Ο Άκης Μάντζιος, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (25/10) στη NOVA για την εκτός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό (27/10), έδειξε με ποιο σκεπτικό πηγαίνουν οι "κίτρινοι" να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ

Πόσο καλά στέκεται ο Άρης στα ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν το έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτά που προηγήθηκαν με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Έφυγε νικητής και από τα δύο, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλέον οδικό χάρτη για το πώς πρέπει να κινηθεί και σε αυτό που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Κυριακή (27/10) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ακριβώς σε αυτό εστίασε και ο Άκης Μάντζιος στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (25/10) στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με τους “πράσινους”.

Αρχικά, ερωτώμενος πώς έχουν κατά νου οι “κίτρινοι” το ερχόμενο ντέρμπι, με δεδομένο ότι προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, απάντησε ο προπονητής του Άρη: “Είναι ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι δύσκολο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτό”.

Σχετικά με το πώς περιμένουν οι “κίτρινοι” τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο ο Μάντζιος είπε: “Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Βεβαίως, είναι στην ομάδα πολλοί καινούργιοι παίκτες κι ένας καινούργιος προπονητής, αλλά, όπως και να έχει, θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο”.

Όσο για το αν είναι οδηγός για τους “κίτρινους” τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και ειδικά το δεύτερο, που ήταν εκτός έδρας, στα οποία τα κατάφεραν άριστα, ο Μάντζιος συμφώνησε λέγοντας: “Σίγουρα, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εμείς σε αυτά τα δύο ντέρμπι δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, που σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο οδηγός μας και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως κι η εικόνα που είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια που παίξαμε”.

Ρωτήθηκε ο προπονητής του Άρη για την αυτοπεποίθηση που έχουν δώσει στην ομάδα οι τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, στοιχείο απαραίτητο για να συνεχίσει εξίσου καλά. Αυτός τόνισε: “Όπως έχουμε πει, κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση. Πολύ περισσότερο, όταν οι νίκες είναι συνεχόμενες. Παραταύτα, όμως, πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι. Να έχουμε και στη συνέχεια την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συμπεριφορά, που έχουμε το τελευταίο διάστημα, γιατί το πρωτάθλημα είναι ακόμη στην αρχή κι έχει πολύ δρόμο. Έχοντας σταθερότητα, μπορούμε να διεκδικούμε πράγματα”.

Σε ό,τι αφορά στην επίδραση που έχει στους παίκτες η παρουσία της ομάδας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ο Μάντζιος κράτησε χαμηλούς τόνους: “Δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό μας η πρώτη θέση που βρίσκεται η ομάδα τώρα. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του ερχόμενου αντιπάλου κι αυτό είναι το μόνο που μάς ενδιαφέρει. Βεβαίως, η πρωτιά μάς ικανοποιεί, αλλά δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που εργαζόμαστε και συμπεριφερόμαστε”.

Ο Άρης έχει μπροστά του “διαβολοβδομάδα”, μιας και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ακολουθεί αυτό με την ΑΕΚ για το Κύπελλο (30/10, με την αποστολή να διαμένει στην Αθήνα από αύριο μέχρι τότε) και κλείνει με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό την επόμενη Κυριακή (3/11). Ερωτώμενος για τον ειδικό σχεδιασμό εν όψει αυτών των αναμετρήσεων, ο Μάντζιος επισήμανε: “Κάνουμε έναν σχεδιασμό για αυτά που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας, όμως, θα δούμε ένα ένα τα παιχνίδια. Να τελειώσουμε με το καλό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μετά θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο”.

Ευτυχώς γι’ αυτόν, δεν τον απασχολούν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Επ’ αυτού είπε: “Είμαστε καλά μέχρι στιγμής. Και ο Φαμπιάνο, που έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω ίωσης, πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας”.