Ο Χούλιαν Κουέστα, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA για την αυριανή (27/10) εκτός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε την επιθυμία να φτάσει στην κατάκτηση τίτλου με τον σύλλογο και τόνισε ότι οι "κίτρινοι" θα πάνε στο ΟΑΚΑ με τη νοοτροπία του νικητή

Ο ρέκορντμαν των συμμετοχών στον Άρη, σε ό,τι αφορά στους ξένους παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα, είναι ο Χούλιαν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας διακοσάρισε στον προηγούμενο αγώνα των “κίτρινων” με την Athens Kallithea και συνεχίζει, με την ελπίδα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη NOVA εν όψει του ερχόμενου εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της Super League, να κερδίσει και τίτλο με τον σύλλογο. Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση με τους “πράσινους”, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πάνε στο ΟΑΚΑ με τη νοοτροπία του νικητή, για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Αρχικά, ερωτώμενος για τις διακόσιες (200) συμμετοχές που συμπλήρωσε φορώντας τη φανέλα του Άρη, απάντησε με συγκίνηση: “Όταν πρωτοέφτασα στην Ελλάδα, δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο! Να είμαι σε μια ομάδα και σε μια πόλη, που να αισθάνομαι όπως στο σπίτι μου. Μετά από έξι χρόνια αισθάνομαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος, που αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας. Όσον αφορά το κομμάτι της ιστορίας της ομάδας με τις διακόσιες συμμετοχές μου ελπίζω να γίνουν περισσότερες και να κερδίσω κι έναν τίτλο! Επίσης, είμαι χαρούμενος, που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω στον κόσμο του Άρη τον γιο μου, την ημέρα της συμπλήρωσης των διακοσίων συμμετοχών στον σύλλογο”.

Όσον αφορά στον συνδυασμό των διακοσίων συμμετοχών του ίδιου με την πρωτιά του Άρη στη βαθμολογία, είπε με ενθουσιασμό: “Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς, όταν στο τέλος του αγώνα, στον οποίο έχεις συμπληρώσει διακόσιες συμμετοχές κι έχεις και τον γιο σου στο γήπεδο, η ομάδα είναι πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα!”

Σχετικά με το πώς εισέπραξαν αυτήν την πρωτιά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τόνισε: “Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ήρεμοι πνευματικά. Και πράγματι έτσι είμαστε στα αποδυτήρια. Ξέρουμε ότι ο δρόμος στο πρωτάθλημα είναι μακρύς. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Πρέπει να προχωρήσουμε με τη νοοτροπία του νικητή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας, αποκτώντας απόσταση από τους συνδιεκδικητές της κορυφής. Είναι βασικό να συνεχίσουμε να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή, για να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια, κάτι που θα φέρει και περισσότερα καλά αποτελέσματα”.

Στην ερώτηση αν με αυτό το σκεπτικό πηγαίνει ο Άρης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επισήμανε: “Πράγματι, θα πάμε και σε αυτό το παιχνίδι για να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία έχει πολλούς καλούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Πιστεύω, όμως, ότι με τη νοοτροπία που έχουμε αποκτήσει και με το καλό σύνολο, που διαθέτουμε, μπορούμε να νικήσουμε! Πάμε, λοιπόν, και σε αυτό το παιχνίδι με τη νοοτροπία του νικητή”.

Αναφορικά με το πώς πρέπει ο Άρης τακτικά να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό εστίασε στα εξής: “Βασικό χαρακτηριστικό του τρόπου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού είναι ότι θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας. Ως ομάδα αισθάνεται πολύ άνετα, όταν συμβαίνει αυτό στη διάρκεια των αγώνων. Επομένως, εμείς θα πρέπει να κλέβουμε μπάλες, ώστε να έχουμε εμείς περισσότερη κατοχή και να μην νιώθουν άνετα οι αντίπαλοι. Κι επειδή είναι μια ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα λάθη τους, για να προβληματίσουμε τον αντίπαλο. Την πίεση για τη νίκη την έχει ο Παναθηναϊκός, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να τους κάνουμε να αγχωθούν περισσότερο, για να πετύχουμε το στόχο μας. Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά, πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περιορίζοντας τα δικά μας λάθη”.