Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Βγενόπουλος. «Στον αέρα» η παραχώρηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αδιέξοδο η ΠΑΕ.

Σκοτεινό το μέλλον στον Παναθηναϊκό μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή μίλησε για «λάσπη» που δέχτηκε. Αναλυτικά η δήλωση αποχώρησης του:

«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω «πληρώσει» με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από «Παναθηναϊκούς» διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για «ενότητα» και «συσπείρωση» που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον”.

Η απόφαση του Α. Βγενόπουλου αιφνιδίασε ακόμη και τον Νικόλα Πατέρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεφωνική επαφή που είχαν την Κυριακή, δεν ανέφερε το παραμικρό για αποχώρησή του.  Ο Μr Mig φέρεται ενοχλημένος από την πρωτοβουλία του προέδρου να εκδώσει ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής χωρίς να τον ενημερώσει.

Πολύ περισσότερο (φέρεται) να ενοχλήθηκε από την πρόθεση του προέδρου να παραιτηθεί, κάτι το οποίο δεν είχαν συζητήσει.  Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρακολουθεί τις εξελίξεις ενώ είναι ξεκάθαρη η θέση του ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Όσον αφορά στον Παύλο Γιαννακόπουλο, έχει διαχωρίσει τη θέση του πως δεν θέλει να ασχοληθεί με την ΠΑΕ. Είναι νωπή η κίνησή του να ζητήσει πίσω 350.000 ευρώ  τα οποία είχε συνεισφέρει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου!

Τρεις μήνες άντεξε η τελευταία από τις συμφωνίες που κατά καιρούς έχουν κάνει οι δυο πλευρές. Στη συνάντηση που είχαν οι Γ. Βαρδινογιάννης, Α. Βγενόπουλος, Ν. Πατέρας στις 8 Σεπτεμβρίου είχαν υπογράψει μάλιστα και μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε:

1. Επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία. 2. Συμφωνία για αύξηση του ποσοστού των Βγενόπουλου, Πατέρα, αλλά και υπολοίπων μελών της ΠΕΚ κατά 25% μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στο τέλος της σεζόν. 3. Συμμετοχή όλων των μετόχων στην αύξηση κατά 15 εκ ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Η προηγούμενη αποχώρηση

Η προηγούμενη αποχώρηση του Α. Βγενόπουλου από τα κοινά του Παναθηναϊκού είχε σημειωθεί στις 2 Ιουνίου. Τότε με αφορμή την αποπομπή Πατέρα από την προεδρία και την δυναμική επιστροφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο προσκήνιο, είχε θέσει εαυτόν εκτός Παναθηναϊκού και είχε αποφασίσει να προσφέρει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη.

Αναφερόμενος στους λόγους της -τότε αποχώρησής του- ο Α. Βγενόπουλος, υποστήριζε: «Τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα επέτυχε απολύτως ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να θέσει το δίλημμα «ή μου δίνετε 60 εκατ. ευρώ και φεύγω ή μένω και θα διοικήσω τον Παναθηναϊκό με τους δικούς μου όρους», δηλ. γυρίζουμε στην προ της πολυμετοχικότητας εποχή».

«Παράλληλα, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της λάσπης και της παραπληροφόρησης πήραν φωτιά, δήθεν «αναγνώστες» οπαδικών εφημερίδων και συνεργεία που εμφάνιζαν δήθεν «φιλάθλους» στα blogs έκριναν ως απαράδεκτη τη θέση μου να μην θέλω να δώσω 60 εκατ. ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη, επαναφέροντας όλες μαζί τις βρωμιές και τις αμφισβητήσεις για τα κίνητρά μου και τις προθέσεις μου που διάβαζα επί δύο χρόνια».

Ο Α. Βγενόπουλος υποστήριζε τότε «ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω χρήματα για την ομάδα και όχι στον κ. Βαρδινογιάννη και ότι ποτέ εγώ δεν είπα ότι θέλω να γίνω Βαρδινογιάννης στην θέση του Βαρδινογιάννη. Το χειρότερο από όλα όμως είναι το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού την στιγμή που φτάσαμε στην κορυφή και πετύχαμε όλους μας τους στόχους και το ότι η ομάδα είναι χωρίς διοικητική και τεχνική ηγεσία και χωρίς προγραμματισμό στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου, ενώ η προπαγάνδα τύπου Deloitte μας προετοιμάζει και για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν».

Τόνιζε μάλιστα ότι «για μένα το κεφάλαιο Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά, απλώς στο γήπεδο θα έρχομαι όποτε μπορώ (εάν θα μου επιτρέψουν να αγοράσω και του χρόνου τα διαρκείας μου) για να χαίρομαι ή να λυπάμαι χωρίς να με ενδιαφέρει ποια θα είναι η Διοίκηση ή οι μέτοχοι».