Ο Άρης θέλει να κάνει τέσσερις τις σερί νίκες του στο πρωτάθλημα σήμερα (20/10, 20:00, NS Prime) κόντρα στην Athens Kallithea, κρατώντας ή ακόμη και βελτιώνοντας τη θέση του στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας της Super League

Με φόρα από τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και τη μία στο Κύπελλο μπαίνει ο Άρης ξανά σήμερα (20/10, 20:00, NS Prime) στους αγώνες της Super League μετά τη διακοπή λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων, υποδεχόμενος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος την Athens Kallithea. Οι “κίτρινοι” θέλουν να συνεχίσουν όπως σταμάτησαν, με νίκη δηλαδή, ώστε να παραμείνουν σίγουρα στο δεύτερο πάτωμα της βαθμολογίας ή ακόμη και να βελτιώσουν τη θέση τους!

Το πρώτο ζητούμενο γι’ αυτούς είναι να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια σοβαρότητα που είχαν πριν τη διακοπή και να δείξουν ότι δεν επηρεάστηκαν από αυτήν, αλλά και ότι τα μυαλά τους δεν πήραν… αέρα! Απέναντί τους είναι μια ομάδα που έχει δείξει ως τώρα ότι δεν επιτρέπει τέτοιου είδους προσέγγιση από τους αντιπάλους της, μετρώντας πέντε ισοπαλίες, εκ των οποίων οι δύο στις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ δυσκόλεψε και τον Ολυμπιακό στη μία από τις δύο ήττες της. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, είναι δυσκολοκατάβλητη και… ζημιάρα.

Άλλωστε, αυτό ακριβώς δήλωσε στη NOVA εν όψει αυτής της αναμέτρησης ότι περιμένει από τους παίκτες του να κάνουν ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Περιμένω να κάνουν οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι αυτό που ζητάμε συνέχεια. Δηλαδή, να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, με τον τρόπο που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε και να υπηρετήσουμε σωστά το πλάνο μας. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και πρέπει να τη βγάλουμε και πάλι στο γήπεδο. Θέλω να δω τους παίκτες να “διψούν” για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τους δω να παλεύουν για κάθε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και τελικώς να φτάσουν στη νίκη”.

Κι ο Φαμπιάνο Λέισμαν, όμως, με αυτόν τον τρόπο δήλωσε στη NOVA ότι προσδοκά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να συμπεριφερθούν στη σημερινή αναμέτρηση: “Όλες οι ομάδες είναι καλές και το ίδιο ισχύει και για τον ερχόμενο αντίπαλό μας. Όπως έχουμε δει, πρόκειται για μια ομάδα που έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις ως τώρα και διαθέτει καλούς παίκτες, με ποιότητα. Περιμένω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, οπότε εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να την πάρουμε”.

Ακόμη κι ο νεοφερμένος στον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα Ρόμπιν Κουάισον, όμως, μιλώντας με βάση την εμπειρία του, έτσι δήλωσε στη NOVA ότι πρέπει να πράξουν οι “κίτρινοι” απέναντι στην Athens Kallithea: “Το ζητούμενο για εμάς είναι είμαστε σοβαροί σε αυτό το παιχνίδι. Προερχόμαστε από καλό σερί, αλλά πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε όλα να ζητούμε τη νίκη, για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία”.

Ο Άκης Μάντζιος πήρε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι ακόμη και τον Πιονέ Σίστο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες. Εκτός άφησε τους Saverio, Zamora, Fattore, Jean Jules Mvondo, Παναγίδη, Αγοραστό και Κυριαζή, όλους για λόγους τακτικής. 

Ο προπονητής του Άρη συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Sidklev, Hugo Mallo, Montoya, Frydek, Juankar, Brabec, Fabiano Leismann, Fran Velez, Rose, Darida, Cifuentes, Monchu Rodriguez, Pardo, Manu Garcia, Sisto, Suleymanov, Diandy, Quaison, Loren Moron και Φετφατζίδη.

Στην αρχική ενδεκάδα, που αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, ο Μάντζιος προσανατολίζεται να επιλέξει τους Κουέστα στη θέση “1”, Μοντόγια ως δεξιό οπισθοφύλακα, Φρίντεκ ως αριστερό, Μπράμπετς και Φαμπιάνο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, Σιφουέντες ως αμυντικό μέσο με τους Μόντσου και Μανού Γκαρθία ως εσωτερικούς μέσους, Σουλεϊμάνοφ και Ντιαντί στις πτέρυγες και Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.