Κίνδυνος για νέα “καμπάνα”

Με νέα "καμπάνα" κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί του στην Τρίπολη.

Τα  επεισόδια που ξέσπασαν έξω από το γήπεδο της Τρίπολης μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Αστέρα, είναι τέτοιας έκτασης που πιθανότατα θα προκαλέσουν την «επέμβαση» του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Το αστυνομικό δελτίο στην Τρίπολη περιλαμβάνει  δυο καμένα περιπολικά, τραυματίες, αλλά και ρίψη δακρυγόνων.
Σε περίπτωση, που τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η ποινή του, ο Παναθηναϊκός  θα είναι υπότροπος κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, από δύο ως τέσσερις αγωνιστικές, και πρόστιμο  150 έως 250 χιλιάδες ευρώ (φυσικά και απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του για την υπόλοιπη σεζόν).

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο εδώλιο με βάση την παράγραφο 6 του άρθρου 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρει: «Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, αλλά, παρά ταύτα, προσέλθει ικανός αριθμός φιλάθλων αυτής στο γήπεδο και, κατόπιν εντολής της αστυνομικής δύναμης, οι εν λόγω φίλαθλοι εισέλθουν σε διακριτό τμήμα του γηπέδου, τότε ο παρατηρητής του αγώνα θα μνημονεύει ρητά το περιστατικό αυτό στην έκθεσή του και, υπό αυτή την απαράβατη προϋπόθεση, η φιλοξενούμενη ομάδα θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απρεπή συμπεριφορά των εν λόγω φιλάθλων».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλησαν να βγουν νωρίτερα από το γήπεδο και πήραν αρνητική απάντηση. Νωρίτερα ωστόσο είχαν πετάξει καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν τόσο έκρυθμη η κατάσταση που μέχρι να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου των προπονητών, οι υπεύθυνοι του γηπέδου έκλεισαν τα φώτα της αίθουσας, ώστε να μη δώσουν στόχο στους οπαδούς.
Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε τα επεισόδια με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που συνέβησαν έξω από το γήπεδο της Τρίπολης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Αστέρα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξει κανείς την ομάδα αλλά σίγουρα σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που επέλεξαν σήμερα ορισμένοι, οι οποίοι, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, βλάπτουν τον Παναθηναϊκό και θίγουν τόσο την προοπτική όσο και την ιστορία του. Πρέπει οι φίλαθλοί μας να βοηθήσουν την ομάδα και να απομονώσουν και αποβάλουν από την οικογένεια του Παναθηναϊκού όλα εκείνα τα ταραχοποιά στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα στο σύλλογό μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.