Αναλλοίωτη Αξία!

Το novasports.gr θυμάται όλα τα γκολ του Λυμπερόπουλου στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, φορώντας και τις δύο φανέλες. Έρχεται ο Μίτσελ Λυμπερόπουλος: "Η ΑΕΚ είναι η οικογένειά μου" Μήνου: «Μόνο με αυτοκτονία»

Επιμέλεια: Αποστόλης Λάμπος

Το novasports.gr θυμάται όλα τα γκολ του Λυμπερόπουλου στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, φορώντας και τις δύο φανέλες.

Διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, αλλά η ποδοσφαιρική του αξία παραμένει αναλλοίωτη. Κι αυτό διότι διαθέτει το μεγαλύτερο προσόν για έναν ποδοσφαιριστή. Το μυαλό του! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι πολύ πιθανό να τελειώσει την καριέρα του χωρίς να κατακτήσει πρωτάθλημα, κι όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μείνει ως σύμβολο για γεννιές και γεννιές.

Το ήθος, η ποδοσφαιρική του ευφυία, η ηγετική του φυσιογνωμία και φυσικά το ένστικτο του μεγάλου σκόρερ είναι τα χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν ως έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία 21 χρόνων, άφηνε την Καλαμάτα για τον Παναθηναϊκό, σε μια εποχή που οι πράσινοι μεσουρανούσαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δυστυχώς για τον ίδιο, μέχρι τότε. Καθώς την περίοδο 1996-97 άρχισε η κυριαρχία του Ολυμπιακού. Στο τριφύλλι έμεινε επτά ολόκληρα χρόνια, για να φύγει ως άλλος ένας εκ των “loser” της χρονιάς της Ριζούπολης.

Επόμενος σταθμός η ΑΕΚ, η νέα του οικογένεια, όπως δήλωσε κι ο ίδιος λίγο μετά την νέα ποδοσφαιρική του παράσταση κόντρα στους πράσινους. Η ειρωνεία ήθελε το τριφύλλι να κατακτά το νταμπλ στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Λυμπερόπουλο στις τάξεις του.

Ο Καλαματιανός άσος, δε μίλησε ποτέ για εκδίκηση. Δεν είναι τόσο μικροπρεπής. Άλλωστε η εκδίκηση δε δίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Το novasports.gr σας θυμίζει τα γκολ που πέτυχε με το τριφύλλι στο στήθος απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και αυτά που πέτυχε με την Ένωση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα 2 πράσινα γκολ του Λύμπε κόντρα στην ΑΕΚ

Σε επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκόραρε κόντρα στην ΑΕΚ μόλις δύο φορές. Πρώτα στις 7 Ιανουαρίου του 2001 στο ισόπαλο 1-1 της Νέας Φιλαδέλφειας κι εν συνεχεία στις 9 Φεβρουαρίου του 2003 στη νίκη του τριφυλλιού με 2-1.

7/1/01 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 1-1 (Πρωτάθλημα)
9/2/03 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 2-1 (Πρωτάθλημα)

Τα 7 κίτρινα γκολ του Λύμπε κόντρα στον Παναθηναϊκό

Διανύοντας την έκτη του χρονιά με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο Λυμπερόπουλος έφτασε τα επτά γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θαρρείς πως το ήθελε η μοίρα. Το χειροκρότημα (για μια ακόμα φορά) από τους φιλάθλους του τριφυλλιού ήταν για τον ίδιο μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τίμησε και τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τη φανέλα του Παναθηναϊκού όσο και αυτή της ΑΕΚ.

Πρώτο του γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του αναμέτρηση με αντίπαλους τους πράσινους στη Λεωφόρο την 1η Φεβρουαρίου 2004, στην ήττα της ΑΕΚ με 2-1. Τότε είχε πάρει και το πιο ζεστό χειροκρότημα από την κερκίδα.

Δεύτερο γκολ και σημαντικό, στις 9 Ιανουαρίου του 2005 στο ΟΑΚΑ, σκόραρε πέντε λεπτά πριν το τέλος, χαρίζοντας τη νίκη στην ΑΕΚ.

Λίγες μέρες μετά για το κύπελλο ισοφαρίζει στο 90′ το γκολ του Κωνσταντίνου και στον επαναληπτικό της Λεωφόρου η Ένωση παίνρει σπουδαίο διπλό πρόκρισης με σκορ 1-3. Ο Λύμπε βαφτίζεται ήδη δήμιος της παλιάς του αγάπης.

Το 2005 φύλαγε κι άλλο γκολ, αυτή τη φορά στις 23 Οκτωβρίου, στο εκπληκτικό 3-0 της ΑΕΚ που διαμορφώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η αρχή του θριάμβου είχε γίνει στο 85ο λεπτό από τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Το πέμπτο του γκολ κόντρα στους πράσινους το πέτυχε στη Λεωφόρο, στις 11 Νοεμβρίου του 2007 στην ήττα της ΑΕΚ με σκορ 2-1.

Για να φτάσουμε στα δύο τελευταία γκολ, που ίσως ήταν τα πιο “καυτά” σε μια περίοδο που η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει την ταυτότητα της και που ο Παναθηναϊκός διανύει μία παρατεταμένη περίοδο
κρίσης.

1/2/04 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 2-1 (Πρωτάθλημα)
9/1/05 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 1-0 (Πρωτάθλημα)
27/1/05 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 1-1 (Κύπελλο)
23/10/05 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: 3-0 (Πρωτάθλημα)
11/11/07 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 2-1 (Πρωτάθλημα)
19/1/11 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 0-2 (2) (Κύπελλο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.