Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξες Μαντί; (vids)

Ο Μαντί Καμαρά έγινε 24 ετών και το novasports.gr θυμάται τους σταθμούς της θητείας του στον Ολυμπιακό.

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, ο Μαντί Καμαρά έγινε 24 ετών και βιώνει ποδοσφαιρική ενηλικίωση στους θύλακες του Ολυμπιακού, μέσα από σημαντικές εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδο και μεγάλες επιτυχίες. Πάμε να συνοψίσουμε την παρουσία του στους “ερυθρόλευκους” υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. 

Η έλευση του αμούστακου Μαντί

Τον Μάρτιο του 2018, ο Ολυμπιακός κινήθηκε με αποφασιστικότητα και άρπαξε μέσα από τα χέρια Μονακό και Ρόμα τον Μαντί Καμαρά σε ηλικία τον 21ετών μέσο της Αζαξιό. Στη Γαλλία μέτρησε 51 ματς, τρία γκολ και μία ασίστ, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εξαιτίας των αστείρευτών δυνάμεων του.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός καλωσόρισε επίσημα τον Μαντί και ο Πέδρο Μαρτίνς απευθείας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ακατέργαστο διαμάντι.

Οι πρώτες συμμετοχές, τo πρώτο γκολ

Ο Καμαρά έγινε από την πρώτη μέρα βασικό στέλεχος του σχεδιασμού του Πέδρο Μαρτίνς, ως “έμβολο” δίπλα στον Ανδρέα Μπουχαλάκη ή στον Γκιλιέρμε. Το 4-2-3-1 ήταν η διάταξη που χρησιμοποίησε κυρίως ο Πορτογάλος τεχνικός τη σεζόν 2018-2019 και μέσα από αυτή αναδείχθηκε ο Καμαρά. Το πρώτο του γκολ το πέτυχε με τον Ολυμπιακό στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με ένα άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή των Αρκάδων και έσπευσε να το αφιερώσει στον τεράστιο Γιάγια Τουρέ

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: 1-0 (18′)

Η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με 36 συμμετοχές, έξι γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, συμμετέχοντας απευθείας στα αγωνιστικά βαθιά νερά των Πειραιωτών. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχτιζε μια ομάδα τίτλων και διακρίσεων και ο Καμαρά ήταν αναπόσπαστο στέλεχος της.

Αλλαγή θέσης, απογείωση και χορός εκατομμυρίων 

Τη σεζόν 2019-2020 απογειώθηκαν οι υπεραξίες του Ολυμπιακού εξαιτίας της απίθανης πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η διοίκηση των Πειραιωτών αντιστάθηκε στις προτάσεις που έφτασαν μέσα στη σεζόν για τον Καμαρά και ένας χορός εκατομμυρίων στήθηκε γύρω από το όνομα του. Για τον μέσο του Ολυμπιακού έχουν έφτασαν επιβεβαιωμένες προτάσεις από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ, ενώ κρούση μεταξύ άλλων πραγματοποίησε η Ίντερ, ωστόσο τα 20 εκατομμύρια που ζητούσε ο Ολυμπιακός σε συνάρτηση με το ξέσπασμα της πανδημίας, τον διατήρησαν στο “ερυθρόλευκο” ρόστερ. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την έμπνευση να χωρέσει στη μεσαία γραμμή τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά στο 4-3-3, δίνοντας του έναν πιο προωθημένο ρόλο, που τον έφερε στα όρια της αντίπαλης περιοχής δίπλα στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι καρποί αυτής της σκέψης γεύτηε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στις 22 Ιανουαρίου 2020, με τον Μαντί να διαλύει την αμυντική λειτουργία των Κρητικών και να μοιράζει γκολ στον Ελ Αραμπί. 

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: 0-1 (45’+)

Η παρουσία του στα ευρωπαϊκά ματς τον καθιέρωσαν μεταξύ των κορυφαίων ανερχόμενων αστεριών της Αφρικής και φυσικά διατήρησαν σε εγρήγορση τις κεραίες των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Γκολ στο Champions League και ανανέωση!

Μπορεί το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ στις 12 Δεκεμβρίου 2020 για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League να μη συνοδεύτηκε με νίκη για τον Ολυμπιακό (ήττα 2-1), ωστόσο αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο για τον Καμαρά. Η ανανέωση του συμβολαίου του με αυξημένες απολαβές μέχρι το 2024 ήταν η φυσική συνέχεια μιας σχέσης απόλυτου “win-win” μεταξύ Καμαρά και Ολυμπιακού.

Παρακολουθώντας την σωματική ωρίμανση και εξέλιξη του Καμαρά, διαπιστώνουμε πως στον Ολυμπιακό έζησε την ποδοσφαιρική του ενηλικίωση. Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνά ποτέ ο μέσος από τη Γουινέα και δεν είναι τυχαίο πως το έχει επαναλάβει σε δηλώσεις του. 

Καμαρά: «Χάρη στον Ολυμπιακό ξέρουν το όνομα μου»

Ο Μαντί των ντέρμπι

Ο Καμαρά είναι ένας παίκτης που δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς και γι’ αυτό τον λόγο έχει να θυμάται σπουδαίες εμφανίσεις και μεγάλα γκολ. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει τρεις φορές απέναντι στην ΑΕΚ. Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνίστησε στο 4-1 επί της “ένωσης”, τη σεζόν 2019-2020 την “πλήγωσε” δύο φορές σε κανονική διάρκεια (2-0) και πλέι οφ (1-2), ενώ φέτος σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-0). 

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 1-1 (50′)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 2-0 (Γκολ)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 0-2 (45′)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 3-0 (γκολ)

H αξία ανεβαίνει, το προφίλ μένει χαμηλό

Η μετοχή του Μαντί Καμαρά βιώνει το απόλυτο “limit-up” αν θέλουμε να θυμηθούμε τις χρυσές εποχές του χρηματιστηρίου. Από τις 300.000 ευρώ που κόστιζε όταν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά, έχει φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το αξιόπιστο transfermarkt. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον πολύτιμος παίκτης του Ολυμπιακού και της Super League, ο τρίτος στη Γουινέα, συγκαταλέγεται μέσα στους 100 ακριβότερους αμυντικούς χαφ του κόσμου, αλλά και στους 100 πιο ακριβούς παίκτες που έχουν γεννηθεί το 1997. Παρ’ όλα αυτά όλοι έχουν να λένε για το χαμηλό προφίλ που κρατάει, χωρίς καμία ρωγμή στον ταπεινό χαρακτήρα του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.