Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά τη χαλάρωση και απ' το 2-0, έχασε βαθμούς με 2-2 απ' τον Λεβαδειακό στο Φάληρο!

Ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία 2-2 με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν 2-0 με Τσικίνιο (2′) και Ελ Κααμπί (21′ πεν.) για να ισοφαρίσουν οι Βοιωτοί με Οζμπόλτ (45+1′ πεν.) και Γιαννιώτα (57′).

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Τζολάκη στην εστία, στην άμυνα πήραν θέσεις οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόη και Ροντινέι, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Έσε και Μουζακίτης. Στη μεσαία γραμμή στάθηκαν οι Μασούρας, Τσικίνιο και Βέλντε, πίσω απ’ τον προωθημένο Εκ Κααμπί.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με τον Γκροφ κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα βρέθηκαν οι Τσάπρας, Λιάγκας, Παπαδόπουλος και Μορέιρα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Πλέγκας, Τσοκάι και Πεδρόσο, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Τζάλοου, Γιαννιώτας και Οζμπότ. 

Ιδανικό ξεκίνημα!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ευτύχησε να βρει άμεσα δίκτυα, καθώς μόλις στο 2′ ο Τσικίνιο σκόραρε! Ο Κάρμο πραγματοποίησε βαθιά μπαλιά προς τον Βέλντε ο οποίος με κεφαλιά – πάσα τροφοδότησε τον Τσικίνιο κι εκείνος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0).

O Ολυμπιακός είχε πάρει τον αέρα του Λεβαδειακού και είχε σημαντική ευκαιρία στο 12′ με τον Ελ Κααμπί. Ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά με και ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά μέσα από δύο παίκτες του Λεβαδειακού! Ο Γκρόφ συγκράτησε δύσκολα. Στο 16′ ο Ορτέγκα έκανε την κούρσα από αριστερά και σέντραρε. Ο Μασούρας στόπαρε με το στήθος και σούταρε, η μπάλα έφυγε ψηλά.

Το νο7 του Ελ Κααμπί!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί επιβραβεύτηκε για το καλό του ξεκίνημα στο ματς και σκόραρε για το 2-0 του Ολυμπιακού στο 21′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Τσικίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Ντόη διεκδίκησε την μπάλα με εναέρια μονομαχία, πήρε την κεφαλιά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε χέρι εντός περιοχής. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για 7η φορά φέτος. Στο 24′ ο Μασούρας δοκίμασε με το αριστερό μέσα απ’ την περιοχή, ο Γκροφ επενέβη και κράτησε το 2-0! Δέκα λεπτά περίπου αργότερα (31′) σούταρε και ο Μουζακίτης έξω απ’ την περιοχή, αλλά χωρίς επιτυχία.

Άμεση επέμβαση απ’ τον Παπαδόπουλο

 Ο Νίκος Παπαδόπουλος είδε πως η ομάδα του δεν μπορεί να ζητήσει πολλά πράγματα απ’ το ματς με τη σύνθεση με την οποία ξεκίνησε και προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 35′. Πλέγας και Κυριάκος Παπαδόπουλος αποχώρησαν, μπήκαν οι Ζίνι και Κάτρης. Ο Λεβαδειακός έγινε πιο απειλητικός και στο 43′ ο Γιαννιώτας έχασε μεγάλη ευκαιρία! Ο Έλληνας μέσος δέχτηκε την μπαλιά απ΄τον Τσοκάι, βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τζολάκη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Γκολ που έβαλε “φωτιά” στο ματς!

Στο 45′ ο Ζίνι προσπάθησε να μπει απ’ τα αριστερά στην περιοχή και προσπέρασε τον Ντόη, ο οποίος τον ανέτρεψε, δίνοντας την ευαιρία στον Λεβαδειακό να μειώσει απ’ τη λευκή βούλα. Ο Οζμπόλτ δεν αστόχησε και οι Βοιωτοί μείωσαν σε 2-1, έχοντας βελτιώσει θεαματικά την εικόνα τους. Ο Ολυμπιακός αν και ήταν κυρίαρχος μέχρι και το 2-0, “χαλάρωσε” υπερβολικά και είδε τον Λεβαδειακό να μειώνει.

Ο Λεβαδειακός δεν αστειευόταν!

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση και καλές στιγμές με τον Βέλντε (51′, 54′), αλλά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν εκείνη που βρήκε στόχο για το 2-2! Στο 57′ ο Πεντρόζο έφυγε από αριστερά, σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, και ο Γιαννιώτας ανενόχλητος ισοφάρισε 2-2 με κεφαλιά. Στο 62′ ο Ανδρούτσος επέστρεψε στη δράση, ενώ στο ματς μπήκε και ο Κωστούλας αντί των Βέλντε και Τσικίνιο. Για τον Λεβαδειακό αποχώρησε ο Γιαννιώτας και τη θέση του πήρε ο Ρόμο.

Δεν απείλησε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός

Στο 72′ ο Ανδρούτος είχε ευκαιρία με σουτ μέσα απ’ την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στο 73′ αποχώρησαν οι Ροντινέι και Έσε και ενεργοποιήθηκαν οι Κοστίνια και Γκαρθία. Στο 74′ ο Μασούρας σέντραρε από τα αριστερά και από κοντά ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Λεβαδειακού! Στο 79′ ο Ρόμο πήρε την κεφαλιά και ενώ ο Λαμαράνα μπήκε στην περιοχήμ στραβοπάτησε και έχασε μοναδική ευκαιρία για να πλασάρει! Στο 85′ ο Γιάρεμτσουκ πήρε χρόνο αντί του Μασούρα. Στο 90+2′ ο Γιάρεμτσουκ σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε!

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς με τον Ολυμπιακό να χάνει έδαφος στη Stoiximan Super League, πριν το ταξίδι στη Σουηδία για το ματς κόντρα στη Μάλμε (25/10). Ο Λεβαδειακός την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Λαμία (26/10).