O Ηλίας του… Περιστερίου (video)

Με σκόρερ τον Ηλία Αναστασάκο ο Ατρόμητος νίκησε 4-2 την Κέρκυρα σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ.

Bαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ατρόμητος, που νίκησε 4-2 την Κέρκυρα και την προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και «έφτιαξε» ακόμη ένα στην πρώτη του συμμετοχή στη σεζόν ως βασικός, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κινδύνευσε, αλλά τελικά μετέτρεψε σε βαθμούς την ανωτερότητά της στο μεγαλύτερο διάστημα μιας από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Με την τρίτη εντός έδρας νίκη του, ο Ατρόμητος περιμένει… ήσυχος τον Διαγόρα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου την Πέμπτη (20/1). Η Κέρκυρα αντίθετα, που γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, έχει μπροστά της το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για τον ίδιο θεσμό παράλληλα με τον. προβληματισμό για τη συνέχειά της στο πρωτάθλημα.

Κίνηση-ματ με Αναστασάκο
Ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρόμητου, δύο θέσεις στην 11άδα, όμως, άλλαξαν κάτοχο σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και την ήττα από τον Ηρακλή. Ο Μαρσέλο Σαρμιέντο αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ανδρέα Τάτο, ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής Ηλίας Αναστασάκος προτιμήθηκε από τον Θανάση Καραγκούνη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε την Κέρκυρα με τρία νέα πρόσωπα συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τους Δημήτρη Ιωάννου, Μακρή και Γιάντση. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-2 και επιθετικούς τους Γιάντση, Τσίγκα.

“Φούντωσε” το παιχνίδι
Ο Ατρόμητος μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και έγινε απειλητικός από τα πρώτα λεπτά. Στο 4′ ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Σαγκανόφσκι, ενώ στο 19′ με νέα κεφαλιά ο Πολωνός έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που ζητούσαν.

Ο Σαγκανόφσκι έβγαλε μόνο του Αναστασάκο και ο Έλληνας επιθετικός “εκτέλεσε” τον Κωνσταντόπουλο από το ύψος του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ. Η απάντηση της Κέρκυρας, ωστόσο, ήταν κάτι. παραπάνω από άμεση. Με τη σέντρα, οι Φαίακες έφτασαν στην ισοφάριση, με γκολ του Καλαντζή μετά το αρχικό δυνατό σουτ του Γκουστάβο και την ασταθή απόκρουση του Μιχαηλίδη.

Το ματς είχε ανάψει για τα καλά και ο Ατρόμητος, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ άρχισε να πιέζει και πάλι. Δε χρειάστηκε παρά μερικά λεπτά, προκειμένου να μπει εκ νέου στη θέση του οδηγού, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σαγκανόφσκι έδωσε την ασίστ στον Αναστασάκο και ο τελευταίος με ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα, «γράφοντας» το 2-1 στο 29′.

“Βροχή” τα γκολ
Οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 68ο λεπτό είχαν σημειωθεί ακόμη τρία γκολ. Η Κέρκυρα ισοφάρισε για δεύτερη φορά με τον Τσίγκα στο 53′ και οι γηπεδούχοι, ενώ στο 56′ έφτασε μια ανάσα από το να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Ολιβέιρα πρόλαβε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά το πλασέ του Επστάιν.

Οι «κυανόλευκοι» γλίτωσαν και με δύο γκολ στο επόμενο δεκάλεπτο έκαναν ξεκάθαρο, αυτή τη φορά, το προβάδισμά τους. Στον 59′ ο Αναστασάκος είχε το ρόλο του δημιουργού, με τον Καμαρά να “κεραυνοβολεί” τον Κωνσταντόπουλο από την περιοχή και να πετυχαίνει το 3-2, ενώ στο 68′ ο Σαρμιέντο σκόραρε για δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2.

Στο διάστημα ανάμεσα στα δύο γκολ, ο Μιχαηλίδης είχε πραγματοποιήσει την απόκρουση του παιχνιδιού σε κοντινή κεφαλιά του Μακρή, ενώ ο Μπαζίνσκι είχε αστοχήσει από πλεονεκτική θέση σε ακόμη μία καλή στιγμή για τον Ατρόμητο.

Έπεσε ο ρυθμός
Από εκείνο το σημείο, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει. Η Κέρκυρα φάνηκε να αποδέχεται την ήττα της, ενώ η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατέβασε μία ταχύτητα το παιχνίδι της. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και τον αέρα των δύο γκολ, που του επέτρεπε να δώσει λίγο παραπάνω χώρο στην αντίπαλό του.

Ο Μπάντοβιτς προσπάθησε να “φρεσκάρει” την ομάδα του με τρεις επιθετικογενείς παίκτες του, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο 87′ οι Φαίακες “άγγιξαν” το 4-3 με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη μετά το σουτ του Φλαβίνιο και την παρέμβαση του 35χρονου πορτιέρο, στην τελευταία προσπάθειά τους να μειώσουν, να αποκτήσουν το δικαίωμα και να κάνουν ακόμη πιο συναρπαστικό το παιχνίδι.

Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική:  18η
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχ. (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Γουργιώτης

1′   Το ματς ξεκίνησε
4΄  Σέντρα του Καμαρά, ο Σαγκανόφσκι κέρδισε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Κωνσταντόπουλου
6΄  Ο Καμαρά εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και ο Σαρμιέντο σούταρε ψηλά άουτ.
10΄ Ο Καλατζής έξω από την περιοχή επιχείρησε το σουτ αλλά “έπιασε” πιο πολύ αέρα και δεν ανησύχησε τον Μιχαηλίδη.
11΄ Εξαιρετική πάσα του Ολιβέιρα, ο Μελισσάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή όπως ήθελε μπροστά στον Κωνσταντόπουλο.
13΄ Ο Τσίγκας ελίχτηκε από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
16΄ Ο Μελισσάς, από τα αριστερά, σέντραρε αλλά ο Αναστασάκος δεν μπόρεσε να σουτάρει απέναντι στον Κωνσταντόπουλο.
18΄ Ο Σφακιανάκης έξω από την περιοχή σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
19΄ Σέντρα του Νεμπεγλέρα, ο Σαγκανόφσκι κέρδισε τη μονομαχία από τον Γκουστάβο αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.
20΄ ΓΚΟΟΟΟΛ 1-0. Ο Σαγκανόφσκι τροφοδότησε τον Ανασταστάκο ο οποίος βγήκε μόνος του και νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.
21΄ΓΚΟΟΟΟΛ  1-1.  Ο Μιχαηλίδης δεν μπόρεσε να αποκρούσει το σουτ του Γκουστάβο και ο Καλατζής που ακολούθησε τη φάση, με σουτ ισοφάρισε.
22΄ Κίτρινη κάρτα στον Μπαζίνσκι
29΄ΓΚΟΟΟΟΛ 2-1. Ο Αναστασάκος έξω από την περιοχή με δεξί φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.
37΄Σέντρα του Τσίγκα από δεξιά, ο Μιχαηλίδης έδιωξε με γροθιές
38΄ Κεφαλιά του Στολτίδη από κόρνερ του Γκουστάβο, δεν βρήκε στόχο
41΄ Ο Σφακιανάκης έδωσε στον Καμαρά μέσα στην περιοχή αλλά αυτός μπερδεύτηκε και ο Γκουστάβο έδιωξε τη μπάλα.
42΄ Ο Κωνσταντόπουλος βγήκε έξω από την περιοχή και με κεφαλιά προ του Καμαρά αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.
43΄ Κεφαλιά του Σαγκανόφσκι προς τον Καμαρά τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ιωάννου.
45+ Λήξη 1ου ημιχρόνου

46΄ Ο Σαμπού στη θέση του Μελισσά
47΄Ο Αναστασάκος τροφοδότησε τον Σφακιανάκη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.
53΄ΓΚΟΟΟΛ 2-2. H άμυνα του Ατρόμητου κοιμήθηκε σε φάουλ του Γκουστάβο και ο Τσίγκας με γυριστό σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη.
56΄ Ο Επστάιν πέρασε τη μπάλα από τον Μιχαηλίδη, που είχε βγει από την περιοχή του αλλά ο Ολιβέιρα πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
59΄ ΓΚΟΟΟΟΛ 3-2. Ο Αναστασάκος βρήκε τον Καμαρά μέσα στην περιοχή κι αυτός κεραυνοβόλησε τον Κωνσταντόπουλο.
64′  Ο Ιωάννου στη θέση του Γιάντση
65΄ Κεφαλιά του Μακρή, ο Μιχαηλίδης πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση στην αριστερή του γωνιά.
66΄ Ο Μπαζίνσκι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
68΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 4-2.  Ο Σαρμιέντο έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου.
70΄ Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου
72΄ Ο Σαγκανόφσκι νίκησε τον Ιωάννου αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω απο την περιοχή έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
72΄ Ο Λαμπρόπουλος στη θέση του Καλατζή
78΄ Ο Φλαβίνιο στη θέση του Τσίγκα
81΄ Ο Φαβάλι στη θέση του Καμαρά
85΄ Ο Φλαβίνιο επιτέθηκε από δεξιά και σούταρε αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε τη μπάλα
86΄ Ο Καραλής στη θέση του Σαρμιέντο
87΄ Ο Φλαβίνιο πλάσαρε, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έφυγε άουτ.
90΄ Κίτρινη κάρτα στον Καραλή
90′   Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
90΄+3′  Λήξη του ματς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (46′ Σαμπού), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο (86′ Καραλής), Καμαρά (81′ Φαβάλι), Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπρίτο, Σαμπού, Περόνε, Φαβάλι, Καραγκούνης, Καραλής
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μακρής, Ιωάννου Δημ., Μαϊστόροβιτς, Στολτίδης, Καλαντζής (72′ Λαμπρόπουλος), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Γιάντσης (64′ Ιωάννου Ηλ.), Τσίγκας (78′ Φλαβίνιο)
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαίδης, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Ιωάννου Ηλ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.