Οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα και πήραν από έναν βαθμό στη Λιβαδειά για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πολυ ωραίο παιχνίδι στη Λιβαδειά, οι δύο ομάδες έδωσαν τεράστιες μάχες για να κερδίσουν, αλλά έμειναν στο 2-2 και παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία.

Τρομέρη έναρξη στην αναμέτρηση για τη Λαμία. Ο Φουρτάδο με ένα συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Γκροφ και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι από νωρίς (3′). Στο έβδομο λεπτό, ο Ένις Τσοκάι επιχείρησε μία δυνατή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε με γροθιές.

Ο Όζμπολτ δοκίμασε με ένα εντωπωσιακό τακουνάκι να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά αυτός βρισκόταν στην κατάλληλη θέση για να μπλοκάρει στο 12′. Στο 19′ ο Φουρτάδο έδειξε ξανά πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για την αντίπαλη άμυνα. Σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αυτή τη φορά ο Γκροφ κατάφερε να αντιδράσει σωστά.
Ένα λεπτό αργότερα ο Τσοκάι ξαναδοκίμασε τα πόδια του και δυσκόλεψε αρκετά τον Κόστιτς, που έδιωξε με γροθιές.


Στο 24′ ο Πεντρόζο κέρδισε πέναλτι από τον Ραντόνια, μετά από καταπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Βόσνιο. Ο Όζμπολτ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τον Κόστιτς από την αντίθετη πλευρά και ισοφάρισε το παιχνίδι. Αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο πέναλτι τη φετινή χρονιά για τους Βοιωτούς, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο Λεβαδειακός μετά την ισοφάριση είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε διαρκώς να απειλήσει τη Λαμία, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στη μεγάλη περιοχή. Η Λαμία πέτυχε ακόμα ένα τέρμα με τον Φουρτάδο στο 39′, αλλά ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Ο Λεωνίδας Βόκολος πέρασε τον Γκουίντο, αντί του Αθανασακόπουλου στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αφρικανός είναι κλάσικός φορ. Αυτή η κίνησε υπέδειξε την ανάγκη της Λαμίας να πάρει τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση.

Ο Γκουίντο απείλησε άμεσα τους γηπεδούχους. Επιχείρησε με σουτ να κερδίσει τον Γκροφ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία.
Η Λαμία ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και αυτό ανάγκασε τον Νίκο Παπαδόπουλο να κάνει γρήγορα τρεις αλλαγές. Οι Ζίνι, Ρόμο και Βίχος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Γιαννιώτα, Όζμπολτ και Λαμαράνα.
Οι αλλαγές είχαν άμεση επίδραση στην ομάδα των Βοιωτών. Ο Ζίνι με όμορφη ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Ραντόνια και ο Ρόμο εκτέλεσε εύστοχα.


Η Λαμία έκτοτε ανέβασε τις γραμμές της για να μην φύγει ηττημένη από τη Λιβαδειά και ο Ραντόνια στο 62′ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκροφ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Λέικ αντικατέστησε τον Βλαχομήτρο για τη Λαμία. Και αυτή η αλλαγή είχε άμεση επίδραση στο παιχνίδι. Ο Λέικ στο 72′ εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη σέντρα του Φουρτάδο και από κοντά εκτέλεσε τον Γκροφ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι δύο προπονητές έχουν δει τις αλλαγές τους να γίνονται παράγοντας του αγώνα.

Στο 76′ ο Βόκολος έκανε ακόμα μία αλλαγή, με τον Δοϊρανλή να αντικαθιστά τον Μπίκοφ. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Κωστή αντί του Μπάλζτι. Μετά το γκολ της Λαμίας, δεν υπήρχε κάποια μεγάλη ευκαιρία και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Οι ενδεκάδες: Λεβαδειακός (Παπαδόπουλος): Γκροφ – Τσάπρας – Κάτρης, Λιάγκας – Μορέιρα – Μπάλτζι, Τσόκαϊ – Πεντρόζο – Γιαννιώτας – Όζμπολτ – Λαμαράνα.
Λαμία (Βόκολος): Κόστιτς – Γκοτζαμανίδης, Σιόβας, Γιαννούτσος – Νούνιεζ, Μπίκοφ – Ραντόνια – Ρινγκ – Βλαχομήτρος – Αθανασακόπουλος – Φουρτάδο.