“Κιτρινόμαυρο” προβάδισμα πρόκρισης (video)

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για την ΑΕΚ, η οποία έφυγε με το 1-1 από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Χαμένο πέναλτι για τον Μπαράλες! 

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για την ΑΕΚ, η οποία έφυγε με το 1-1 από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Χαμένο πέναλτι για τον Μπαράλες! 

Ισορροπημένος ο αγώνας της Τρίπολης με τον Αστέρα πάντως να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης. Ο Μπαράλες όμως στο 71’ σπατάλησε το πέναλτι που κέρδισε ο Λουίς Φερνάντεθ. Με ωραία αντεπίθεση το 1-0 για τους Αρκάδες στο 20’, με πέναλτι του Ολιβέιρα η απάντηση της ΑΕΚ στο 30’. 

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 και αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Μίλαν Ράσταβατς με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τετράδα στην άμυνα τους Βλάχο, Σουάρεθ, Τασουλή και τον Πασαλίδη που επιστρέφει από την τιμωρία του, τους Ιγκλέσιας και Μουνάφο στα χαφ, τριάδα μπροστά τους Ριέρα, Σίτο, Κρέσπι και κορυφή τον Μπαράλες. 

Από την πλευρά του ο Μάσιμο Καρέρα επίλεξε για δεύτερο διαδοχικό ματς 4-3-3 με τον Τσιντώτα βασικό, Παουλίνιο και Λόπες στα άκρα, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου στα στόπερ, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος τριάδα στα χαφ, δεξιά ο Βέρντε, αριστερά ο Αλμπάνης και κορυφή ο Ολιβέιρα.  

Γκολάρα ο Κρέσπι, ισοφάρισε ο Ολιβέιρα

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά και είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Μάλιστα, στο 8ο λεπτό από φάουλ του Μάνταλου, ο Ολιβέιρα σκόραρε με σουτ στην κίνηση, όμως ο βοηθός σήκωσε για off side με το replay της φάσης να δείχνει πως ο Πορτογάλος για κάποια ελάχιστα εκατοστά ήταν εκτός θέσης.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε όμως στο 20ο λεπτό από δικό της κόρνερ ξεκίνησε αντεπίθεση του Αστέρα με τον Σίτο να αλλάζει παιχνίδι για τον Μουνάφο, αυτός σέντραρε και ο Κρέσπι με σουτ στην κίνηση και τον Σιμόες να μην προλαβαίνει να βγει στο μαρκάρισμά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Τρία λεπτά μετά, η Ένωση θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν από σέντρα του Παουλίνιο, ο Ολιβέιρα με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Λόπες κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουνάφο, με τον Γκορτσίλα να είναι δίπλα στη φάση και να καταλογίζει την παράβαση με τους γηπεδούχους πάντως να διαμαρτύρονται έντονα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ολιβέιρα ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. 

Σουτ του Ριέρα στο 37’, εύκολη δουλειά για τον Τσιντώτα, ενώ στο 42’ από φάουλ του ίδιου παίκτη η κεφαλιά του Μπαράλες πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Αλμπάνης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Βέρντε με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια για να κλείσει το ημίχρονο στο 1-1. 

Πέταξε την ευκαιρία ο Μπαράλες

Με ευκαιρίες του Αστέρα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μουνάφο στο 47’ σούταρε ψηλά, ενώ και στο 54’ ο Ριέρα σε δύο περιπτώσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τη μία βρήκε αέρα και την άλλη έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα ξανά, όταν κέρδισαν πέναλτι στο 69’ σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Λουίς Φερνάντεθ μετά από λανθασμένη έξοδο του Τσιντώτα. Ο Μπαράλες εκτέλεσε, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του γκολκίπερ της ΑΕΚ. 

Στο 73’, ήταν σειρά της Ένωσης να απειλήσει με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο.

Τελευταία ευκαιρία του αγώνα στο 88’, όταν από πάσα του Κλωναρίδη, ο Βέρντε με υπερπροσπάθεια σούταρε για να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος. 

Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος – Βλάχος, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασουλής – Ιγκλέσιας, Μουνάφο – Ριέρα (62’ Λουίς Φερνάντεθ), Σίτο (55’ Ενέκο), Κρέσπι (84’ Μπόρχα) – Μπαράλες.
ΑΕΚ: Τσιντώτας- Παουλίνιο (83’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες – Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος – Βέρντε, Αλμπάνης (71’ Σβάρνας), Ολιβέιρα (80’ Κλωναρίδης).  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.