Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Panaitolikos1926" ο Φώτης Κωστούλας.

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην ιστοσελίδα “Panaitolikos1926” ο Φώτης Κωστούλας. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψή του, η ομάδα του Αγρινίου έχασε τη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, υπερασπίζεται τον τεχνικό διευθυντή, Μάκη Μπελεβώνη, ενώ αντίθετα βάλλει κατά του Τάκη Λεμονή και κάποιων ποδοσφαιριστών. Μιλά επίσης για την απόφασή του να αποωρήσει από το σύλλογο, διευκρινίζοντας ότι αν δεν βρεθεί αγοραστής για την ΠΑΕ θα παραμείνει, αλλά με χαμηλό μπάτζετ και στόχο την παραμονή στη Β΄ Εθνική. Αφήνει πολλές αιχμές για «πόλεμο» που δέχθηκε από το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, ενώ συνεχίζει και την κόντρα του με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Κωστούλα:
Για τους συνεργάτες που επέλεξε στη διοίκηση και ιδιαίτερα τον τεχνικό διευθυντή: «Πιστεύω ότι τα βάρη πέφτουν άδικα σε αυτόν και αυτό γίνεται από την πρώτη μέρα που είμαι στο Αγρίνιο. Για την ακρίβεια πριν χτιστεί ακόμη η ομάδα στην Γ΄ εθνική, το 2005. Δηλαδή ο πόλεμος αυτός δεν βασίστηκε σε λάθη αλλά ξεκίνησε από νωρίς. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ζητήσει δουλειά πολλά άτομα και την μόνη δουλειά που ζήτησαν ήταν του Μάκη (σ.σ. Μπελεβώνη). Οτιδήποτε βλέπεις στο γήπεδο (στολισμός, μουσείο, περιοδικό κ.α.) είναι όλα δουλειά του Μάκη. Ο Μάκης είναι ένας άνθρωπος που βλέπει μπροστά και αν υπάρχει κάποιος που βλέπει το γήπεδο και το χαίρεται, αυτό συμβαίνει γιατί ο Μάκης το φρόντισε. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να δίνω την έγκριση. Το δεύτερο σκέλος που του έχω αναθέσει είναι να φτιάχνει την ομάδα σε ό,τι αφορά τους παίκτες, γιατί οι προπονητές είναι δική μου αρμοδιότητα. Όσο αφορά τις προτάσεις για τις μεταγραφές, αυτή είναι η δουλειά του Μάκη. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο θέλουν όλη την δουλειά του, γιατί στις μεταγραφές διακινούνται πολλά λεφτά. Εδώ είναι τα λεφτά που κάποιος πρέπει να “φάει” από τον πρόεδρο. Εγώ προτιμούσα να ήμασταν ακόμη στην Γ΄ εθνική, αλλά ξέρω ότι ο Μάκης είναι ο άνθρωπος που δεν θα πάρει ούτε ένα φράγκο γιατί είναι τίμιος, ηθικός και φίλος. Ξέρω ότι έχω ένα άνθρωπο δικό μου, έμπιστο και επειδή λείπω πολύ καιρό και διαχειρίζεται πολλά λεφτά και επειδή έχουμε φτιάξει ένα σύστημα δικό μας, ξέρω ότι αυτός δεν θα σηκώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι τα… φάγαμε μαζί, δηλαδή ήξερα που πηγαίνανε και φυσικά τα έκανα επένδυση στο Αγρίνιο».
Για τον υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα: «Αρχικά ξεκινάμε από τις δεκαέξι ομάδες, από τις όποιες οι τρεις πέφτουν. Θα πέσουν αυτές που θα κάνουν τα λιγότερα λάθη, αυτές που θα κάνουν τις χειρότερες επιλογές όσο αφορά παίκτες και τεχνικά τιμ, θα πέσουν αυτές που δεν είχαν βοήθεια αλλά μεγάλη κόντρα από την διαιτησία και αυτές που είχαν την μεγαλύτερη ατυχία. Ο κόσμος επικεντρώνεται στις επιλογές που κάνει ο Μπελεβώνης, αλλά αυτό είναι πολύ άδικο, γιατί ο Μπελεβώνης είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε που επιλέγουν τις μεταγραφές. Βλέπουμε την λίστα των ατόμων και αποφασίζουμε ότι εσύ θα πας να δεις αυτόν και εσύ τον άλλον! Όλα αυτά συγκεντρώνονται και τότε φωνάζουμε το προπονητή να επιλέξει και εγώ αποφασίζω για το οικονομικό κομμάτι και δίνω το “ΟΚ”. Την απόφαση όμως για τον παίκτη την παίρνει ο προπονητής και όποιος λέει το αντίθετο λέει ψέματα».
Για τον Τάκη Λεμονή: «Ο Λεμονής ήταν υπεύθυνος που τα αποδυτήρια χάλασαν. Αν είχε μείνει ο Τεννές ή έστω ο Νταλακούρας, πιστεύω ότι θα είχαμε μείνει στην κατηγορία. Νόμιζα ότι πήρα προπονητή που θα μας βοηθήσει, αλλά τελικά μας κατέστρεψε. Είχε χωρίσει τους παίχτες σε τρία γκρουπ και πρόσφατα έμαθα και κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο. Το πρώτο πράγμα που είπε στους παίκτες είναι ότι εγώ δεν σας βλέπω όλους ίσα, θα κάνω την επιλογή μου στην αρχή και αυτοί θα είναι που θα παίξουν. Επειδή δηλαδή είχε τσακωθεί στην Κύπρο με το Φερνάντες δεν τον έβαλε να παίξει. Γενικά θεωρώ ότι ο Λεμονής ήταν μια αποτυχία και όσο το συζητάμε και τον θυμάμαι τσαντίζομαι».
Γα τις σχέσεις του με τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναιτωλικού: «Εγώ διαφωνώ ότι οι οργανωμένοι κάνουν καλό στην ομάδα. Φέτος με τις κροτίδες και τα λέιζερ ζημίωσαν την ομάδα 108.000 ευρώ και όλα αυτά τα χρόνια έχω πληρώσει γι΄αυτούς περίπου μισό εκατομμύριο. Μετά τις μεγάλες ομάδες ήμασταν αυτοί που πληρώσαμε τα περισσότερα. Δηλαδή με το να χρεώνουν την ομάδα με τόσα λεφτά της κάνουν καλό;».
Για την αποχώρησή του από την ΠΑΕ: «Εγώ ήρθα να μείνω στο Αγρίνιο για 5-6 χρόνια, έριξα λεφτά και έφτιαξα πολλά πράγματα ώστε μετά να έρθει κάποιος και να συνεχίσει. Κανονικά, και μάλιστα το σκεφτόμουν πέρυσι, έπρεπε να αποχωρήσω με την άνοδο μας στη Σούπερ Λίγκα, άλλα τελικά πήρα την απόφαση να μείνω ακόμη έναν χρόνο. Δεν πήρα ξαφνικά την απόφαση να αποχωρήσω, ήταν μία απόφαση που την σκεφτόμουν καιρό. Ο κύριος λόγος που φεύγω είναι η ελληνική βρωμιά που επικρατεί. Δεν έχει έρθει κάποια σοβαρή πρόταση. Δεν θέλω να παραμείνω, αλλά για να μην πέσει ο Παναιτωλικός στην Δ΄ εθνική θα αναγκαστώ να το κάνω. Δεν μπορώ να φτιάξω μια ομάδα την στιγμή που περιμένω κάποιον αγοραστή. Μπορεί αυτός που θα έρθει να μην έχει να καλύψει μπάτζετ 1,5 ευρώ και να τον χάσω. Εγώ πρέπει να φτιάξω μια ομάδα χωρίς πολλά λεφτά και αν έρθει κάποιος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια μπορεί να αυξήσει το μπάτζετ. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κουμάντο στο πόσα λεφτά θα βάλει ο άλλος. Μπορεί να θεωρεί ότι και με λιγότερα χρήματα μπορεί να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία».
Στο τέλος της συνέντευξης, ο Φώτης Κωστούλας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την περίπτωση να αυξηθούν σε 19 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και να παραμείνει ο Παναιτωλικός, προσθέτοντας ότι, σε αυτή την περίπτωση, «… μεγαλώνουν πολύ οι πιθανότητες να έρθει κάποιος και να αναλάβει την ομάδα».