Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου 1993...

Την κακή του εμφάνιση από το 30′ και μετά «πλήρωσε» ο Ολυμπιακός απέναντι στον Λεβαδειακό, με το τελικό 2-2 να είναι το αποτέλεσμα στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής την Κυριακή (20/10).

Οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως είδαν τους Βοιωτούς να επιστρέφουν στο παιχνίδι και εν τέλει να ισοφαρίζουν. Μάλιστα είχαν τις φάσεις για κάτι παραπάνω, ενώ με τη λήξη υπήρξαν και αποδοκιμασίες προς τους «ερυθρόλευκους»…

Αποδοκιμασίες στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό

Στα των στατιστικών, αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά που ο Λεβαδειακός κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το την έδρα του Ολυμπιακού. Για να βρούμε την τελευταία φορά που συνέβη, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, 31 χρόνια!

Τότε, στις 12 Δεκεμβρίου 1993, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχτεί και πάλι ισόπαλες 2-2! Οι Μητσιμπόνας και Καραπιάλης είχαν σκοράρει τότε για τον Ολυμπιακό, ενώ για τον Λεβαδειακό δίχτυα βρήκαν οι Κρύος και Λουκάς.

Η πρώτη φορά που είχε φύγει χωρίς να χάσει από τον Πειραιά ήταν στις 18 Οκτωβρίου 1987 ως νεοφώτιστος. Συγκεκριμένα, στο πρώτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων πήρε 1-1 (16’ Αλεξίου – 59’ Κάβουρας).

Πλέον, στα 20 μεταξύ τους ματς με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, το ρεκόρ είναι:

17 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

0 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 56-10