Η ρεβάνς του Νέτο

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 του Αστέρα. Κούπερ: "Δεν υπολογίζω τον Κάλβο"

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Νέτο με άψογη εκτέλεση φάουλ στο 56΄.Ο Αστέρας δεν είχε …άστρο στο 94΄(δοκάρι ο Φυτανίδης).

Ο Νέτο δεν είχε πάρει μέρος στο πάρτι της Μαδρίτης. Και τον τελευταίο καιρό είχε χάσει την θέση του στην 11αδα. Χρειαζόταν κάτι να. τονωθεί και το βρήκε στο σημερινό ματς. Αυτός κέρδισε το φάουλ, αυτός το μετέτρεψε σε γκολ στο 56΄. Γκολ, που έμελε να είναι και το μοναδικό της συνάντησης.

 Ο Αστέρας, ο οποίος πέρσι είχε φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη, είχε την δική του ευκαιρία για να πάρει κάτι από το ματς αλλά το σουτ του Φυντανίδη στην εκπνοή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

 Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ το πρωί του αγώνα έχασε τον Κόκε ο οποίος ένιωσε  ενοχλήσεις στη μέση. Η απουσία αυτή ήρθε να προστεθεί σε εκείνες των Ρονάλντο Γκιάρο, Οριόλ (τραυματίες) Κάλβο (τιμωρημένος από τον προπονητή του), Ναφτί, Μίτσελ (κάρτες). Ο Βαγγέλης Βλάχος, από την άλλη πλευρά, δεν είχε στη διάθεσή του, τους Καρέρα, Μπαρτολίνι (τραυματίες). 

 Το παιχνίδι στο α΄ ημίχρονο ήταν κακό και για αυτό ευθύνη είχαν και οι δυο ομάδες. Ο Άρης δεν μπορούσε να βρει διέξοδο απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα ενώ ο Αστέρας δεν κατάφερνε να τελειώσει με επιτυχία τις αντεπιθέσεις, που εκδήλωνε κυρίως με τους Αράς και Ουντότζι.

 Κατόπιν τούτου είναι θαύμα που καταγράφηκαν τέσσερις φάσεις άξιες αναφοράς στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Στις δυο φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι (10΄, 44΄) ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στα σουτ των Ροτζέριο και Ουντότζι αντίστοιχα.

 Ο Άρης απείλησε με τη σειρά του, στο 38΄ και στο 45΄, δίχως όμως στην πραγματικότητα να εκδηλώσει τελική προσπάθεια. Στην πρώτη ο Πρίττας απέτυχε να βρει τη μπάλα και η ωραία πλαγιοκόπηση του Βανγκέλι πήγε στράφι. Στην δεύτερη ο Ντεγκρά με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε την έφοδο του Ρουίζ.

 Οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν. Πρωταγωνιστής της ο Νέτο, ο οποίος κέρδισε το φάουλ και στη συνέχεια το εκτέλεσε με βραζιλιάνικο τρόπο (1-0).

 Στην προσπάθεια του να «γυρίσει το ματς» ο Βλάχος έβαλε αμέσως μετά το γκολ τους Ρίος και Φορτούνη και άλλαξε την τακτική του σε 4-4-2. Ο Άρης θα μπορούσε να εξασφαλίσει τους 3 βαθμούς από το 60΄ αν ο Λαζαρίδης δεν αστοχούσε στην κεφαλιά, που επιχείρησε από σημείο που συνήθως σκοράρει.

 Μη έχοντας τίποτα να χάσουν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση κι επωφελούμενοι από την οπισθοχώρηση του αντιπάλου τους πολιόρκησαν την περιοχή του Σηφάκη. Στο 70΄ο Μπαστία σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ο Αργεντινός είχε «συλληφθεί» σε θέση οφσάιντ.

 Στο τελευταίο 20λεπτο ο Κούπερ προκειμένου να θωρακίσει τα νώτα του αντικατέστησε τον Τσέζαρεκ με τον Φατί και έπαιξε με έναν κυνηγό, τον Ρουίζ. Ωστόσο ο Αστέρας βρήκε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Αράς, (αστόχησε στο 77΄) και τον Μπαστία στις καθυστερήσεις (αουτ). Κυρίως όμως με το σουτ του Φυτανίδη στο 94΄ που τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα
1 Το παιχνίδι ξεκίνησε
10 Φάουλ του Ροτζέριο από αριστερά, έδιωξε με δυσκολία ο Σηφάκης σε κόρνερ
18 Φάουλ του Ροτζέριο από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Αρη
20 Σουτ του Ροτζέριο έξω από την περιοχή, άουτ
28 Κόρνερ από δεξιά για τους γηπεδούχους, αδύναμη κεφαλιά του Κουλουχέρη, μπλόκαρε σταθερά ο Ντεγκρά
38 Επικίνδυνο γύρισμα του Βανγκέλι από αριστερά, ο Πρίττας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή και οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν
41 Σουτ του Μπαστία έξω από την περιοχή, άστοχο
45 Δυνατό σουτ του Ουντότζι έξω από την περιοχή, μπλόκαρε έστω και δύσκολα ο Σηφάκης

1 Το παιχνίδι ξεκίνησε10 Φάουλ του Ροτζέριο από αριστερά, έδιωξε με δυσκολία ο Σηφάκης σε κόρνερ18 Φάουλ του Ροτζέριο από μακρινή απόσταση, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Αρη20 Σουτ του Ροτζέριο έξω από την περιοχή, άουτ28 Κόρνερ από δεξιά για τους γηπεδούχους, αδύναμη κεφαλιά του Κουλουχέρη, μπλόκαρε σταθερά ο Ντεγκρά38 Επικίνδυνο γύρισμα του Βανγκέλι από αριστερά, ο Πρίττας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή και οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν41 Σουτ του Μπαστία έξω από την περιοχή, άστοχο45 Δυνατό σουτ του Ουντότζι έξω από την περιοχή, μπλόκαρε έστω και δύσκολα ο Σηφάκης

46 Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος
56 ΓΚΟΟΟΛ 1-0 Φάουλ του Νέτο, ο Ντεγκρά έμεινε “άγαλμα” και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του
59
Κάρτα στον Ουντότζι για μαρκάρισμα πάνω στον Χαβίτο
56 Ο Ρίος στη θέση του Ροτζέριο
61 Ο Φορτούνης στη θέση του Κρις
70 Ο Μπαστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το τέρμα σωστά δεν μέτρησε καθώς ο παίκτης του Αστέρα ήταν σε θέση οφ σάιντ
72 Ο Φατί στη θέση του Τσέζαρεκ
73 Κάρτα στον Μενδρινό για καθυστέρηση
77 Δύνατο σουτ του Αράς μέσα από την περιοχή, άουτ
79 Ο Μπακασέτας στη θέση του Λαδάκη
82 Ο Καζναφέρης στη θέση του Μενδρινού
83 Φάουλ του Ρίος, άουτ
86 Γυριστό σουτ του Φυτανίδη μέσα από την περιοχή, άουτ
90 Συρτό σουτ του Μπαστία έξω από την περιοχή, άουτ
90+ Ο Οικονομόπουλος στη θέση του Ρουίς
90+ Σουτ του Φυτανίδη, η μπάλα στο δεξί δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλοχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (72′ Φατί), Ρουίζ (90+ Οικονομόπουλος), Μενδρινός (82′ Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας
Στον πάγκο: Βελλίδης, Κατίδης, Φατί, Πορτίγια, Αραβίδης

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανιδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (79′ Μπακασέτας), Ουντότζι, Αράς, Κρις (61′ Φορτούνης), Ροτζέριο (57′ Ρίος)
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Τσαμπούρης, Φρανκού, Κερ

…Κώστας Χαλέμος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.