Φατί: “Δεν έχουμε σταθερότητα”

Κινούμενος στο πνεύμα των ημερών, ο Ρικάρντο Φατί μιλά στο Novasports.gr για την ομάδα του και το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Κινούμενος στο πνεύμα των ημερών, ο Ρικάρντο Φατί μιλά στο Novasports.gr για την ομάδα του, τον Αρη, το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, την ευρωπαϊκή πορεία των «κιτρίνων» και δίνει τις δικές του ευχές στους φιλάθλους. Ο άνθρωπος που σφράγισε την πρόκριση των Θεσσαλονικέων στους «32» του Europa League, φορά τα γιορτινά του και αποκαλύπτεται…

-Ρικάρντο, η ομάδα σου έκλεισε το 2010 με ένα αρνητικό αποτέλεσμα, χάνοντας 0-2 από τη Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ασφαλώς δεν θα περίμενες τέτοιο αντίο στον χρόνο που φεύγει…
«Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο ματς ήταν μια ευκαιρία για μας να αποδείξουμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μετά από μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε παρά το υψηλό κίνητρο που σας προανέφερα. Πρέπει όμως να σας πω, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, πως όλες οι ομάδες που έρχονται στο γήπεδό μας παίζουν πολύ πιο παθιασμένα απ΄ ότι συνηθίζουν, θέλοντας να αποδείξουν πως μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα σε μια πολύ σκληρή έδρα όπως η δική μας»

-Το 2010 σε λίγο μας αποχαιρετά, τι κρατάς και τι αφήνεις από τη χρονιά που φεύγει;
«Κρατάω το Europa League το οποίο όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να βάλουμε στην άκρη, διότι υπάρχει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι να ξαναμπούμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι η απόδοση που είχαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχουμε σταθερότητα. Έχουμε κάνει έξι νίκες, τέσσερις ήττες και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι η πορεία που θέλουμε. Επομένως πρέπει από δω και πέρα να αφοσιωθούμε στη Superleague γιατί αυτή είναι η καθημερινή μας δουλειά και το καθημερινό μας μέλημα. Το καλό είναι πως αυτές τις ημέρες μπορούμε να ξεκουραστούμε και να γυρίσουμε από Δευτέρα να δουλέψουμε αρχικά για το ματς με την Καβάλα και εν συνεχεία για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό»

-Εσύ πάντως είτε η ομάδα πάει καλά, είτε όχι χειροκροτείσαι από την κερκίδα. Το αντιλαμβάνεσαι και πως το εξηγείς;
«Το αντιλαμβάνομαι και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του Αρη για την αγάπη που μου δείχνει! Αυτό το οποίο προσπαθώ εγώ είναι κάθε φορά που αγωνίζομαι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μου. Πιστεύω αυτό είναι που αναγνωρίζει ο κόσμος και… ακολουθεί το χειροκρότημα! Οι οπαδοί μας είναι καταπληκτικοί, διότι ακόμη κι όταν δεν κερδίζουμε μας χειροκροτούν και αυτό δεν συμβαίνει σε πολλές ομάδες εδώ στην Ελλάδα. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, θερμά γι αυτό που κάνουν»

-Πως υποδέχτηκες την κλήρωση με τη Μάντσεστερ Σίτυ;
«Η αλήθεια είναι πως προτιμούσα μια ομάδα από τη χώρα μου (Γαλλία), διότι θα είχα την ευκαιρία να γυρίσω σε γνώριμα γήπεδα και να μιλήσω με γνωστούς και φίλους. Σε ότι αφορά τη Μάντσεστερ Σίτυ σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα την οποία όμως θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία. Ότι ακριβώς κάναμε, δηλαδή, και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία κερδίσαμε δύο φορές. Ελπίζω στο καλύτερο δυνατό…»

-Οι ευχές σου για τα Χριστούγεννα;
«Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, να περάσουν αυτές οι ημέρες κοντά σε οικεία πρόσωπα και ότι καλύτερο στους οπαδούς μας και στον Αρη ενόψει 2011!» 
                                                                         

…Παναγιώτης  Στεφάνου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.