Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία του Ολυμπιακού σε Ευρώπη και Ελλάδα, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν νίκη επί των Πειραιωτών, ύστερα από 10 χρόνια…

Ένα σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε ο Asteras AKTOR, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι Αρκάδες πήραν το ματς με το γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 21’, στην παρθενική εφετινή εντός έδρας νίκη τους και την πρώτη απέναντι στους Πειραιώτες έπειτα από τις 26 Μαρτίου 2014, όταν είχαν επιβληθεί 2-1 (22’ Ντε Μπλάσις, 90’ Καρντόσο – 60’ Βέργος).

Από την απέναντι πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πατήσουν στο «διπλό» που πέτυχαν μεσοβδόμαδα στο Μάλμε και έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για τρίτο σερί παιχνίδι!

Τέλος, ο Γιαζίτζι έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, περνώντας στο 70′, αλλά αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις και πλέον μένει να φανεί η σοβαρότητα του προβλήματος του…

Ωραίο ματς – Προβάδισμα οι γηπεδούχοι

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του αγώνα, με τον Asteras AKTOR να απειλεί στα 43’’! Από λάθος του Αποστολόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, που μετά την κόντρα έβγαλε τη σέντρα με τον Μπαρτόλο να πιάνει καρφωτή κεφαλιά και τον Τζολάκη να βγάζει σε κόρνερ.

Ύστερα από αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργούσε συνεχώς τελικές, δίχως επιτυχία. Οι κεφαλιές των Κοστίνια και Κάρμο πέρασαν άουτ, ενώ το σουτ του Ροντινέι λίγο μετά το μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Όλα αυτά μέχρι το 10λεπτό…

Από εκεί και πέρα, η εικόνα ήταν ίδια με τους Πειραιώτες να πιέζουν, αλλά τους Αρκάδες να αμύνονται καλά και να βρίσκουν, κόντρα στη ροή του αγώνα, το γκολ στο 21’. Στο μακρινό σουτ του Κρεσπί, ο Γιαμπλόνσκι έβαλε το πόδι του, άλλαξε την πορεία της μπάλας και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 29’ ο Κωστούλας έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Ροντινέι σταμάτησε στον Τσιντώτα. Έξι λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος σκόραρε, όμως ο Μασούρας που ενεπλάκη στη φάση με σουτ στο δοκάρι, ήταν σε θέση οφάιντ. Έτσι το τέρμα των φιλοξενούμενων δεν μέτρησε…

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλη μία σπουδαία τελική στο 37’, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να κάνει ακόμη μία επέμβαση, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Κάρμο!

Παρά τις 15 τελικές του ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενος πίσω στο σκορ, 1-0…

Προσπάθησαν οι Πειραιώτες, αλλά…

Όπως και στην αρχή του ματς, ο Asteras AKTOR απείλησε πρώτος. Ο Τζολάκης έκανε σπουδαίες αποκρούσεις σε εκατέρωθεν προσπάθειες των αντιπάλων του, με τη φάση να μη μετράει για οφσάιντ στην αρχή της. Ακολούθως, ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε το σουτ του Γιαμπλόνσκι στο 47’. Ένα λεπτά αργότερα, ο Γουίλιαν βρέθηκε μόνος του και πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει άουτ!

Στο 50’, οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, με τον Μακέντα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος βρέθηκε τετ α τετ, όμως το τελείωμά του έφυγε άουτ! Απίθανη διπλή ευκαιρία για τον πολύπειρο Ιταλό…

Οι Πειραιώτες «απάντησαν» με τον Έσε να βλέπει τον Τσιντώτα να του στερεί την ισοφάριση στο 53’ στο εν κινήσει σουτ του έπειτα τη σέντρα του Κοστίνια. Ο Ελ Κααμπί πέρασε στο παιχνίδι στο 56’ και ένα λεπτό μετά απείλησε, με το συρτό σουτ του να περνάει άουτ.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ο Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 70’ περνώντας τους Γιαζίτζι και Μαρτίνς στο ματς, με τον Τούρκο να κάνει το ντεμπούτο του στα «ερυθρόλευκα». Τρία λεπτά μετά, η κεφαλιά του Ελ Κααμπί πέρασε έξω.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 84’ για να βρεθεί σε θέση βολής για το 1-1 ο Ολυμπιακός, με τον Μαροκινό στράικερ να στέκεται άτυχος! Ο Κοστίνια έκανε τη σέντρα, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Στο 89’, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Αλάγκμπε να βρίσκεται στη σωστή θέση και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιαζίτζι τραυματίστηκε σε διεκδίκηση με τον Άλβαρες και αποχώρησε από τον αγώνα μην μπορώντας να πιστέψει το πως τραυματίστηκε.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 και εν τέλει γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τους Αρκάδες…

Η ταυτότητα του ματς:

9η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Κολλιάκος, Σπυρόπουλος

4ος: Κατσικογιάννης

VAR: Παπαδόπουλος, Αντωνίου

Κίτρινες: 10’ Καλτσάς, 74’ Μπαρτόλο, 88′ Χουχούμης, 90+5΄ Άλβαρες – 45’ Μασούρας

Σκόρερ: 21’ Γιαμπλόνσκι

ASTERAS AKTOR: Τσιντώτας, Χουχούμης , Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο, Ντέλι, Γιαμπλόνσκι (72’ Τζανδάρης), Μούμο (79’ Γκαρθία), Καλτσάς (72’ Άλβαρες), Μπαρτόλο (79’ Παλάσιος), Κρεσπί (56’ Αλάγκμπε), Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (70 Γιαζίτζι), Στάμενιτς (46’ Έσε), Γκαρθία, Ροντινέι, Κωστούλας (70’ Μαρτίνς), Μασούρας (46’ Γουίλιαν), Γιάρεμτσουκ (56’ Ελ Κααμπί)