Σηφάκης: Εμπνέει ο Κούπερ

Με τα καλύτερα λόγια στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης.

Με τα καλύτερα λόγια στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας τόνισε πως ο Άρης έχει μεγαλύτερες δυνατότητες, κάτι που το απέδειξε και στην εφετινή του πορεία στο Europa League, ενώ αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος. Ο Σηφάκης μίλησε στο «Athletic Radio».

Για την πορεία του Άρη στην Ευρώπη: «Η ομάδα έχει δείξει αρκετά καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και αυτό μας δίνει μεγάλη πίστη για την συνέχεια των υποχρεώσεών μας. Δεν είναι βαρύ το φορτίο της Ευρώπης, απλά δεν είναι συνηθισμένες οι ομάδες να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση και ξεκινήσαμε προετοιμασία πολύ νωρίς. Έχουμε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Άρης στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν είναι τέτοιο που σε “χόρτασε”. Εγώ για παράδειγμα ένιωσα γεμάτος από την απόδοσή μας παρ’ όλο που δεν κερδίσαμε. Το ματς έπρεπε να είναι 0-2 πολύ εύκολα».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στην Ελλάδα: «Έχουμε πρόβλημα με ομάδες που είναι κλεισμένες πίσω. Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που έρχεται για να μη χάσει, τότε δυσκολεύεσαι αρκετά».

Για τον Εργοτέλη: «Τον Εργοτέλη τον έχω παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια και πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Πέρασε μια περιπέτεια, όμως δικαίως βρίσκεται στις ψηλές θέσεις».

Για τον Τσεσνάουσκις: «Ο Τσεσνάουσκις στάθηκε άτυχος γιατί τραυματίστηκε και έμεινε πίσω».

Για τον Άρη: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολύ κόσμο. Πρέπει να αντέχεις την πίεση και αυτοί που αντέχουν μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο».

Για τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: «Είναι μεγαλύτερο ντέρμπι το Άρης-ΠΑΟΚ από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Υπάρχει μια πόλη που ασχολείται όλη την εβδομάδα με αυτό το παιχνίδι».

Για τον Έκτορ Κούπερ: «Είναι πολυτέλεια να έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο στην Ελλάδα και πρέπει να τον κρατήσουμε. Μακάρι να μείνει και είναι πολυτέλεια να τον έχουμε στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είναι απρόσιτος και ξέρει πολύ καλά πώς θα κρατάει τις ισορροπίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε μια ομάδα και σου εμπνέει δέος».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Η Λάρισα αδικείται από τη βαθμολογία και είναι ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Δυστυχώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και εύχομαι ολόψυχα να παραμείνει στην κατηγορία. O Oλυμπιακός δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση και ο Παναθηναϊκός βγάζει προβληματισμό. Στη βαθμολογία, θυμίζει πρωτάθλημα Β’ Εθνικής γιατί οι ομάδες είναι πολύ κοντά και απέχουν λίγους βαθμούς».

Για τον ΜVP του πρώτου γύρου: «O Mιραλάς. Είναι ένας παίκτης που αμφισβητήθηκε στην αρχή, όμως έχει βάλει πολύ όμορφα γκολ που δύσκολα βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα».

Για τους αντιπάλους του Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ: «Υπήρχε λιγότερη πίεση όταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους λόγω διαφοράς δυναμικότητας. Θυμάμαι για παράδειγμα που είδαμε το παιχνίδι της Ατλέτικο με την Ίντερ, όπου η Ατλέτικο είχε 9 λάθη».

Για τη νίκη στη Μαδρίτη: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να καλύψεις αυτά τα συναισθήματα. Είναι παιχνίδια που χαίρεσαι να τα ζεις και ανυπομονώ να έρθουν».

Για τον εαυτό του: «Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν είμαι καλά. Από εκεί και πέρα, στις απαιτήσεις που έχει ο Μιχάλης από τον Σηφάκη, απαιτώ περισσότερα από εμένα. Στόχος είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Εγώ ακόμα δεν είμαι ικανοποιημένος από τον Μιχάλη. Yγεία να έχουμε και όλα θα έρθουν. Η φετινή χρονιά, παρ’ όλο που ήταν δύσκολη γιατί προερχόμουν από τραυματισμό και το Μουντιάλ, είμαι πολύ χαρούμενος. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ βασικός στα 5 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει και πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για εμένα».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Είναι πραγματικά τιμή να δουλεύω με αυτόν τον άνθρωπο. Δίνει ευκαιρίες στους νέους ποδοσφαιριστές και είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές όπως έγινε με τον Γεωργιάδη που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή της εθνικής να δίνει κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για την εθνική ομάδα: «Η ισοπαλία στην Κροατία μάς κράτησε όρθιους. Δείχνουμε νοοτροπία νικητή σε όλους τους αγώνες. Υπάρχει ένα πλάνο στα παιχνίδια μας».

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η προπόνηση του τερματοφύλακα είναι ένα εξειδικευμένο κομμάτι που χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Δασκαλάκης, ο Καρνέζης, ο Μιχαηλίδης. Δεν νομίζω ότι έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από ξένους τερματοφύλακες».

Για τον Σήφη Δασκαλάκη: «Πραγματικά του εύχομαι ολόψυχα να κάνει μια καλή μεταγραφή και να τον δούμε σύντομα στην εθνική ομάδα».

Για τον ΟΦΗ: «Επειδή δεν θέλω να πω ψέματα, από την ημέρα που έφυγα απέφυγα να παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Αντιθέτως με φέτος που έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια».

Για την περίοδο που έφυγε: «Υπήρχε μια πίκρα για τον τρόπο με τον οποίον έφυγα. Επειδή αγαπάω την ομάδα και δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί κάποιος. Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την άνοδο. Πρέπει να κερδίζει και εντός έδρας. Ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι ότι θα πάρει την άνοδο».

Για τον Νίκο Μαχλά: «Αυτό που θέλω να σχολιάσω εγώ είναι ότι από τότε που ήμουν εγώ στην ομάδα, όλοι έλεγαν λόγια-λόγια. Τώρα όλοι εκείνοι δεν πρέπει να αφήσουν μόνο τους τον Νίκο και να τον βοηθήσουν. Μάλλον όλοι εκείνοι που έλεγαν λόγια, είχαν μια κάλυψη πίσω τους και τώρα κρύβονται».

Για την προηγούμενη διοίκηση του ΟΦΗ: «Με την τότε διοίκηση υπήρχε μια τεράστια διαφορά φιλοσοφίας. Ήταν πολύ δύσκολο να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που δεν με κάλυπτε ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα δεν με πίστευαν, θεωρούσαν ότι δεν είμαι για κάτι παραπάνω. Όταν ένας διαχειριστής και επενδυτής δεν ξέρει πώς θα πουλήσει το δικό του υλικό, τότε τι να πεις. Ο ΟΦΗ πήρε 50.000 – 60.000 ευρώ για τη μεταγραφή μου στον Άρη. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το όνομα του ΟΦΗ και δυστυχώς η ομάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο να είναι σε αμφισβήτηση».

Για όσα έγιναν στο Παγκρήτιο και το ματς ΟΦΗ-Άρης: «Από τη στιγμή που είμαι σε έναν σύλλογο, σέβομαι την υπογραφή μου. Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι τότε που είπα κάποια πράγματα, ο Άρης ήταν σε καλύτερο επίπεδο από τον ΟΦΗ. Είπα τότε κάποια πράγματα που με στενοχώρησαν όταν άκουγα να με βρίζουν εν χορώ».

Για το ματς Άρης-ΟΦΗ που ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε και μαθηματικά: «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ πριν από το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να πω τι ένιωθα. Ήθελα να κερδίσουμε γιατί έπρεπε να κερδίσουμε για να μπούμε στα πλέι οφ. Ήταν πολύ δύσκολη εκείνη η μέρα».

Για τον πατέρα του: «Ο πατέρας μου δεν είναι αδικημένος αλλά αδικεί τον εαυτό του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.