“Λάθη που δεν είναι ανθρώπινα”

Πολλά παράπονα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διαιτησία τον Εργοτέλη στα τελευταία ματς έχουν οι άνθρωποι της Κρητικής ομάδας.

Πολλά παράπονα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διαιτησία τον Εργοτέλη στα τελευταία ματς έχουν οι άνθρωποι της Κρητικής ομάδας. Με αφορμή τα σφυρίγματα του Γιάχου στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και τα όσα διαδραματιστήκαν στο Πανγκρήτειο  ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιάννης Δασκαλάκης μίλησε στο Sentra 103,3 και εξέφρασε την απορία του κατά πόσο τα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας του είναι ανθρώπινα
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ.Δασκαλάκη
Για τη χθεσινή διαιτησία του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός:
«Εμείς σαν Εργοτέλης εκπροσωπούμε μια περιοχή που λέγεται Κρήτη. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο όχι για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να ‘χουμε τα μεγαλεία της Ευρώπης. Παίζουμε ποδόσφαιρο για να διαφημίσουμε το άθλημα, το ήθος και την πολιτική του Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης στα τελευταία παιχνίδια έχει ν’ αντιμετωπίσει συνέχεια τα ανθρώπινα λάθη του διαιτητή, που δεν πιστεύουμε ότι δεν είναι ανθρώπινα.
Ανθρώπινο λάθος ήταν το κόρνερ (από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού), καθώς υπάρχει φάουλ στην αρχή της φάσης. Ο επόπτης δίνει άουτ ενώ ο διαιτητής κόρνερ. Επίσης ο καταλογισμός ως οφσάιντ του Μπουντιμίρ που έβγαινε μόνος του ήταν ανθρώπινο λάθος. Δύο ανθρώπινα λάθη που επηρέασαν το αποτέλεσμα χθες. Σε προηγούμενους αγώνες πάλι με μεγάλες ομάδες είχαμε ανθρώπινα λάθη που στέρησαν από τον Εργοτέλη βαθμούς.
Στα πρώτα πέντε λεπτά εάν παίρνεις δύο κίτρινες κάρτες στο 45′ με το 50′, μετά ακολουθούν και τ’ άλλα ανθρώπινα λάθη, ίσως και εσύ εκνευριστείς, ίσως σε φέρει στα όρια σου νωρίτερα από ότι έπρεπε, ίσως και εσύ να γίνεσαι λίγο υπερβολικός, αλλά δεν το κάναμε με καχυποψία, αφού υπάρχει μια σειρά λαθών. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να δούμε στο βίντεο 30 φορές το γκολ του Τοροσίδη για να δούμε ότι τελικά δεν ήταν οφσάιντ.
Το ίδιο έγινε και χθες στη φάση με τον Μπούντιμιρ. Φανταστείτε ότι ο επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ τον Τοροσίδη, υπό καταρρακτώδη βροχή, δεν ήρθε στη χθεσινή αναμέτρηση επειδή έκανε εκείνο το λάθος».
Για την αντίδραση της ομάδας του Εργοτέλη μετά το γκολ του Πάντελιτς:
«Εκείνη τη στιγμή – διότι κι εγώ το έμαθα μετά στ’ αποδυτήρια – βλέποντας ότι το κλίμα έχει διαμορφωθεί εναντίον κι οι αποφάσεις δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε να ήταν, το μόνο που έπρεπε να προστατεύσουμε ήταν οι παίχτες μας να μην δεχθούν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με αντίπαλο τη Λάρισα. Από τις κάμερες βέβαια μπορεί να φάνηκε ότι κάτι διαφορετικό πήγε να συμβεί, αλλά εμμένω ότι αυτό μόνο συνέβη. Ο κύριος Γιάχος κοιτούσε τον ένα πάγκο. Στον άλλο δεν μπορούσε να δει τι γινόταν. Μάλλον άκουσε τα μισά από το δικό μας πάγκο, από τον άλλο δεν άκουσε τίποτα. Τα είδε όλα από εμάς, δεν είδε τίποτα από δίπλα».
Για τον Νίκο Καραγεωργίου:
«Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί θέμα προπονητή στην ομάδα. Ο Νίκος Καραγεωργίου για εμάς είναι ο βασικός κορμός της ομάδας. Μας πήρε μια ομάδα επαρχιακή, ξεκινήσαμε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και μας έκανε επαγγελματική ομάδα. Δεν μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε αυτό».
Για την συνέχεια του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα της Superleague:
«Όλοι κοιτούν τι γίνεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Από εκεί και κάτω δεν κοιτά κανείς. Με τρεις βαθμούς βγαίνεις Ευρώπη, ενώ με τρεις υποβιβάζεσαι. Θεωρητικά τώρα έχουμε λίγο πιο βατό πρόγραμμα, με Λάρισα, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό στην έδρα μας. Είναι λίγο πιο βατό από τους δύσκολους συνεχόμενους αγώνες, που είχαμε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη».

Προπονήθηκε ο Τζούνιορ 
   
Τα περιθώρια στον Εργοτέλη έχουν στενέψει αρκετά, μετά και τη νέα ήττα στο γήπεδό του από τον Ολυμπιακό, αλλά και την καθήλωσή του στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Πανιώνιο. Παράλληλα, όμως, στένεψαν και τα χρονικά περιθώρια της προετοιμασίας για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Λάρισα στο Παγκρήτιο στάδιο, σ’ ένα ματς όπου οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν πάση θυσία τη νίκη.Το ευχάριστο για τον προπονητή του Εργοτέλη είναι ότι επέστρεψε σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ο Σίλβα Τζούνιορ και πλέον μπορεί να υπολογίζει σε μία από τις πιο βασικές μονάδες του. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Η προπόνηση της Παρασκευής θα είναι πρωινή (11:00) και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΛ 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.