Έχουμε και λέμε. Στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, οι απουσίες του Ολυμπιακού ήταν ουκ ολίγες και σημαντικές.

Έχουμε και λέμε. Στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, οι απουσίες του Ολυμπιακού ήταν ουκ ολίγες και σημαντικές. Πριν απ’ τη σέντρα, ο Βαλβέρδε δεν υπολόγιζε τους τιμωρημένους Τοροσίδη, Ιμπαγάσα, Μανιάτη, τους ανέτοιμους Ουρτάδο και Ντουντού, καθώς και τους Νέμεθ και Χολέμπας, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα ίωσης. Στη διάρκεια της αναμέτρησης αποχώρησε ο (εξαντλημένος, λόγω ίωσης) Μιραλάς.

Ενόψει του πρώτου προημιτελικού του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, τα δεδομένα αλλάζουν, αφού αυξάνονται οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού. Αρχικώς, επιστρέφουν οι τιμωρημένοι. Επιπλέον, ο Ουρτάδο γυμνάστηκε την Κυριακή κανονικά και είναι στη διακριτική ευχέρεια του προπονητή του αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του ντέρμπι. Οι Νέμεθ και Χολέμπας ξεπέρασαν την ίωση και λογικά θα είναι σε θέση να παίξουν. Ο δε Μιραλάς κάνει αγώνα δρόμου ώστε να. γλυτώσει απ’ την ίωση. Πιθανότατα θα  καταφέρει ν’ αγωνιστεί.

Το μόνο «μαύρο σύννεφο» αφορά στον τραυματισμό ενός παίκτη – κλειδί στο φετινό Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος έχει χτυπήσει στο δεξί πόδι και τη Δευτέρα θα φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Αλλά όπως και να ‘χει, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει του ραντεβού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Διότι το Σάββατο, ο Ολυμπιακός είχε φθάσει (σε ότι αφορά στις επιλογές παικτών) στα όριά του.