Ακυβέρνητο… κότερο

Ο Νικόλας Πατέρας εξερχόμενος από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Η επιστολή παραίτησης.
Δεν ενεργοποιείται ο "Τζίγκερ". Γιαννακόπουλος: "Από το... μαγαζί σου φεύγεις"! Βγενόπουλος τέλος.

Ο Νικόλας Πατέρας εξερχόμενος από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία. Ως διάδοχό του πρότεινε τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος ζήτησε περιθώριο να το σκεφτεί μέχρι την Πέμπτη. Πρόταση έγινε και στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος ωστόσο την αρνήθηκε. Είσης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν έχει καμία υποχρέωση προς τους παίκτες και ότι διαθέτει στο ταμείο της το ποσό των 20 εκατ. ευρώ!

«Είχαμε μια έκτακτη σύγκλυση του συμβουλίου σήμερα. Οπως εξήγησα στο συμβούλιο μετά από τα γεγονότα που είχαμε στο ΟΑΚΑ προχθές και την παραίτηση του κ. Βγενόπουλου σήμερα, δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι που ήταν για μένα σημαντικοί για να είμαι πρόεδρος. Δηλαδή, είχαμε μια άψογη σχέση με τους φιλάθλους, υπήρξε μεγάλη στήριξη στη διετία αυτή των φιλάθλων προς τη διοίκηση και μένα και αυτό ήταν το κεντρικό συστατικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλος οπότε και στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει θέμα ενότητας. Ζήτησα από το Δ.Σ. να υπάρξει νέα σύγκλυση την Πέμπτη το πρωί για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε νέο πρόεδρο», ήταν τα αρχικά λόγια του απερχόμενου προέδρου, ο οποίος στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των ρεπόρτερ, είπε:

Για τη στάση των άλλων μέτοχοι: «Οι υπόλοιποι μέτοχοι μου ζήτησαν να παραμείνω. Είναι η 2η φορά που επανέρχομαι. Πιστεύω ότι έχω προσφέρει πολλά πράγματα στη διετία, αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ενότητα φιλάθλων και διοίκησης, αλλά και μετόχων ότι υπάρχει λόγος να παραμείνω».

Για τα επεισόδια που έγιναν το τελευταίο διάστημα: «Δεν το ξεχωρίζω αλλά είναι φανερό ότι το τελευταίο δίμηνο τα διάφορα επεισόδια που έγιναν έξω από τα γήπεδα και όσα έγιναν προχθές στο ΟΑΚΑ δε με βρίσκουν σύμφωνο. Το είπα και στην ανακοίνωση, δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος ή άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις και γι’   αυτό αποφάσισα να φύγω».

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές ξοφλημένους, ένα νέο προπονητή με τεράστια εμπειρία. Εχει στο ταμείο αρκετά εκατ. ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και εκτός από τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Βγενόπουλο και εμένα, έχει και αρκετούς επιχειρηματίες που αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν».

Για το αν πλέον χαλάει η συμφωνία που είχε γίνει για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη σε Βγενόπουλο-Πατέρα: «Η συμφωνία του Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον κ. Βγενόπουλο και στον κ. Βαρδινογιάννη αφορούσε τους δυο τους. Εγώ είχα υποσχεθεί να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην αύξηση, ανέλαβα πρόεδρος, αλλά όπως είναι η κατάσταση δε συντρέχουν οι λόγοι για να παραμείνω».

Για το ποια είναι πλέον η μετοχική σύνθεση και αν ο κ. Βαρδινογιάννης παραμένει μεγαλομέτοχος: «Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει το ποσοστό του, ο κ. Βγενόπουλος το δικό του και ο καθένας μας έχει το ποσοστό του. Παιδιά, δεν είναι θέμα ποσοστών αλλά διάθεσης τι θέλει να προσφέρει ο καθένας μας. Ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες υποχρεώσεις. Στο ταμείο, στις 31 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται κοντά στα 20 εκατ. ευρώ και πλέον είναι θέμα το τι θα αποφασίσει ο νέος πρόεδρος».

Για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο: «Δεν είναι θέμα αδιεξόδου αλλά προσωπικής απόφασης. Δεν ξέρω αν επηρέασε και τον κ. Βγενόπουλο. Μπορώ πω ξεκάθαρα όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως θέλω εγώ, δεν μπορώ να παραμείνω».

Για το αν θα είναι κοντά στην ομάδα: «Φυσικά και θα είμαι κοντά στον πρόεδρο και θα συμμετέχω στις αυξήσεις».

Για το ποιον πρότεινε για διάδοχό του: «Πρότεινα τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη, είναι γνωστός εφοπλιστής, φίλος και Παναθηναϊκός. Είπε ότι θα το σκεφτεί ως την Πέμπτη. Είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό».

Για το αν κάποιος άλλος μέτοχος πρότεινε άλλον πρόεδρο: «Οχι, προτείναμε στον Θανάση Γιαννακόπουλο που όπως το καλοκαίρι αρνήθηκε, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή».

Για το αν όλα αυτά θα έχουν αρνητική επίδραση στην ομάδα: «Η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά, γιατί όπως ο κόσμος και η διοίκηση, θέλει ένα δυνατό ηλεκτροσόκ γιατί δεν δικαιολογείται η κατάσταση ούτε βαθμολογικά ούτε οι αντιδράσεις των φιλάθλων. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι θετικό ό,τι συμβαίνει».

Για το αν αλλάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Οχι, δεν αλλάζει κάτι. Χρήματα υπάρχουν, άρα ο πρόεδρος που θα εκλεγεί την Πέμπτη και ελπίζω να εκλεγεί γιατί δε θέλω να υπάρξει ακυβερνησία, θα είναι έγκλημα και πρέπει κάποιοι άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο νέος πρόεδρος θα έχει το σχεδιασμό και τις αποφάσεις και ξέρει τι θα γίνει και τι πρέπει να υλοποιήσει. Επίσης, εύχομαι ο νέος πρόεδρος να εξομαλύνει τη σχέση με τους φιλάθλους».

Για τη σημασία της στήριξης του κόσμου: «Ημουν ευγνώμων για τη στήριξη που είχα 2 χρόνια. Δεν θα άλλαζε η κατάσταση στον Παναθηναϊκό ούτε θα ερχόταν το νταμπλ αν δεν είχαμε τον κόσμο κοντά μας. Πρέπει ο νέος πρόεδρος να κάνει προσπάθειες για να είναι ο κόσμος κοντά και να μην έχουμε προβλήματα μέσα κι έξω από το γήπεδο».

Η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Πατέρα

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Δ. Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Σύμβουλοι,

Δύο φορές, τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολύ κρίσιμες για το Σύλλογο στιγμές, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη για άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δέχθηκα να ηγηθώ ενός σχήματος ισχυρών Παναθηναϊκών παραγόντων αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα και θα ήταν ανταγωνιστική στο ανώτερο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως δηλαδή την οραματιζόμαστε όλοι οι φίλαθλοι του Συλλόγου.

Πετύχαμε εν μέρει μόνο τους στόχους μας με την κατάκτηση του περσινού double, την παρουσία μας επί δύο χρόνια στο γύρο τον 16 καλύτερων ομάδων στο Champions και Europa League αντίστοιχα και βάζοντας τις βάσεις για εδραίωση σ’ αυτό το επίπεδο.

Παρότι φέτος, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπήρξε μια κάμψη και η πορεία της ομάδας επιβραδύνθηκε, πίστευα πως όλοι μαζί: κόσμος, μέτοχοι, διοίκηση, ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σ’ αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.

Κατόπιν τούτου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο.

Με εκτίμηση,
Νικόλας Πατέρας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.