Η ΑΕΚ σκόραρε στην πρώτη καλή της ευκαιρία (10', Λυμπερόπουλος) και επικράτησε σχετικά εύκολα του Παναιτωλικού. Η Ενωση πήρε το τρίποντο που ήθελε την στιγμή που οι Αγρινιώτες έμειναν χαμηλά στην βαθμολογία και πλέον έχουν σοβαρό πρόβλημα για την παραμονή τους.

Η ΑΕΚ σκόραρε στην πρώτη καλή της ευκαιρία (10′, Λυμπερόπουλος) και επικράτησε σχετικά εύκολα του Παναιτωλικού. Η Ενωση πήρε το τρίποντο που ήθελε την στιγμή που οι Αγρινιώτες έμειναν χαμηλά στην βαθμολογία και πλέον έχουν σοβαρό πρόβλημα για την παραμονή τους.

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς της νίκης για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία πλευρά η Ενωση που θέλει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι οφ και από την άλλη ο Παναιτωλικός ο οποίος έχει μείνει στην επικίνδυνη ζώνη και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με τον Κωνσταντόπουλο στο τέρμα και στην άμυνα τους Γεωργέα, Μανωλά, Κοντοέ, Λαγό. Στα χαφ ήταν ως ανασταλτικοί οι Μάκος, Καφές και στο κέντρο μπροστά τους ο Γκερέιρο. Στην επίθεση οι Λεονάρντο, Σιαλμάς και Λυμπερόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Τζενάμο στην εστία του. Στην άμυνα ήταν οι Σιόντης, Ντολεζάι, Αναστασιάδης, Γκόλιας. Αμυντικά χαφ οι Ρότσα, Μητρόπουλος και μπροστά τους ο Αντι αριστερά, ο Καμαρά δεξιά και ο Θεοδωρίδης επιτελικός πίσω από τον Χαριστέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο στο κέντρο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους. Ο Λεονάρντο πέρασε με άνεση από τον Ντολεζάι και γύρισε την μπάλα στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος ψύχραιμα έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν ανοικτό με τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και να ψάχνουν το γκολ. Η ΑΕΚ έφτασε περισσότερες φορές στο να πετύχει το δεύτερο, ενώ παράλληλα και ο Παναιτωλικός είχε τις δικές του καλές στιγμές, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το πρώτο ημίχρονο πρόσφερε όμορφο θέαμα στους θεατές του αγώνα, καθώς έβλεπαν και τους 22 ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών τους και την μεν ΑΕκ να έχει διάθεση να κλειδώσει τη νίκη της, τον μεν Παναιτωλικό να μην κλείνεται, αλλά να προσπαθεί για την ισοφάριση και την κατάκτηση του πολύτιμου γι αυτόν, βαθμού.

Στην επανάληψη ξεκίνησε και το… σκάκι για τους δύο προπονητές. Ο Λεμονής απέσυρε από τον αγώνα τον Θεοδωρίδη και έδωσε περισσότερο χώρο στον Ρότσα για να ακολουθεί τις επιθέσεις του Παναιτωλικού και να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή. Οι Αγρινιώτες επισκέφτηκαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, όμως έδειξαν πως είχαν πρόβλημα στην τελική ενέργεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ισοφαρίσουν.

Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ έδειχνε απλά να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, όμως σίγουρα αυτό που προβλημάτισε τον Κωστένογλου ήταν πως δεν δημιουργούσε η ομάδα του ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερο γκολ. Αλλά και όταν τελικά το έκανε, ο Μπέλεκ το έχασε (87′) με αποτέλεσμα τίποτα τελικά να μην αλλάξει.

Η ΑΕΚ κράτησε το υπέρ της 1-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς που της επιτρέπουν να μείνει ψηλά στην βαθμολογία, την στιγμή που ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και πλέον να μένει αρκετά πίσω στο κυνήγι της αποφυγής του υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα στο Match Center

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 26η
Αγώνας: ΑΕΚ-Παναιτωλικός
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Αλεξέας

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Μάκος, Λαγός, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος.

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης, Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης, Άντι, Καμαρά.

Δείτε τι δήλωσε ο Εγγλέζου της ΑΕΚ πριν την έναρξη της αναμέτρησης.