Βελτιωμένος και νικητής ο Ολυμπιακός (video)

Ο Ολυμπιακός καλύτερος στο δεύτερο φιλικό επικράτησε της Ρίζεσπορ με 1-0. τρία... δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι είχαν οι “ερυθρόλευκοι”, ενώ το γκολ σημείωσε ο Φουστέρ (83').

Ο Ολυμπιακός καλύτερος στο δεύτερο φιλικό επικράτησε της Ρίζεσπορ με 1-0. Τρία… δοκάρια είχαν οι “ερυθρόλευκοι”, ενώ ο Φουστέρ εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι (64′) πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (83′).

Βελτιωμένοι παρουσιάστηκαν οι “ερυθρόλευκοι” σε αυτό το φιλικό, έχοντας καλή εικόνα τόσο δημιουργικά, όσο και αμυντικά. Ο Καπίνο πραγματοποίησε το… ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά, όπως και ο Ρομπέρτο, ο οποίος υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του στο πρώτο 45λεπτο.

Η πίεση ψηλά και οι πολλές πάσες για να κρατηθεί η κατοχή, ήταν τα κυρίαρχα συστατικά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Χάρα δε βρήκε… χαρά

Αν πρέπει να “ακτινογραφήσουμε” το παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει να αναφέρουμε μόνο τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των Τούρκων παρέταξε μία ενδεκάδα, η οποία δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά. Τα πολλά λάθη από την ομάδα της Ρίζεσπορ ήταν αποτέλεσμα της διαρκούς πίεσης των “ερυθρολεύκων”.

Ο Φορτούνης στο πρώτο 20λεπτο κρατούσε τα ηνία για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Ελληνας άσος συγκλίνοντας από τα αριστερά δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ είχε και μία καλή στιγμή για να σκοράρει. Στη συνέχεια ο Μπουχαλάκης μοίραζε άψογα τις πρώτες μπαλιές, ο Ντομίνγκες οργάνωνε υποδειγματικά και οι πλάγιοι μπακ με τις προωθήσεις τους έδιναν βοήθειες επιθετικά.  

Το γκολ δεν ήρθε, αλλά σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε το δοκάρι και ο Ιτάνζ. Ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου πραγματοποίησε τρεις δύσκολες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Χάρα και Μπουχαλάκη, ενώ το οριζόντιο δοκάρι δεν επέτρεψε στον Ντοσεβί να χριστεί σκόρερ.

Πολλά τα δοκάρια…

Τι και αν πραγματοποίησε αλλαγές ο Καραμάν. Η εικόνα παρέμεινε η ίδια με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και ευκαιρίες για αρκετά γκολ. Η παρουσία του Ακιούτ στα δεξιά και λίγο αργότερα του Σιλβέστρε στον άξονα έδωσε λίγη κινητικότητα επιθετικά στους Τούρκους, όμως ο Καπίνο -όπως και ο Ρομπέρτο- δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να επέμβει.

Ο Μάρκο Σίλβα πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα σε κάποια διαστήματα να πέσει ο ρυθμός. Οι μόνοι που αγωνίστηκαν σε όλο του 90λεπτο ήταν οι Βούρος και Αυλωνίτης, τα δύο στόπερ δηλαδή.

Ο Κασάμι έδωσε περισσότερο… όγκο στον άξονα, ο Κολοβός με τη διεισδυτικότητα του από τα άκρα δημιουργούσε ρήγματα και κέρδισε το πέναλτι, ενώ ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού σέντερ φορ απειλούσε αρκετά και με την πίεση του “ανάγκασε” την τουρκική άμυνα σε πολλά λάθη. Μάλιστα μετά από κακή επιλογή αντιπάλου του στην περιοχή κατάφερε να χριστεί σκόρερ στο 83′ και να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι) στο 64′.

Το τρίτο δοκάρι στο παιχνίδι το είχε ο Ολαϊτάν στο 90′. Ο τελευταίος ήθελε το γκολ για να αποκτήσει ψυχολογία, όμως η “στρογγυλή θεά” δεν του έκανε το χατήρι…

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο (46’ Καπίνο), Μαζουακού (71’ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Σαλίνο (46’ Ελαμπντελαουΐ), Ζντίελαρ (46’ Κασάμι), Μπουχαλάκης (73’ Γιαταμπαρέ), Ντοσεβί (46’ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62’ Κολοβός), Τσόρι (62’ Φουστέρ), Χάρα (71’ Ολαϊτάν) 

Live Blog LIVE: Ολυμπιακός – Ρίζεσπορ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.