Την πρώτη του νίκη μετά από τρεις περίπου μήνες πέτυχε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε στην Ξάνθη της ομώνυμης ομάδας με 1-0. Ο Αντι στο 41' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε από το 55' η γηπεδούχος ομάδας, λόγω αποβολής του Μπέρτου.

Την πρώτη του νίκη μετά από τρεις περίπου (11/12/2011, 1-0 τον ΟΦΗ)μήνες πέτυχε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε στην Ξάνθη της ομώνυμης ομάδας με 1-0. Ο Αντι στο 41′ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε από το 55′ η γηπεδούχος ομάδας, λόγω αποβολής του Μπέρτου.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή πήρε βαθμολογική ανάσα με το τρίποντο φτάνοντας τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα, την ώρα που Κέκρυρα και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν 18, αλλά και παιχνίδια λιγότερα. Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη γνώρισε για δεύτερο σερί παιχνίδι την ήττα στην έδρα της.


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την Ξάνθη με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Κομεσίδη, Μπέρτο, Βάλλα, Εντιμάρ. Στα χαφ ήταν οι Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν και στην επίθεση οι Πόι, Ντάνι, Καζάκης.


Από την άλλη πλευρά ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Σιόντη, Ντολεζάι, Κούσα, Γκόλια. Μητρόπουλος και Ρότσα ήταν τα αμυντικά χαφ με τους Θεοδωρίδη, Άντι, Ακαλέ να είναι πίσω από τον Καμαρά.


Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις καλές φάσεις να απουσιάζουν μπροστά από τις δύο εστίες. Το παιχνίδι παίχθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για να ελέγξουν τον ρυθμό. Ο Παναιτωλικός όμως, ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με την κεφαλιά του Αντι, ο οποίος κατάφερε να τρυπώσει στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης τέσσερα λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπέρτου, όμως αυτό ουσιαστικά λειτούργησε υπέρ της και όχι εναντίον της. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να πετύχουν και τον σκοπό τους.


Ετσι ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του και παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ από την άλλη πλευρά η Ξάνθη συνέχισε το δικό της αρνητικό σερί, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πλέον από το ενδεχόμενο κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. 
 



Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Τσολάκης


Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν, Πόι, Ντάνι, Καζάκης


Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Σιόντης, Ντολεζάι, Κούσας, Γκόλιας, Μητρόπουλος, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Άντι, Ακαλέ, Καμαρά