Βαλβέρδε: “Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…”

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειξε να έχει πάρει... κατάκαρδα την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, στάθηκε στην καλή απόδοση της ομάδας του στο β’ μέρος, τόνισε ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπορούσαν να κερδίσουν το ματς, υποστήριξε ότι κάπου έγινε κάτι λάθος για να έρθει η ήττα και έδωσε συγχαρητήρια στην “Ένωση”…

Αναλυτικά:
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ “αυτοκτονεί”. Τι φταίει; “Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με ένταση. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ δυνατά. Παίξαμε για να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες με τους Μιραλάς, Ντουντού και Πάντελιτς, αλλά δεν τα καταφέραμε… Έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα όταν παίζει εκτός έδρας; “Σε όλη του τη ζωή, όχι μόνο στον Ολυμπιακό δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας εύκολα. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να εκτιμήσεις τον αντίπαλο. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε το ίδιο πρόβλημα όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη, αλλά εμείς την καλύτερη φάση. Στο β’ μέρος ήμασταν καλύτεροι, αλλά… Την κυριαρχία μας δεν μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε γκολ”.

Για το τρίτο χαμένο πέναλτι φέτος και το πρώτο που.. κόστισε; “Το πέναλτι δεν πρέπει να επηρεάσει στην εξέλιξη του ματς. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε τις προπονήσεις στα πέναλτι! Στην προπόνηση πάνε όλα μέσα…”

Για τη διαφορά εντός – εκτός και το ποιος πρέπει να βαράει τα πέναλτι: “Σκέφτομαι να βάλω τον Μητρόπουλο! Το είχα πει στα αστεία τώρα το σκέφτομαι… σοβαρά! Πρέπει να κάνουμε νίκες εκτός έδρας. Όμως για να τα καταφέρουμε αυτό πρέπει να είσαι καλύτερος και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν δυνατός αντίπαλος. Για να κερδίσει δεν πρέπει να δέχεσαι πολλές ευκαιρίες. Οι τρεις εκτός έδρας ήττες δεν ήρθαν μετά από άσχημα ματς. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ψηλά και να σκοράρουμε. Δεν ήταν φυσιολογικές αυτές οι ήττες… Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλο”.

Για το αν προβληματίζεται από την εικόνα της ομάδας του, η οποία δείχνει… μπλαζέ: “Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Αν δεν είχαμε πλησιάσει την αντίπαλη εστία και δεν είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε θα το δεχόμουνα. Τώρα όχι”.

Για το πότε περιμένει να δει αγωνιστική βελτίωση εκτός έδρας: “Είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλω να μείνω στο 1-0. Μένω στο ότι κάναμε ευκαιρίες… Όλα οφείλονται στο ότι δεν είχαμε επιτυχία στην επίθεση. Μετά το 1-0 είχαμε την ευκαιρία του Πάντελιτς, όμως χάθηκε… Εμείς δίνουμε βάση στην εικόνα που παρουσιάζουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σήμερα κάτι κάναμε λάθος! Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν σημεία που μας κοστίζουν”.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι soft εκτός έδρας: “Σήμερα δεν ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Ψηλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Επαναλαμβάνω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Δυστυχώς χάσαμε…”.

Για τον παράγοντα… τύχη: “Όταν παίζεις ποδόσφαιρο δεν μπορείς να βασίζεσαι στην τύχη. Αλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις. Την προηγούμενη φορά κερδίσαμε στο 93′ σε αυτό το γήπεδο. Σήμερα χάσαμε στο 90’… Έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.