Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε πως το μόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη ήταν το γκολ.

Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε οι Αρκάδες δυσκόλεψαν την ομάδα του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ συμπλήρωσε πως όταν η ομάδα του ανεβαίνει ψηλά, ρισκάρει και δίνει την ευκαιρία στους αντιπάλους να έχουν ευκαιρίες. Αναλυτικά, ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

– Τι είναι αυτό που φταίει που ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς δεν έχει πάρει τους βαθμούς που θέλει και τι είναι αυτό που έφταιξε και κυνηγούσε η ομάδα σας από νωρίς στο σκορ.

«Αυτό συμβαίνει γιατί παίζει και ο αντίπαλος και παίζουμε απέναντι σε έντεκα παίκτες καλούς. Δεν έχουμε κερδίσει στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος και έχουμε χάσει βαθμούς, ακόμη και έτσι όμως είμαστε σε μικρή απόσταση από τον πρώτο. Άρα και ο πρώτος δυσκολεύεται να νικήσει. Οι αντίπαλοι έχουν ποιότητα και όλοι δυσκολευόμαστε. Πιστεύω ότι μπήκαμε καλά στην αρχή και μας έλειψε η ευστοχία. Στο δεύτερο ημίχρονο μας έπιασε μία βιασύνη για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αγωνιστήκαμε με μεγάλη ένταση αλλά χωρίς μυαλό».

– Έχετε εντοπίσει κάποιο κοινό πρόβλημα στα ματς που έχουν χαθεί βαθμοί;

«Στο σημερινό παιχνίδι δεν υπάρχει ομοιότητα με τα προηγούμενα γιατί θεωρώ ότι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι τώρα. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και παρόλο που χρησιμοποιήσαμε εξυπνάδα και ταχύτητα μας έλειψε το γκολ. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το ματς με τα προηγούμενα που χάσαμε βαθμούς, γιατί δεν είναι ότι δεν κάναμε κάτι σωστό, αλλά μας δυσκόλεψε πραγματικά ο αντίπαλος».

– Πράγματι ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές υπήρξαν λίγες καλές ευκαιρίες. Στην Ευρώπη επίσης η ομάδα σας βρίσκει πιο εύκολα τα γκολ σε σχέση με την Ελλάδα. Επίσης, έχετε κάποιο νέο για την κατάσταση του Γιαζίτζι;

«Αυτό συμβαίνει όπως είπαμε και πριν γιατί ο αντίπαλος αμύνεται και είναι δύσκολο απέναντι σε τέτοιες ομάδες να συνεχίσεις όπως πρέπει και να πάρεις αυτό που θες από τον αγώνα. Μπήκαμε με όλη μας τη δύναμη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με μία αντεπίθεση ο αντίπαλος σκόραρε και με άλλες αντεπιθέσεις μας δυσκόλεψε. Ρισκάρουμε εμείς όταν βγαίνουμε ψηλα και παίζουμε με την ψυχή μας και όχι με το μυαλό μας και απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους δεν είναι εύκολο να πετύχεις αυτό που θες σε τέτοιες καταστάσεις. Μπορεί να είναι και κάτι σοβαρό του Γιαζίτζι, θα δούμε».