«Έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο», σχολίασε μεταξύ άλλων στη συνεντεύξη Τύπου του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (1-1) ο Ματίας Αλμέιδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σχόλιό του για το ματς και πότε θεωρεί ότι η ΑΕΚ θα βρει τον ρυθμό που θέλει ο ίδιος από την ομάδα του για να κάνει ένα σερί νικών: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Προηγήθηκε, μετά όταν δεχθήκαμε το γκολ ήταν το χειρότερό μας διάστημα για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα είδαμε κάποια σημαντικά πράγματα. Κάναμε ένα καλό ματς παρότι κάποιοι παίζανε για πρώτη φορά μαζί. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είχαμε καταφέρει να νικήσουμε, αλλά είμαστε στη μάχη για τον τίτλο. Πρέπει να βελτιωθούμε, έχουμε κάποια καλά πράγματα, άλλα που θέλουν βελτίωση».

Για το αν τον προβληματίζει ότι η ΑΕΚ δέχεται ξανά πρώτη γκολ και δεν μπορεί να το γυρίσει και για την παρουσία Πιερό και Λιβάι στην κορυφή: «Παίζαμε απέναντι στον πρωταθλητή και στα τελευταία παιχνίδια όταν σκοράρει πάντα τα κερδίζει. Τα νούμερά μας ήταν καλά. Εγώ κρατάω τον τρόπο που βάλαμε γκολ. Υπάρχει μια ενέργεια με μια ομαδική προσπάθεια και σκοράρουμε. Το ματς ήταν κάποιες φορές ισοδύναμο, άλλες φορές εμείς είχαμε την κατοχή. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερο την κατοχή στα παιχνίδια του και σε αυτούς τους αριθμούς ήμασταν ένα σκαλοπάτι πάνω. Δεν υπήρξαν ξεκάθαρες φάσεις, αλλά ήταν ένα ντέρμπι. Θέλαμε να νικήσουμε, αλλά υπάρχουν ισοπαλίες και ισοπαλίες. Η ομάδα φαίνεται καλά. Πρέπει να εμβαθύνουμε και να αρχίσουμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα. Πιστεύω πως οι Πιερό και Λιβάι είχαν καλή σύνδεση μεταξύ τους και με τους Λαμέλα και Κοϊτά. Μου άρεσαν σε κάποιες στιγμές. Τώρα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να δούμε πως θα αντιδράσουν».

Για το αν έχει άποψη για τη φάση που ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ και για τις προκλήσεις από πλευράς ΠΑΟΚ: «Κανένα σχόλιο. Τα βλέπετε. Μπορείτε να το αναδείξετε. Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια το πρώτο μήνυμα που λαμβάνω πάντα είναι από τη μητέρα μου. Βλέπει τα παιχνίδια. Σήμερα είναι η μέρα της μητέρας στην Αργεντινή και στέλνω σε όλες τις γυναίκες εκεί ένα φιλί. Πάντα η μαμά μου λέει ότι παίζουμε καλά. Δεν υπάρχει αυτοκριτική. Το σημαντικό είναι ότι δεν με είδε να εμπλέκομαι σε οποιοδήποτε σπρώξιμο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Μιλώντας για το θέαμα, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τρία λεπτά καθυστερήσεις σε ένα ντέρμπι; Κρίμα γιατί ο κόσμος πληρώνει για να έρθει στο γήπεδο και το θέαμα ήταν καλό. Με όλες τις αλλαγές και τις παύσεις, πραγματικά με στενοχωρεί. Μου δίνει την εντύπωση ότι έτσι το ποδόσφαιρο πάει προς τα πίσω. Μπορείς να φέρει κάθε αποτέλεσμα, αλλά τρία λεπτά καθυστερήσεις και ειδικά σε ντέρμπι; Το λέει κάποιος που έχει χάσει παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Προτιμώ να παίζεται ένα παιχνίδι και να μην τελειώνει έτσι. Για το άλλο δεν έχω κάποιο σχόλιο».

Για το αν η μητέρα του του λέει πάντα καλά σχόλια μετά τα παιχνίδια: «Για τη μαμά μου είμαι ο καλύτερος στον κόσμο. Προσπαθώ να της εξηγήσω ότι δεν είναι έτσι. Η αγάπη της μάνας είναι αγνή. Η μητέρα μου για μένα θα μπορούσε να κολυμπήσει όλο τον ωκεανό και να με πάρει πίσω και εγώ να “σκοτώσω”. Από τα 15 μου δεν ζούσα με τους γονείς μου. Τη σημερινή μέρα θα μου άρεσε να είμαι μαζί της. Επέλεξα το ποδόσφαιρο, έχω χάσει όλα τα γενέθλιά της και όλες τις γιορτές της μητέρας».

Για τις δηλώσεις του Λουτσέσκου ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα το 2018: «Δεν ήμουν τότε εδώ. Δεν μπορώ να έχω άποψη. Κάθε φορά που λέω την άποψή μου προσπαθώ να είναι βοηθητική για το ποδόσφαιρο. Τη μέρα που θα σκεφτώ κάτι άλλο θα φύγω. Έτσι ενεργώ εγώ. Είναι σεβαστό ό,τι μπορεί να πει ο καθένας, αλλά για μας δεν χρειάζονται κάποια λόγια για να μας δώσουν ώθηση. Αυτά τα 2,5 χρόνια αυτό που επαναλαμβάνω συνεχώς είναι η ένωση. Για όλους όσους δουλεύουν σε αυτό το κλαμπ. Εκτιμώ όλους τους ανθρώπους εδώ γιατί όλοι βάζουν το δικό τους λιθαράκι. Ξεκίνησα να δουλεύω από την αρχή για την ένωση και αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος. Είμαστε σε μια θέση που αυτά που λέμε το ποδόσφαιρο να γίνεται καλύτερο. Εγώ μιλάω για αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ. Από μια πλευρά βλέπω βελτίωση. Μπορεί και να κάνω λάθος. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι έχει βελτιωθεί. Οι… μικρές ομάδες απέναντι στις θεωρητικά μεγάλες εξισορροπούν το παιχνίδι. Υπάρχουν και ομάδες που έχουν αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους βελτιώνοντας το θέαμα. Για μένα υπάρχει μια διπλή αξία σε αυτές τις ομάδες τις… μικρές γιατί δεν έχουν τα μέσα για να φέρουν τους μεγάλους σε αξία παίκτες και οι προπονητές τους προσπαθούν να τις κάνουν ανταγωνιστικές. Από την άλλη βλέπω ότι κάποιες ομάδες προσπαθούν να φέρουν ονόματα που μπορούν να αλλάξουν πράγματα στις ομάδες τους. Υπάρχουν πάντα πολλές προτάσεις και εμείς παίρνουμε ρίσκα για να κάνουμε τις ομάδες μας πιο επιθετικές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί. Ο Ολυμπιακός πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Εμείς πέρυσι κάναμε κάτι σημαντικό την Ευρώπη απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Φέτος είναι κάποιες άλλες ομάδες που συνεχίζουν ανταγωνιστικά στην Ευρώπη.

Το ποδόσφαιρο βελτιώθηκε. Δεν σας φαίνεται εσάς ότι κάτι είναι κακό εδώ; Εκεί μπορείτε να δουλέψετε εσείς και να το αναδείξετε. Θέλουμε ένα πιο καθαρό ποδόσφαιρο. Που να μπορείς να παίξεις. Όταν το παιχνίδι σταματάει κάποια λεπτά πρέπει να παιχτούν. Δεν ζητάω πέναλτι, αλλά να παίζεται το παιχνίδι και να κρατιέται ο χρόνος. Εμείς θέλουμε να παίξουμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια να υπάρχουν καθυστερήσεις. Ας παίξουμε μπάλα. Είμαστε συνηθισμένοι στην κριτική, αλλά ας παίξουμε μπάλα. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο. Το έχω ξαναπεί. Θέλετε να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο; Να βελτιωθεί και όσοι έχουν ταυτοποίηση να βρίσκονται μέσα σε αυτό και μιλάω για όλα τα γήπεδα. Δεν γίνεται στο τέλος κάθε παιχνιδιού να υπάρχει τόσος κόσμος. Ήταν γεμάτο με αστυνομικούς. Εδώ μιλάμε για ένα άθλημα. Κερδίζεις, χάνεις, έρχεσαι ισόπαλος. Όταν κερδίζεις δεν προκαλείς και όταν χάνεις με σεβασμό πρέπει να δίνεις το χέρι σου. Το να προκαλείς δεν είναι καλό. Δεν πάμε πουθενά με τις προκλήσεις. Εγώ είχα προκληθεί σε ένα παιχνίδι και στο τέλος κατέληξα να είμαι εγώ ο κακός. Γιατί ένας άνθρωπος αντιδρά. Πως μπορούμε να το αποφύγουμε; Να είναι αυτοί που πρέπει στο γήπεδο, να δίνονται τα σωστά λεπτά καθυστερήσεων, οπότε στην αλλαγή που έχω δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο λείπει αυτή η αλλαγή. Αυτό δεν εξαρτάται από τους παίκτες και τους προπονητές. Είναι η ώρα να μάθουμε όλοι από αυτό. Φτάνει. Δεν βοηθάει να μιλάμε άσχημα. Είμαστε στο 2024 και υπάρχουν πόλεμοι. Πεθαίνει κόσμος και δεν γνωρίζει γιατί. Εμείς τελειώνει ένα ματς και έχουμε 50 αστυνομικούς στα αποδυτήρια. Είναι μια τρέλα. Και βάζω τον εαυτό μου μέσα σε όλους. Είναι ώρα να προσθέσουμε ποιότητα και αναφέρομαι σε όλους και στον εαυτό μου».