Δώνης: “Μεταγραφές ουσίας”

Μεταγραφές που θα αναβαθμίσουν το ρόστερ θα κάνει, αν... κάνει ο Ατρόμητος, όπως τόνισε ο Γιώργος Δώνης.

Προσεκτικές κινήσεις και μεταγραφές ποιότητας θα κάνει ο Ατρόμητος αν κινηθεί περαιτέρω στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Δώνης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra 103,3” και τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές στην ομάδα του Περιστερίου θα γίνουν το καλοκαίρι.

“Εμείς, αν κάνουμε, θα κάνουμε 1-2 μεταγραφές. Θα είναι επιλεγμένες με πολλή προσοχή και θα πρέπει να αναβαθμίζουν το ρόστερ μας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν το καλοκαίρι, που θα έχουμε ανακατατάξεις, καθώς και πολλά συμβόλαια που λήγουν”, είπε ο τεχνικός του Ατρόμητου, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, ενώ… ομολόγησε ότι προβληματίζεται και ο ίδιος με την “παράδοση” των ομάδων του να μην ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο τις σεζόν.

“Είναι ένα θέμα που με χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια της προπονητικής μου καριέρας και πολλές φορές ψάχνω λύση σε αυτό με τους συνεργάτες μου. Ο κόσμος πιστεύει πως κάτι περίεργο συμβαίνει και οι ομάδες δεν ξεκινάνε στην αποτελεσματικότητα το ίδιο καλά και στην πορεία πάνε καλά και παίρνουν πράγματα που αξίζουν, κυρίως στο δεύτερο γύρο. Αυτό συμβαίνει από όταν ήμουν στον Ηλυσιακό στην Δ΄ Εθνική. Θυμάμαι, μάλιστα, μια χρονιά στην Γ΄ Εθνική, που δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως τερματίσαμε στην πρώτη τριάδα και ανεβήκαμε στη Β΄ Εθνική. Νομίζω, είναι συγκυριακό το θέμα. Στα περισσότερα παιχνίδια φέτος ήμασταν ισάξιοι των αντιπάλων και σε άλλα καλύτεροι, αλλά η ευθύνη των αποτελεσμάτων είναι δικιά μας. Στο ποδόσφαιρο η τύχη παίζει ρόλο. Στα παιχνίδια τα δικά μας η ευθύνη είναι δικιά μας, γιατί κάναμε κάποια λάθη, όχι από αυτά που γίνονται πολλές φορές, αλλά λίγες και το πληρώσαμε”.

Για τις κατά καιρούς φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από τον πάγκο του Ατρόμητου, ο Δώνης είπε: “Είναι λογικό, όταν υπάρχουν τόσες πολλές εφημερίδες. Εγώ εύχομαι να υπάρχουν πολλές εφημερίδες και να έχουν πωλήσεις, γιατί χρειάζεται γύρω από το ποδόσφαιρο να υπάρχουν άνθρωποι που να δουλεύουν και να βγάζουν χρήματα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και ο αθλητικός Τύπος περνάει δύσκολες στιγμές. Στην Ελλάδα γενικώς ο αρνητισμός πουλάει, μπορεί μια είδηση να είναι ψεύτικη, αλλά υπάρχει ίντριγκα και η ίντριγκα είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα, αλλά ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και από την ποιότητα του προπονητή και μπορούν να κρίνουν την δουλειά του. Μου είχαν πει λοιπόν μετά από επτά, οκτώ αγωνιστικές, επειδή με έβλεπαν στεναχωρημένο, ότι, και στη Β΄ Εθνική να πάμε, με τον Δώνη θα πάμε».

Καταλήγοντας, ο 42χρονος προπονητής μίλησε και για δύο “δικά” του παιδιά, τον Ανδρέα Τάτο και τον Θανάση Καραγκούνη, αλλά και για τον Ηλία Αναστασάκο, που φώναξε “παρών” στο ματς με την Κέρκυρα.

“Ο Τάτος έχει καθιερωθεί στην ομάδα και ο Θανάσης Καραγκούνης έχει περισσότερες συμμετοχές. Σε αυτές τις ηλικίες είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα τι συμπεριφορά θα έχουν απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να τους εξηγήσω τις δικές μου εμπειρίες, γιατί έχω ζήσει πολλά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, θετικά και αρνητικά. Έχω πάρει σωστές αποφάσεις και πάνω σε αυτά τα κομμάτια προσπαθώ να τους εξηγήσω τι μου είχε συμβεί. Τα παιδιά αυτά είναι εργατικά, έχουν προτεραιότητα το ποδόσφαιρο, είναι σωστοί επαγγελματίες και θέλουν να πετύχουν. Σε μεγάλο βαθμό η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική. Θα ήμουν χαρούμενος να ερχόταν μια πρόταση γι΄ αυτά τα παιδιά. Το σημαντικό στη ζωή είναι η εξέλιξη και όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν βήματα προόδου στην ζωή τους. Αυτά τα παιδιά αξίζουν και όποιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο, πρέπει να προοδεύουν και όχι να μένουν πρώτοι στο χωριό”, είπε ο Δώνης για τους δύο νεαρούς άσους και πρόσθεσε για τον Αναστασάκο:

“Ο Ηλίας είναι διαφορετική περίπτωση. Είναι σημαντικό, όταν οι ποδοσφαιριστές μεγαλώνουν, να έχουν συνέπεια. Φέτος ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό, με την τιμωρία που είχε, αλλά και με μια αρρώστια έμεινε τρεις μήνες εκτός. Το κριτήριο των παιδιών άνω των 30 είναι να έρχονται στην προπόνηση με χαρά, να περνάνε καλά τον χρόνο τους και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, οι φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν σταματάνε στα 35 ούτε και ξεκινάνε στα 20, έχουν πάντοτε συνέχεια. Το θέμα είναι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες δεν αντέχουν τον πάγκο και πρέπει να το διαχειριστεί ο προπονητής όσο καλύτερα μπορεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.