Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τρία παιχνίδια. Τι λέει η παράδοση για ομάδες και προπονητές;

Ατρόμητος – Κέρκυρα, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

 
Ο Ατρόμητος εκτός απ’ τα συγχαρητήρια που έχει δεχθεί για το καλό ποδόσφαιρο το οποίο παρουσιάζει μέχρι στιγμής, χρειάζεται και πόντους για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Στο δρόμο του μια επίσης νεοφώτιστη, η Κέρκυρα. Ο Ηρακλής την προηγούμενη αγωνιστική έκοψε τον αέρα των Περιστεριωτών κερδίζοντας με 1-0. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ανεβασμένη ψυχολογικά μετά τον θρίαμβο με 3-0 την 16η αγωνιστική επί της Λάρισας. Στο Περιστέρι τα ματς συνήθως καταλήγουν στην ισοπαλία, με τον Ατρόμητο να έχει κερδίσει μόλις δύο φορές, αλλά και να έχει ηττηθεί μόνο μια. Ο Γιώργος Δώνης έχει συναντήσει δύο φορές την Κέρκυρα, σαν προπονητής της ΑΕΛ, τη σεζόν 2006-07, χωρίς να αναδειχθεί κάποιος νικητής (2-2 στο Αλκαζάρ, 0-0 στην Κέκρυρα). Εκτός πλάνων ο τιμωρημένος Ανδρέας Τάτος. 
 
Η Κέρκυρα προέρχεται απ’ την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας επί του Ηρακλή στα πέναλτι. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα την επιτυχία τους και να προσπαθήσουν να «τσιμπήσουν» πόντους στο Περιστέρι. Το παρελθόν έχει παιχτεί κυρίως στα αλώνια και όχι στα σαλόνια, μια και για την πρώτη εθνική Ατρόμητος και Κέρκυρα έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά, το 2006-2007 με την ομάδα των δυτικών προαστίων να επικρατεί με 4-2. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν έχει παρελθόν ως αντίπαλος με την ομάδα του Ατρόμητου.
 
Προϊστορία: Για την κορυφαία κατηγορία Ατρόμητος και Κέρκυρα έχουν μόνο μια συνάντηση στο παρελθόν στο Περιστέρι κι αυτή τη σεζόν 2006-2007 όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 4-2.
 
 
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός, 17:15
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

 
Οι πρωτοπόροι δεν στοχεύουν σε άλλο αποτέλεσμα πέρα απ’ τους τρεις βαθμούς της νίκης στο απόρθητο φέτος Φαληρικό γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν το απόλυτο νικών στο σπίτι τους και απέναντι στους νεοφώτιστους του Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα αναζητήσουν την ένατη νίκη τους στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει να γνωρίσει την ήττα απ’ τις 27 Νοέμβρη, όταν και ηττήθηκε απ’ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Από τότε μετράει πέντε νίκες (τρεις εκτός, δύο εντός). Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε αυτή θα είναι η τρίτη του συνάντηση με τον Πανσερραϊκό, με τον Ισπανό να μετράει τρεις νίκες. Ιμπαγάσα, Μανιάτης και Τοροσίδης θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας, τραυματίες οι Ντουντού και Ουρτάδο.
 
Αυτή θα είναι συνάντηση με τον τρίτο εκπρόσωπο του πάλαι ποτέ ΠΟΚ για τα λιοντάρια των Σερρών μακριά απ’ το σπίτι τους. Στις δύο προηγούμενες με ΑΕΚ (2η αγ.) και Παναθηναϊκό (13η αγ.) ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ (2-0). Ο Πανσερραικός βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού έχοντας συλλέξει μέχρι στιγμής 16 πόντους. Οι νεοφώτιστοι έχουν να κερδίσουν απ’ τις 28 Νοεμβρίου και την 12η αγωνιστική (1-0 με Άρη) και από τότε μετρούν τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς έχει αντιμετωπίσει έξι φορές τον Ολυμπιακό σαν προπονητής των Πανσερραϊκού, Ατρόμητου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Απόλλωνα Αθηνών και Καλαμάτας, έχοντας οδηγήσει τις ομάδες του σε ισάριθμες ήττες. Τιμωρημένοι λόγω καρτών οι Μπέλιτς, Παπάζογλου και Λεοζίνιο.
 
Προϊστορία: Αήττητος στο γήπεδο του είναι ο Ολυμπιακός απ’ την ομάδα των Σερρών με 22 νίκες και μία ισοπαλία για το πρωτάθλημα. Η ισοπαλία αυτή είναι απ’ τη σεζόν 1969-70 με 0-0.
 
Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ, 19:30 Novasports 2
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου
)
 
Προβληματισμένος έμεινε ο Σάκης Τσιώλης απ’ την επιθετική δυστοκία της ομάδας του στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίστηκε χωρίς να το εκμεταλλευθεί με αριθμητικό πλεονέκτημα για αρκετή ώρα. Το εμπόδιο του ΠΑΟΚ φαντάζει δύσκολο για τους Βολιώτες, οι οποίοι δύσκολα κερδίζουν αλλά και χάνουν στο «αχανές» Πανθεσσαλικό στάδιο μετρώντας δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός απέναντι στον δικέφαλο του Βορρά με Θρασύβουλο, Ιωνικό και Πανηλειακό έχει ηττηθεί τέσσερις φορές, έχει παραχωρήσει μία ισοπαλία (1-1) τη σεζόν 2005-2006 σαν προπονητής του Ιωνικού, ενώ φέτος στο ματς του πρώτου γύρου (3η αγ.) απέσπασε έναν πόντο στην Τούμπα με την ομάδα του Βόλου (1-1). Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τις πολύτιμες βοήθειες του Άλβαρεζ στο χώρο του κέντρου λόγω τιμωρίας του Αργεντίνου.
 
Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη μέσα στο 2011 και αυτή ήρθε στο σπίτι του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με το «χρυσό ιωβηλαίο» των γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην κορυφαία κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου έχουν αποδείξει πως μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνοι μακριά απ’ την Τούμπα με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, αλλά και τέσσερις ήττες μέχρι στιγμής. Το τελευταίο διπλό του δικέφαλου του Βορρά ήρθε στις 5 Δεκεμβρίου κόντρα στην ουραγό Λάρισα και στα εγκαίνια του AEL FC ARENA. O Μάκης Χάβος σαν προπονητής του Αγροτικού Αστέρα έχει μια νίκη και μια ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου του Σάκη Τσιώλη για το περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ήττα με 4-1 στον Βόλο, νίκη με 3-0 στον Εύοσμο. Ο Γιώργος Φωτάκης δεν θα είναι στη διάθεση του Μάκη Χάβου λόγω τιμωρίας.
 
Προϊστορία: Σε οκτώ αναμετρήσεις Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλία οι γηπεδούχοι μετρούν δύο νίκες, τρεις οι φιλοξενούμενοι ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία τους αναμέτρηση πριν ο Ολυμπιακός Βόλου μπει σε αγωνιστικές περιπέτειες και αποχαιρετήσει την Α’ εθνική ήταν τη σεζόν 1989-1990 όταν και επικράτησε με 2-0 του δικέφαλου του Βορρά.

Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντόπουλος