Κάλεσμα στους φίλους του Παναθηναϊκού να υποστηρίξουν την ομάδα έστειλε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Γόντικας: "Δυσάρεστα περιστατικά..."

Κάλεσμα στους φίλους του Παναθηναϊκού να υποστηρίξουν την ομάδα στη δύσκολη φάση που περνάει, έστειλε μετά το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη (0-2), ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.
 
«Ήταν μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι δυνατή ομάδα, παίζει καλά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για μας, διότι η ομάδα ήταν ικανή να επιχειρήσει επιθέσεις και να διεκδικήσει χώρους εύκολα και με μεγάλη ταχύτητα», είπε αρχικά για το παιχνίδι ο Φερέιρα και εξήγησε: «Είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ, ώστε να μπορέσουμε να πάμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο δεύτερο μέρος. Δεν το καταφέραμε, μετά δεν ήμασταν πολύ ήρεμοι, με αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετές φορές την μπάλα και να έχουμε λιγότερο έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο 45λεπτο.

Γι’ αυτό ήμουν λιγάκι εκνευρισμένος. Αλλά προϊόντος του χρόνου και του παιχνιδιού -και ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά- η ομάδα κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Μην ξεχνάτε ότι κερδίζαμε ήδη 0-1 εκτός έδρας.

Το πνεύμα των παικτών ήταν να κάνουν το παν για να διατηρήσουν τη νίκη. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη σκέψη και να προσπαθήσουμε να πετυχαίνουμε περισσότερα τέρματα. Και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα, τουλάχιστον για σήμερα. Αυτός ήταν ένας αγώνας αρκετά πιο ισορροπημένος για μας, από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα.

Βέβαια, απέχουμε πολύ από το να φτιάξουμε την ομάδα που θέλω εγώ, αλλά και για να φθάσουμε στο σημείο να δώσουν οι παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει αρκετοί παίκτες να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και την ποιότητα των όσων μπορούσαν να προσφέρουν».

Γόντικας: “Δυσάρεστα περιστατικά…”
Οσα συνέβησαν απέναντι στο πρόσωπο του Τζιμπρίλ Σισέ από μερίδα οπαδών της Ξάνθης σχολίασε ο α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας, τονίζοντας πως είναι δυσάρεστα περιστατικά.

“Αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης για τη φιλοξενία, μας στενοχώρησαν όμως κάποια δυσάρεστα περιστατικά, για τα οποία πρέπει να γίνει μιας ευρείας κλίμακας προσπάθεια, ώστε να εκλείψουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο” είπε έξω από τα αποδυτήρια ο α’ αντιπρόεδρος του “τριφυλλιού”.

Νωρίτερα, πριν το ματς μιλώντας για το μέλλον του συλλόγου, ο κ. Γόντικας είπε: “Ελπίζω να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Δεν είναι κρυφό ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο. Αν καταφέρουμε να σταθούμε καλά αγωνιστικά τότε πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα θα βρουν το δρόμο τους”.

Για την περίπτωση να φύγει ο Τζιμπρίλ Σισέ με τις φήμες να τον στέλνουν και πάλι στην Λίβερπουλ, είπε: “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή μας κουβέντα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αυτή την ώρα που μιλάμε. Είμαστε επικεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι”

Για το τι περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από τη νέα χρονιά, ο παράγοντας των “πράσινων”, υποστήριξε: “Περιμένουμε να δείξουμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Αν το δείξουμε αυτό, όλα θα βρουν τον δρόμο τους”.

Να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν έξαλλος με τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του, κάτι που εξέφρασε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του γηπέδου των Πηγαδίων.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως μέχρι τις 17 Γενάρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, τα μεταγραφικά θέματα “παγώνουν” προσωρινά. Την Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Γόντικα με τον εφοπλιστή, Αδαμάντιο Πολέμη προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει ο δεύτερος την προεδρία του “τριφυλλιού”, κάτι που πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή…