταν το κύριο σκηνικό. Στο 73’ ο Τριανταφυλλόπουλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια της Λαμίας, σούταρε από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Κόστιτς μπλόκαρε.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε από στατική φάση και συγκεκριμένα από ένα κόρνερ στο 82’, με τον Ενρίκες να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μένουν δίκαια στο 0-0.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε (24′ Γιαννούτσος), Σιόβας, Ραντόνια, Ρινγκ (73′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Μπίκοφ, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (73′ Μέκιτς), Γκουίντο.
Στον πάγκο: Ρατόν, Αθανασακόπουλος, Ντεντάκης, Ενρίκες, Δοϊρανλής, Σάντμπεργκ.

Αστέρας AKTOR (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Ντέλι, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (68′ Τζανδάρης), Αλάγκμπε, Καλτσάς (86′ Τζίμας), Μπαρτόλο (90+3′ Μπιλέ), Κρεσπί (68′ Παλάσιος), Μακέντα.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Γκαρσία, Γκος, Άνταμ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος
Βοηθοί: Γεώργιος Στεφανής, Γεώργιος Χριστάκογλου
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Ανδριανός