Σε υπόθεση των πιο αξιόπιστων σκόρερς του Παναθηναϊκού και του Άρη εξελίχθηκε η μάχη στο ΟΑΚΑ σήμερα (27/10) το απόγευμα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Τετέ και Μορόν είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για “πράσινους” και “κίτρινους” αντίστοιχα, με το ντέρμπι να τελειώνει ισόπαλο με σκορ 1-1, όμως, κερδισμένους τους φιλοξενούμενους, που συνεχίζουν αήττητοι στην κορυφή του πίνακα της Super League.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή σε όλο το ματς, είχε τις καλύτερες στιγμές για να σκοράρει, όμως, ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε χτυπώντας με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, αλλά και την τρέχουσα ως τώρα. Αυτός, ο Μορόν, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση του συμβολαίου του με την “κίτρινη” ΠΑΕ, δίνοντας χρυσό βαθμό στην ομάδα του!

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Ενδεκάδες χωρίς εκπλήξεις

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς εκπλήξεις, ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε σχηματισμούς. Ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε για τον Παναθηναϊκό σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Νταγκόφσκι στην εστία, τον Βαγιαννίδη δεξιά στην άμυνα και τον Μλαντένοβιτς αριστερά, τους Ίνγκασον και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, τους Αράο και Τσέριν αμυντικούς μέσους, τον Μπακασέτα επιτελικό μέσο, τον Τετέ δεξιό μεσοεπιθετικό και τον Πελίστρι αριστερό και τον Γιερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Μάντζιος επέλεξε για τον Άρη σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τους Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς και Φρίντεκ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τον Σιφουέντες αμυντικό μέσο, τους Μόντσου και Μανού Γκαρθία εσωτερικούς μέσους, τους Ντιαντί και Σίστο στις πτέρυγες και τον Μορόν  στην κορυφή της επίθεσης.

Τετέ και… γκολ!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βγήκε για να πιέσει, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Ντιαντί μόλις στο 2ο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των “κίτρινων” δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, όμως, κι έχασε την ευκαιρία.

Από εκεί και μετά, το παιχνίδι πήγε όπως το είχαν σχεδιάσει οι “πράσινοι”. Πίεσαν, δημιούργησαν καλές στιγμές, όπως με τον Γερεμέγεφ στο 4ο και τον Μπακασέτα στο 9ο, είχαν υπομονή και τελικώς βρήκαν γκολ με τον πλέον αξιόπιστο σε αυτόν τον τομέα παίκτη τους ως τώρα στη σεζόν. Ο λόγος για τον Τετέ, ο οποίος πήρε την μπάλα από κόντρα του Μόντσου σε προσπάθεια πάσας του Μπακασέτα προς αυτόν, σούταρε με το μυτάκι και νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης βγήκε αμέσως μετά στην επίθεση για να πιέσει, για λίγα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως, δεν δημιούργησε πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παναθηναϊκού. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Μορόν και… χρυσός βαθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης βγήκε για να πιέσει, έκανε στο 47ο μια ευκαιρία με τον Σίστο, όμως, από εκεί και μετά απέλαβε ο Παναθηναϊκός. Απάντησε με τρεις ευκαιρίες στο 52ο, με τον Γερεμέγεφ, στο 53ο με τον Αράο και στο 54ο με τον Τετέ και έδειξε ότι δεν θα αφήσει το παιχνίδι. Στο 64ο είχε νέα καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη, που αποθεώθηκε από το ΟΑΚΑ, όταν μπήκε αλλαγή στο 61ο αντί του Γερεμέγεφ.

Μετά το 60ό, όμως, ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει. Σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 72ο χτύπησε με τον Μορόν, με τη σπεσιαλιτέ του, σουτ εκτός περιοχής άπιαστο! Ο Άρης έφτασε στο ποθούμενο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του, προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, είχε καλές στιγμές με τους Ιωαννίδη στο 81 και τον Τζούρισιτς στο 90’+6′, αλλά ως εκεί. Δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 σφράγισε το ντέρμπι, με τους “κίτρινους” να συνεχίσουν αήττητοι για πέμπτο παιχνίδι και τους “πράσινους” να βυθίζονται κι άλλο στην εσωστρέφειά τους.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ

Βοηθοί διαιτητή: Ρόμπερτ Κέμπλερ, Κρίστιαν Ντιτς

4ος Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (72′ Ουναΐ), Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι (72′ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (61′ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Απόστολος Μάντζιος): Κουέστα, Βέλεθ (75′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μάγιο, Φρίντεκ (57′ Χουάνκαρ), Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (75′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (57′ Σαβέριο), Μορόν (83′ Κουάισον).