Ο Βόλος, κέρδισε στο Αγρίνιο με πέναλτι του Κόντε στις καθυστερήσεις και έβαλε τέλος στο σερί του Παναιτωλικού, που έπαιζε με δέκα από το 26'!

Με δραματικό ματς ξεκίνησε η 9η Αγωνιστική, καθώς ο Βόλος, πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, παίρνοντας το τρίτο του τρίποντο φέτος, όλα μακριά από την έδρα του!

Το αήττητο σερί της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, τερματίστηκε στα έξι παιχνίδια. Κομβικό σημείο του ματς, η αποβολή του Στάγιτς με δεύτερη κίτρινη στο 26′, ο Πέδρο Κόντε, ήρθε από τον πάγκο για να κρίνει το ματς από τη «βούλα» στις…καθυστερήσεις των καθυστερήσεων!

Άλλαξαν οι ισορροπίες

Ο Βόλος ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 9′ με απ’ ευθείας φάουλ του Μπελεβώνη εκτός περιοχής, που πέρασε πάνω από την εστία.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σουτ του Μπερναρντού στο ύψος της περιοχής, που δεν προβλημάτισε τον Τσάβες.

Αντίθετα, στο 15′ ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Μαυρίας έκανε την επέλαση από δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και ξεγέλασε τον Κόβατς, όμως ο Μύγας έσωσε πάνω στη γραμμή! Στην επαναφορά, ο Ρόα δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς το σουτ του κοντραρίστηκε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Τορεχόν έπιασε την κεφαλιά, όμως μπλόκαρε ο Κόβατς.

Οι ισορροπίες του ματς πάντως άλλαξαν στο 26′, καθώς ο Στάγιτς, πήρε δεύτερη κίτρινη μέσα σε ένα εξάλεπτο (αμφότερες για μαρκαρίσματα στο κέντρο) και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα.

Έτσι, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παίξουν πιο κλειστά στην άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα ο Βόλος να μην κάνει κλασική ευκαιρία, καθώς προσπαθούσε σχεδόν αποκλειστικά με σέντρες του Φεράρι από αριστερά, ενώ ο Κόστα μπροστά, ήρθε ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι, δεν είχαν ούτε μία τελική στην αντίπαλη εστία, στο α’ μέρος.

Η ομάδα του Πετράκη από την άλλη, απείλησε μόνο με στατικές φάσεις, όπως το φάουλ του Μπουζούκη στο 38ο λεπτό εκτός περιοχής, με τον Κόβατς να πετάγεται στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ.

Κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, με τον Παναιτωλικό να μην έχει δεχτεί γκολ σε επτά από τα εννέα φετινά πρώτα ημίχρονα, έχοντας την καλύτερη σχετική επίδοση στο πρωτάθλημα, ενώ τον Βόλο να μην έχει σκοράρει σε επτά από τα εννέα ματς στο α’ μέρος, στη χειρότερη επίδοση της σεζόν!

Buzzer beater!

Ο Βόλος, προσπάθησε να μπει πιο ορμητικά στο β’ και στο 49′ έκανε την πρώτη εύστοχη τελική του στο ματς, με το σουτ του Μενδιέτα όμως, να μην προβληματίζει τον Τσάβες, που μπλόκαρε εύκολα.

Ο Πουρσαϊτίδης, έριξε στο ματς και τον Άλτμαν αντί του Σούντγκρεν, προκειμένου να πιέσει περισσότερο την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Μύγας, που είχε γίνει πλέον δεξί μπακ, έκανε ωραία επέλαση στο 55′ και σούταρε με το αριστερό, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ματς, γινόταν πλέον όλο και πιο σκληρό: χαρακτηριστικά στο 56′, ο Παντελάκης δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι σε διεκδίκηση με τον Κόστα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει με οκτώ ράμματα!

Δεν έλειψαν όμως και οι μεγάλες φάσεις, με τον Βόλο να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 64′, όταν ο Μενδιέτα σήκωσε την μπάλα, και βρήκε τον Άλτμαν ολομόναχο στη μικρή περιοχή, όμως ο Ισραηλινός σούτερε πάνω από την εστία!

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κόμπα με ατομική προσπάθεια από δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Τσάβες απέκρουσε, ενώ στο 66′ ο Λουίς με «κεραυνό» από μακριά, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου!

Οι γηπεδούχοι, έδειχναν κάπως κουρασμένοι μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, καθώς δεν είχαν κάνει αλλαγές μέχρι το 75′, με τον Βόλο να ενισχύεται μεσοεπιθετικά με τους Βιγιαφάνιες – Κόντε, σε μία προσπάθεια να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Ο Παναιτωλικός πάντως, με την είσοδο τελικά του Ντίας στο 76′, προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και ο Μπουζούκης είχε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ.

Ο Βόλος, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 83′, όταν ο Μύγας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κόντε έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία με κεφαλιά στην περιοχή! Δύο λεπτά αργότερα, ένα καλό διαγώνιο σουτ του Άλτμαν από δεξιά, πέρασε επίσης λίγο άουτ.

Ο Βιγιαφάνιες, είχε μία αδύναμη κεφαλιά στην περιοχή στις καθυστερήσεις, ενώ λίγο αργότερα ο Νικολάου απάντησε στις ευκαιρίες, με σουτ από μακριά που δεν προβλημάτισε τον Κόβατς.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς τέρματα, αλλά αυτό δεν έμελλε να συμβεί: ο Παντελάκης, ανέτρεψε τον Μενδιέτα στην περιοχή, ο διαιτητής, που αρχικά είδε δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι, κλήθηκε από τον VAR να δει το replay, καταλόγισε το πέναλτι και ο Κόντε, με ψύχραιμη εκτέλεση στο 90+11, νίκησε τον Τσάβες στην αριστερή του γωνία, για το τελικό 0-1.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-1

Stoiximan Super League 2024-25, 9η Αγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού
Γκολ
: 90+11′ Kόντε
Κίτρινες: Στάγιτς, Μπουζούκης, Λομόνακο, Λουίς, Μπακάκης, Σιέλης – Μενδιέτα, Κόστα, Κορέα, Γκλάβτσιτς
Κόκκινες: 26′ Στάγιτς
Διαιτητής: Τσετσίλας
Βοηθοί: Σαμοΐλης, Μωυσιάδης
Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες – Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς – Μαυρίας, Μπελεβώνης (84′ Νικολάου), Λουίς, Μπουζούκης (83′ Λαχούντ), Τορεχόν – Ρόα (75′ Ντίας, 89′ Μπακάκης), Λομόνακο (83′ Μάιντεβατς).
Βόλος (Πουρσαϊτίδης): Κόβατς – Σούντγκρεν (53′ Άλτμαν), Κορέα, Καλογερόπουλος – Μύγας, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (90+13′ Μίλετιτς), Φεράρι (90+13′ Σμέλερς)- Μενδιέτα, Κόμπα (72′ Βιγιαφάνιες), Κόστα (72′ Κόντε).