Αγωνιστική αφύπνιση μέσω της αποβολής

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το σκορ να ανοίγει ο Οθόρκο στο 32' και να ισοφαρίζει ο Μαρτίν στο 53'.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το σκορ να ανοίγει ο Οθόρκο στο 32′ και να ισοφαρίζει ο Μαρτίν στο 53′. Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος και να παρουσιάζουν το γνωστό αγωνιστικό προφίλ των εφετινών αναμετρήσεων τους, μακριά από την Τρίπολη.

Καλύτεροι οι “ερυθρόλευκοι’ στην επανάληψη, παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γιακούποβιτς στο 47′, κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος του κατάσταση και είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν ακόμα και στη νίκη. Εννέα κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη, ο απολογισμός της αναμέτρησης. Στους 15 βαθμούς και στην πέμπτη θέση ανέβηκε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, στους 14 και στην όγδοη θέση η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-5-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σάκης Τσιώλης. Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων κάθισε ο Γιακούποβιτς, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Ζελέσι, Τόμας, Ντολεζάι και Ζαραδούκα. Ο Αλβάρεζ αγωνίστηκε μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, ως καθαρός αμυντικός μέσος, ενώ οι Ούμπιντες και Ρόκας ήταν οι άλλοι δυο του άξονα της μεσαία γραμμής. Στα αριστερά τους είχαν τον Μόνχε, στα δεξιά τον Μπρέσκα και στην κορυφή της επίθεσης τον Σολάκη.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Βλάχος ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια των Αρκάδων ξεκίνησε ο Ντεγκρά, με τους Οθόρκο και Πουλίδο να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Οι Πιπίνης και Αργυρόπουλος κάλυψαν τα δυο άκρα της άμυνας, με τους Λαδάκη και Μπαστία να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί των φιλοξενούμενων ήταν οι Αράς, Καρέρα και Κρις, ενώ μοναδική επιθετική αιχμή ήταν ο Ροζέριο.

Υποτονικοί οι γηπεδούχοι, κεφάτος ο Αράς
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο πρώτο λεπτό είχαν την ευκαιρία με τον Αράς να ανοίξουν το σκορ, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με την ευκαιρία του Ζαραδούκα, δυο λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου κατάφερε να ελέγξει τον χώρο της μεσαίας γραμμής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με κορυφαίο τον Αράς, προσπαθούσε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη δεν είχαν καταφέρει να μπουν στον ρυθμό του αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία με τον Ούμπιντες στο 25′.

Με την συμπλήρωσε μισής ώρα αγώνα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να δικαιωθούν για την έως εκείνο το σημείο εμφάνισή τους. Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 32′, το οποίο εκτέλεσε ο Αράς. Ο Ρόκας στην προσπάθειά του να απομακρύνει, την έστειλε πάνω στον Ορόθκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από το ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει τον Γιακούποβιτς και να ανοίξει το σκορ. Απολύτως φυσιολογική η εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς έως εκείνο το σημείο οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Αντέδρασαν από τον πάγκο οι γηπεδούχοι
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν την αγωνιστική του διάταξη, μετά από υπόδειξη του Τσιώλη και το 4-2-3-1 μετατράπηκε σε 4-4-2, με τους Μπρέσκα και Σολάκη στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι πήραν από το 35′ και μετά την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν απειλητικά μπροστά στην αντίπαλη εστία σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, με τους Μόνχε, Μπρέσκα και Σολάκη. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, μια αψιμαχία των Ρόκα και Κρις μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ντεγκρά, λίγο έλειψε να σταθεί αφορμή για να χαλάει το ματς, όμως η παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησε τα πνεύματα. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντεγκρά κράτησε το μηδέν στην εστία του σε δυο περιπτώσεις και κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του Βλάχου.

Το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα στο πρώτο μέρος βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ και τους γηπεδούχους να δείχνουν ικανοί να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Συνολικά πέντε κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, το οποίο είχε καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Καλύτερος ο Αστέρας Τρίπολης, παρουσιάστηκε διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Από την κόλαση στον παράδεισο οι γηπεδούχοι
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε διπλή αλλαγή για τους γηπεδούχους, καθώς ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στο ματς τους Καπετάνο και Μαρίτν, στις θέσεις των Ρόκα και Μπρέσκα αντίστοιχα. Το 4-4-2 ήταν και στην επανάληψη η αγωνιστική διάταξη των “ερυθρόλευκων”, σε μια προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού να φτάσουν οι γηπεδούχοι γρήγορα στην ισοφάριση. Χωρίς αλλαγές συνέχισε στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης του Βαγγέλη Βλάχου. Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους. Ο Γιακούποβιτς έπιασε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή με τα χέρια και ο Σπάθας του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αναγκασμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με παίκτη λιγότερο και με τον Τσιώλη να έχει ολοκληρώσει νωρίς-νωρίς τις τρεις αλλαγές που είχε στη διάθεσή του.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσει στο δεύτερο γκολ, το οποίο θα “κλείδωνε” τη νίκη για την ομάδα του, όμως λογάριαζε χωρίς τους γηπεδούχους. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 53′, ο Καπετάνος έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων τον Μόνχε και αυτός σε σέντρα ακριβείας, βρήκε τον Μαρτίν, ο οποίος με κεφαλιά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Δυο λεπτά αργότερα ο Μπαστία χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, καθώς από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόκα.

Ρίσκαρε για το διπλό ο Βλάχος
Και ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έμοιαζε αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ο Βαγγέλης Βλάχος αποφάσισε να ρίξει στη “μάχη” τον Ρομπέρτο, στη θέση του Αργυρόπουλου, μισή ώρα πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ροζέριο να περνάει στα δεξιά και τον Αράς να παραμένει στα αριστερά. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έχασε μια καλή ευκαιρία στο 62′ για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους Αρκάδες. Στο ματς πέρασε και ο Ρίος στη θέση του Λαδάκη στο 66′, καθώς ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης αποφάσισε να ρίξει στο ματς, ότι επιθετικό “όπλο” είχε στον πάγκο της ομάδας του, προκειμένου να φτάσουν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο γκολ.

Στο 73′ ο Καπετάνος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα έξω από την εστία του Ντεγκρά, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων, μετά το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν και αρκέστηκαν σε μια ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλά οργανωμένος πίσω από τη μπάλα και προσπαθούσε συνεχώς να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δυο λεπτά αργότερο, ο Ρομπέρτο δε βρήκε στόχο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βλάχο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και τον Ουντότζι στη θέση του Αράς, στην τελευταία του κίνηση από τον πάγκο, ένα τέταρτο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία
Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε να μένει από δυνάμεις, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε στην επανάληψη για να φτάσει στην ισοφάριση με παίκτη λιγότερο. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, προσέχοντας αρκετά και τα νώτα του, καθώς δε θέλησε να ρισκάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 88′ ο Καπετάνος ανάγκασε τον Ντεγκρά σε μια δύσκολη απόκρουση, σε μια από τις τελευταίες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες δε θέλησαν να ρισκάρουν περισσότερο και έδειξαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και ο Ντεγκρά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια ακόμα καλή επέμβαση στις καθυστερήσεις σε σουτ του Ούμπιντες. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Σαφώς πιο ευχαριστημένοι οι γηπεδούχοι από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς αγωνίζονταν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και παρόλα αυτά κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με καλή εμφάνιση στην επανάληψη. Καλός στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης, κατακόρυφη πτώση στην επανάληψη για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τομάς, Αλβαρες, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ρόκας (Καπετάνος 46′), Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (Ρόκα 48′), Μπρέσκα (Μαρτίν 46′).

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος):Ντεγκρά, Ορόθκο, Αργυρόπουλος (Ρομπέρτο 60′), Πουλίδο, Καρέαρα, Μπαστία, Λαδάκης (Ρίος 66′), Πιπίνης, Ροζέριο, Αράς (Ουντότζι 75′), Κρις.

Θωμάς Ναλμπάντης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.