Ο Ολυμπιακός απέχει μόλις δύο πόντους απ' τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα τους ψάξει απέναντι στον Παναιτωλικό στην 27η αγωνιστική. Την ίδια ώρα η ομάδα του Αγρινίου έχει άμεσα ανάγκη από συγκομιδή βαθμού ή βαθμών...

Ο Ολυμπιακός απέχει μόλις δύο πόντους απ’ τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα τους ψάξει απέναντι στον Παναιτωλικό στην 27η αγωνιστική. Την ίδια ώρα η ομάδα του Αγρινίου έχει άμεσα ανάγκη από συγκομιδή βαθμού ή βαθμών, παίζοντας και πάλι όντας μέλος της διακεκαυμένης ζώνης. Το Novasports.gr θυμάται τις αναμετρήσεις του παρελθόντος και τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές.


Καραβίτης ο σκόρερ
Μέχρι στιγμής στις αναμετρήσεις Παναιτωλικού και Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, ο σκόρερ είναι μόνο ένας, ο Πέτρος Καραβίτης. Διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στις 18 Απριλίου του 1976, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Αγρίνιο για την Α’ εθνική.   Ήταν η 25η αγωνιστική και εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να τερματίζει δεύτερη και τον Ολυμπιακό τρίτο. Την επόμενη αγωνιστική του ματς με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απ’ τον μετέπειτα πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα.


Με διπλή ανατροπή!
Πριν απ’ τα χρόνια της Α’ εθνικής οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στο Αγρίνιο στις 27 Μαρτίου του 1955 με τον Ολυμπιακό να επικρατεί δύσκολα με 3-2. Οι Πειραιώτες χρειάστηκε να ανατρέψουν δύο φορές το σκορ, μια και ο Παναιτωλικός προηγήθηκε ισάριθμες φορές στο σκόρ. Τα γκολ για την ομάδα του Αγρινίου πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (ο γνωστός και ως «Γάλλος», του οποίου το άγαλμα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Αγρίνιου) και Ρόκος, ενώ για τους ερυθρόλευκους σκόραραν οι Μουράτης, Κάνσος και Κοκκινάκης. Με την ομάδα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε και ο Γιώργος Δαρίβας, ο οποίος ήταν ο προπονητής των Πειραιωτών στην επόμενη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικού μετά από 21 χρόνια.


Το τελευταίο ραντεβού
Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο Αγρίνιο ήταν στις 27 Φεβρουαρίου του 1977, με το ματς να λήγει ισόπαλο χωρίς σκορ. Ήταν μια πολύτιμη απώλεια για την ομάδα του Πειραιά, μια και έχασε τον τίτλο με διαφορά δύο πόντων απ’ τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.


Ο Τάκης ξανά στον δρόμο του
Ο Τάκης Λεμονής, ένας προπονητής που έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές στην ομάδα του Ολυμπιακού σαν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής θα αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά την πρώην ομάδα του. Μέχρι στιγμής ο 52χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τον Ολυμπιακό σαν αντίπαλος προπονητής, διευθύνοντας τις ομάδες της Καλλιθέας, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου. Ο Λεμονής μετράει μία νίκη, δύο ήττες, αλλά και δύο ισοπαλίες, αποδεικνύοντας πως τοποθετεί το συναισθηματικό κομμάτι σε δεύτερη μοίρα εδώ και καιρό. Η μοναδική φορά που έχει επικρατήσει του Ολυμπιακού σαν προπονητής άλλης ομάδας σε εντός έδρας αγώνα, ήταν στις 30 Απριλίου του 2006, όταν ο Λεβαδειακός λύγισε τους Πειραιώτες με 3-2 την προτελευταία αγωνοστική, μη μπορώντας ωστόσο να εξασφαλίσει την παραμονή του.


Το ματς του πρώτου γύρου
Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός για τον πρώτο γύρο επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού με σκόρερ τους Πάντελιτς και Τζεμπούρ. Ο Παναιτωλικός άντεξε μέχρι το 62ο λεπτό, όταν και άνοιξε το σκορ ο Σέρβος φορ των ερυθρόλευκων. Σ’εκείνο το ματς στον πάγκο του Παναιτωλικού καθόταν ο Μπάμπης Τεννές, ενώ ο Ρότσα στο 61ο λεπτό είχε αφήσει με δέκα παίκτες την ομάδα του. Αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα ανατρέποντας εντός περιοχής τον Τζαμέλ Αμπντούν την ώρα που ήταν έτοιμος να ανοίξει το σκορ. Ο Πάντελιτς νίκησε στη συνέχεια τον Μπλάζιτς και έγραψε το 1-0.