Ο Ορέστης Καρνέζης θα αγωνιστεί βασικός απέναντι στην ΑΕΚ. "Πόρτα" σε "Γαλατά" και Μπόκα

Αρκετές αλλαγές θα έχει στο βασικό του σχήμα ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα “κατεβάσει” τους “πράσινους” έχοντας ως… φύλακα – άγγελο της εστίας του “τριφυλλιού” τον Ορνέστη Καρνέζη. Μάλιστα ο Αλέξανδρος Τζόρβας αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως συνέβη και με τους ανέτοιμους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, καθώς και με τον Σίντνεϊ Γκοβού, προκειμένου ο Γάλλος να πάρει κάποιες “ανάσες”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος για λόγους τακτικής απέκλεισε τους Γιώργο Ιωαννίδη, Ελίνι Δημούτσο και Νταμιέν Πλεσί, αναμένεται να ρίξει από την αρχή στο αθηναϊκό ντέρμπι τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έχει κάνει αρκετές καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ μία θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν τόσο ο Στέργος Μαρίνος, όσο και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους “πράσινους”, ο κ. Φερέιρα, αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές ενόψει του αγώνα της Τετάρτης, όμως δεν είπε κάτι περισσότερα. “Κλειστά” κράτησε τα χαρτιά του και στο “οικογενειακό” διπλό, όπου περισσότερο μπέρδεψε τα πράγματα με τις δοκιμές που έκανε…

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα. Θέλουμε τη νίκη για να αποκτήσουμε το προβάδισμα. Θα κάνω αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι. Θα χρειατσεί κάοποιοι να ξεκουραστούν για να πάρουν ανάσες. Όσοι αγωνιστείτε θέλω να αρπάξετε την ευκαιρία για να φτάσουμε όλοι μαζί στη νίκη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί την Τετάρτη στο “Σπύρος Λούης” -όπου αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 40.000 οπαδοί του “τριφυλλιού” μιας και είναι το πρώτο με ματς όπου οι “πράσινοι” θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους για το 2011- με διάταξη 4-3-3 και οι έντεκα “εκλεκτοί” αναμένεται να είναι οι: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος και Σισέ.

Νίκος Τζουάννης