Ο Στέφαν Σβαμπ δεν μπορούσε να εξηγήσει εύκολα την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που όπως είπε η ομάδα του για 75 λεπτά ήλεγξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφαν Σβαμπ στη κάμερα των καναλιών Novasports και τον Κώστη Μπότσαρη μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στη Τούμπα:

«Είναι μία ήττα που δεν εξηγείται εύκολα. Πήραμε νωρίς το προβάδισμα, ελέγξαμε για 75 λεπτά το ματς, δεν βάλαμε δεύτερο γκολ αλλά ακόμη και έτσι έπρεπε να μπορούμε να αμυνθούμε. Έχω μείνει λίγο άφωνος. Είχαμε την ευκαιρία, την σπαταλήσαμε και τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο.»

Για το αν υπήρχε έλλειψη κινήτρου ή έλλειψη συγκέντρωσης:

«Νομίζω ότι ήμασταν σοβαροί από την αρχή. Μπήκαμε δυνατά, κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι το 75ο λεπτό δεν πάτησαν στη περιοχή μας. Εμείς βάλαμε το γκολ, είχαμε ευκαιρίες, δεν βάλαμε δεύτερο αλλά έπρεπε να αμυνθούμε σωστά. Δεν διακρίνω έλλειψη συγκέντρωσης ή κινήτρου, θα έπρεπε να ήμασταν πιο κυνικοί. Πρέπει να το δούμε και να δουλέψουμε.»

Για το αν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι αμυντικό:

«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί μπροστά. Το αμυντικό είναι πρόβλημα, δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε δύο γκολ στην έδρας μας από τον ΟΦΗ με όλο τον σεβασμό. Είναι μία μίξη των δύο, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση αλλά και αμυντικά να σκληρύνουμε.»

Για τις «γκέλες» όλων των μεγάλων σε αυτή την αγωνιστική της Super League:

«Πρέπει να μην ασχολούμαστε με τους άλλους. Βλέπουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας απόδοση και στη δική μας βαθμολογική συγκομιδή γιατί αυτή την τελευταία ομάδα δεν πάνε καλά τα πράγματα για μας».