Η καριέρα του Καστίγιο στον Αρη θα χαρακτηριστεί από το νούμερο 77. Σε ότι αφορά την αναζήτηση του νέου τεχνικού, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα το συγκεκριμένο.

Τα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του Αρη, έκανε από το πρωί ο Νέρι Καστίγιο! Ο Μεξικανός άσος αφού τακτοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της ομάδας, κατευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου πραγματοποίησε τις καθιερωμένες εξετάσεις και ακολούθως, μετά από ένα μικρό γεύμα, πήγε στα γραφείς της ΠΑΕ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προκειμένου να βάλει την τελική υπογραφή στο συμβόλαιο που πλέον θα τον «δένει» με τον Αρη μέχρι τον Ιούνιο. Ηταν πολύ ευδιάθετος και συνεχώς ζητούσε να μάθει πληροφορίες για τη ζωή στη πόλη, για την ομάδα και για θέματα τα οποία θα τον απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Παρασκευής θα γυμναστεί για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, αρχικά ατομικά και εν συνεχεία, μετά από μερικές ημέρες, μαζί με τους νέους του συμπαίκτες τους οποίους θα γνωρίσει από κοντά, όπως και τον προπονητή Γιάννη Μιχαλήτσο, καθώς αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα τον καλωσορίσει στην ομάδα. Η καριέρα του στον Αρη θα χαρακτηριστεί από το νούμερο 77, καθώς με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα θα αγωνίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως η άφιξη του Καστίγιο έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων, μετά το σοκ της φυγής του Εκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος (μαζί με τους κ.κ Φανταγούσι και Πουέμπλα), αναχώρησε για την Ισπανία.

Προπόνηση με Σάκατα

Η δεύτερη προπόνηση της μετά Κούπερ εποχής, επεφύλασσε και μια «νέα είσοδο», καθώς μαζί με την ομάδα γυμνάστηκε και ο Ιάπωνας επιθετικός, Νταϊσούκε Σακάτα. Ο 28χρονος παίκτης που έφτασε στον Αρη με εισήγηση Μανέλ Φερέρ (ήταν παρών στο Ρύσιο και παρακολούθησε όλη την προπόνηση), συμμετείχε μάλιστα και στο οικογενειακό δίτερμα, σκοράροντας δύο φορές! Η απόκτησή του αποτέλεσε το κερασάκι στη τούρτα της ημέρας, καθώς ο Ιάπωνας αποτελεί τη τρίτη μεταγραφή της ομάδας, μετά τους Πορτίγια και Καστίγιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κινήσεις δεν σταματούν εδώ, με τον 19χρονο, Ντανίλο Περέϊρα να ακολουθεί και να θεωρείται και αυτός κιτρινόμαυρος, ως δανεικός από την Πάρμα. Το «μεγάλο κόλπο», πάντως οι διοικούντες την ΠΑΕ θέλουν να το κάνουν με τον Μαρσέλο Μπομπαντίγια, αλλά η περίπτωσή του, εκτός του ότι  είναι δαπανηρή, δυσκολεύει και εξαιτίας του ενδιαφέροντος που έχουν δείξει  πολλές ομάδες της κεντρικής Ευρώπης.

Αγωνιστικά και εν όψει Εργοτέλη, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κόκε, Μενδρινός, Πρίττας, Οριόλ και δεν υπολογίζονται για τη μάχη της Κρήτης. Μάλιστα ο Οριόλ θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η αιτία των ενοχλήσεων που έχει στο πόδι και οι οποίες δεν τον αφήνουν να αγωνιστεί με άνεση. Κανονικά προπονήθηκαν οι Χαβιτο, Γκιάρο και εκτός απροόπτου θα παίξουν στο Παγκρήτιο. Ειδικά για τον Γκιάρο είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη, καθώς απέχει αρκετό καιρό από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί μια πρωινή προπόνηση από την οποία ο Μιχαλήτσος θα αποκρυσταλλώσει άποψη για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στον Εργοτέλη την Κυριακή το απόγευμα.

Ο προπονητής

Σε ότι αφορά την αναζήτηση του νέου τεχνικού, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα το συγκεκριμένο. Παρά τις πιέσεις που ασκεί ο Μανέλ Φερέρ, φέρνοντας συνεχώς στο τραπέζι καινούρια ονόματα, οι άνθρωποι του Αρη δεν βιάζονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει αποκλειστεί η περίπτωση του Λίγιο, ενώ δεν είναι απίθανο η ομάδα να πορευτεί με τον Γιάννη Μιχαλήτσο μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κανείς ασφαλώς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο μονιμοποίησης του Μιχαλήτσου ως το καλοκαίρι, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των δύο προσεχών αναμετρήσεων. 
   
*Στη Μπολιβάρ, ομάδα της πατρίδας του (Βολιβία), θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νάτσο Γκαρσία ως δανεικός από τον Αρη. Ο Γκαρσία θα βρει εκεί τον Γκιγιέρμο Ογιος με τον οποίο συνεργάστηκε και στην Ανόρθωση και εφόσον ικανοποιήσει με την απόδοσή του, η νέα του ομάδα θα μπορεί να τον αποκτήσει αφού υπάρχει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του.

*Με πρόστιμο 2000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Αρης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.
                                                                
…Παναγιώτης  Στεφάνου