Τα 10 «λιοντάρια» άντεξαν και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ! Τρίτο σερί ματς που η Ένωση δεν φτάνει στο τρίποντο...

Σε μία σπουδαία νίκη, δεύτερη διαδοχική, έφτασε ο Πανσερραϊκός, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. «Χρυσός» σκόρερ των Σερραίων ήταν ο Μπετανκόρ με πέναλτι στο 23’, οι οποίοι έπαιξαν από το 27’ και με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τέρζιτς με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα πάνω στον Λαμέλα.

Από την απέναντι πλευρά η Ένωση δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο σε τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος, αν και για πάνω από μία ώρα έπαιζε με ποδοσφαιριστή παραπάνω. Παρά τις φάσεις που δημιούργησαν, έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Γκουγκεσασβίλι, ενώ και όταν νικήθηκε το δοκάρι ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν…

Γκολ, αποβολή και όχι μόνο!

Καλός ήταν ο ρυθμός του ματς στις Σέρρες, με τον Πανσερραϊκό να γίνεται απειλητικός πρώτος στο 9’. Μετά τη σέντρα του Τομάς, ο Τέρζιτς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας όπως θα ήθελε. Η ΑΕΚ «απάντησε» στο επόμενο λεπτό, με τον Λαμέλα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει.

Στο 19’ έγινε η φάση από την οποία οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Περέιρα τράβηξε τον Ντέλετιτς και ύστερα από on field review του Τσιάρα, καταλογίστηκε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπετανκόρ, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 23’ και σκόραρε για πέμπτο σερί παιχνίδι!

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά λίγο μετά, σε μαρκάρισμα του Τέρζιτς πάνω στον Λαμέλα! Υπήρξε ένταση, με τον διαιτητή να ελέγχει τη φάση και εν τέλει να αποβάλλει τον Τέρζιτς με απευθείας κόκκινη, αν και η αρχικά του είχε δείξει κίτρινη. Έτσι, οι Σερραίοι έμειναν με 10 παίκτες στο 27’.

Στο 34’ έλαβε χώρα η φάση του ημιχρόνου. Πρώτα τα «λιοντάρια» είχαν δοκάρι από εξαιρετικό σουτ του Μπετανκόρ και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκουγκεσασβίλι σταμάτησε τον Λαμέλα, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. Η Ένωση ανέβαζε την πίεσή της με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ ισοφάρισης, παρά τις καλές στιγμές της με Γκατσίνοβιτς (40’) και Πιερό (43’).

Έτσι το 1-0 υπέρ του Πανσερραϊκού ήταν το σκορ ημιχρόνου…

Άντεξαν τα «λιοντάρια» παρά το… μονότερμα της ΑΕΚ

Με τον Πινέδα στη θέση του Μουκουντί και τον Σιμάνσκι να περνάει στόπερ, άρχισε το δεύτερο μέρος στις Σέρρες. Ο Αλμέιδα θέλησε να… ανακατέψει την τράπουλα, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να γυρίσει το ματς. Από την άλλη ο Φεράντο, έβγαλε τον Ντέλετιτς και έβαλε τον Καρασαλίδη, έναν στόπερ, ώστε να προστατέψει το προβάδισμα του Πανσερραϊκού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση. Ο Πινέδα απείλησε δύο φορές στο 46’ και το 50’, χωρίς να βρει στόχο σε καμία εκ των δύο περιπτώσεων. Πέντε λεπτά μετά ο Λαμέλα εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, η μπάλα κόντραρε, μπέρδεψε τον Γκουγκεσασβίλι, αλλά του έκανε το χατίρι και πέρασε κόρνερ! Ακολούθως, ο Μαρσιάλ μπήκε στη θέση του Χατζισαφί, σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 74% για τον Δικέφαλο, ενώ σε εκείνο το σημείο μπήκαν μέσα και οι Ελίασον-Μάνταλος, μιας και το 1-0 δεν άλλαζε παρά την πίεσή του!

Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ έχασε απίθανη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μάνταλο να αστοχεί σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή, μιας και ο Γκουγκεσασβίλι ήταν εξουδετερωμένος.

Ο Έλληνας χαφ είχε και κεφαλιά που πέρασε άουτ στο 80′. Στο 85’ ο Πιερό στάθηκε άτυχος, με την μπάλα να βρίσκει στον πεσμένο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ! Τρία λεπτά αργότερα, ο πορτιέρο των Σερραίων έδειξε τα αντανακλαστικά του στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και κράτησε το 1-0!

Στο 90+3΄η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι πάνω στον Πινέδα, με τον διαιτητή Τσιάρα και τον VAR να δείχνουν παίζεται…

Τελικό αποτέλεσμα 1-0, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη!

Η ταυτότητα του ματς:

9η αγωνιστική Stoiximan Super League

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Διαιτητής:  Τσιάρας

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου

4ος: Παπαδόπουλος

VAR: Ευαγγέλου, Κατοίκος

Κίτρινες: 30’ Μπετανκόρ, 84’ Τομάς – 6’ Χατζισαφί, 22’ Περέιρα, 48’ Βίντα,

Κόκκινη: 27’ Τέρζιτς

Σκόρερ: 23’ (πεν.) Μπετανκόρ

Πανσερραϊκός (Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Δεληγιαννίδης (75’ Κουτσογούλας), Ζελέν (75’ Καπτούμ), Στάικος, Ντέλετιτς, Τέρζιτς, Τομάς (90’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (75’ Σαλαζάρ).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί (46’ Πινέδα), Οντουμπάτζο, Χατζισαφί (57’ Μαρσιάλ), Σιμάνσι, Περέιρα (70’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία (70’ Ελίασον), Πιερό.