Μάκος: Νικήσαμε λόγω πάθους

Το πάθος της ΑΕΚ ήταν το "κλειδί" της νίκης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Μάκο.

Ο διεθνής Έλληνας μέσος της Ένωσης τόνισε πως η ομάδα του ήθελε περισσότερο τη νίκη και το έδειξε εντός αγωνιστικού χώρου. Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των “κίτρινων” σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Μάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM”.

Αρχικά, ο μέσος της ΑΕΚ δήλωσε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Όποιος το παρακολούθησε πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε πέναλτι, έχασε ευκαιρίες, αλλά και εμείς κάναμε φάσεις. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα περισσότερα ντέρμπι. Το πάθος μετράει σίγουρα, μαζί με τη δύναμη, ειδικά αν είσαι γηπεδούχος. Τουλάχιστον με τις μεγάλες ομάδες το βγάζουμε στο γήπεδο. Με τη βοήθεια του κόσμου, οι οποίοι ήρθαν παρά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε, κερδίσαμε έστω και στο 90′. Το παιχνίδι τελειώνει μόνο με το σφύριγμα του διαιτητή».

Σχετικά με τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί από την κορυφή της βαθμολογίας για την ομάδα του, υπογράμμισε: «Έχουμε πολλές ατυχίες όπως και πέρσι. Αλλάξαμε προπονητή και ο Χιμένεθ δεν μπορεί να σε αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να δουλέψει με αυτό το ρόστερ που έχει και να πάρει όλα τα θετικά στοιχεία από τον καθένα. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βγάζουμε τα δυνατά μας και μέσα από τη συνολική δουλειά θα έρθει και η νίκη. Δεν είμαστε η μεγάλη ομάδα με την πολύ ποιότητα που θα κρατήσει την μπάλα. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είσαι η Μπαρτσελόνα για να κερδίσεις, αρκεί το πάθος και η δύναμη. Όταν παίζουμε με ομάδες που είναι πιο κάτω από εμάς στη βαθμολογία τους χαρίζουμε το πρώτο ημίχρονο, αυτές μπαίνουν πιο δυνατά και έτσι χάνουμε βαθμούς. Το κακό στην ΑΕΚ είναι ότι δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Λείπει ο Σκόκο, ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές και δεν υπάρχει άλλος πίσω τους. Έρχεται ο Δεκέμβρης και θα δούμε».

Ο Μάκος μίλησε και για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι πολύ σημαντικό που δουλεύουμε με τέτοιο προπονητή. Έχει καταφέρει πράγματα, έχει βγάλει παίκτες. Προσωπικά μου δείχνει εμπιστοσύνη και με χρησιμοποιεί. Μπορεί να μου ανοίξει μεγάλους δρόμους για το μέλλον».

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό και στο ποια εντύπωση του άφησε, δήλωσε: «Του λείπανε σημαντικοί παίκτες, όπως ο Τοροσίδης και ο Μέλμπεργκ. Τον είχαμε διαβάσει καλά και δεν τον αφήσαμε να κάνει το παιχνίδι του, αλλά τον περίμενα πιο δυνατό».

Επίσης, ο Μάκος τόνισε: «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, όλα τα ματς είναι δύσκολα αφού έχουν δυναμώσει πολύ οι υπόλοιπες ομάδες με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ειδικά στην έδρα τους. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και το πληρώνουμε και εμείς και ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία βέβαια, ας παρουσιαζόμαστε εμείς όπως πρέπει και ότι είναι να έρθει θα έρθει. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα και τη φανέλα που φοράμε. Φύγαμε από ένα προπονητικό κέντρο που ήταν επικίνδυνο για εμάς και πήγαμε σε ένα άλλο με γήπεδο χαλί».

Τέλος, ο διεθνής Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε και στην Εθνική: «Η κλήση στην Εθνική ήρθε με έναν περίεργο τρόπο επειδή τραυματίστηκε ο Τζιόλης και πήγα εγώ στη θέση του, αλλά έστω και έτσι μπορεί να πας πολύ ψηλά. Νιώθω πολύ δυνατός φέτος σε σχέση με πέρσι. Αν δεν κάνεις και τη δεύτερη χρονιά σε μια ομάδα κάτι ίσως δεν αξίζεις να φοράς τη φανέλα της».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.