Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.
Οριστικά χωρίς Νίνη Χωρίς κόσμο στη Νέα Σμύρνη

Στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της περιόδου θα παραμείνει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό του με τους “πράσινους”. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ήταν στο στόχαστρο της Γκρέμιο, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει γίνει έρευνα αντικατάστασής του καθώς και ότι αυτή την περίοδο θεωρείται απίθανο να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης του -και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει και ικανοποιητικό μπάτζετ- έκανε τους ανθρώπους του “τριφυλλιού” να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει τώρα την πράσινη φανέλα.

Ένας ακόμα λόγος που ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, ήταν και η επιθυμία του Ζεσουάλδο Φερέιρα να μην αποχωρήσει ο πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας από το ρόστερ.

Όσο για τον ίδιο τον παίκτη, στο περιβάλλον του τόνιζε ότι θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα και στο “τριφύλλι” και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Στο μεταξύ, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοικούσας επιτροπής, στην οποία θα δώσουν το “παρών” οι κ.κ. Γόντικας, Νίκας, Βεκρής και φυσικά ο κ. Πολέμης. Οι τέσσερις προαναφερόμενοι αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και να χαράξουν την πορεία που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της περιόδου.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ματς με τον Πανιώνιο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναίκό με 11άδα πρωταθλήματος. Σε αυτή επιστρέφουν οι Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Γκοβού, ενώ τη θέση του Νίνη διεκδικούν οι Γκαρσία και Καραγκούνης.

Στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης θα αγωνιστεί και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα (καθώς όταν είχε αποκτηθεί από τους “κυανέρυθρους” υπήρχε ρήτρα να μην παίξει για κάποια ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα). Ο διεθνής αριστερός μπακ, είχε δικαιώμα συμμετοχής και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, από το οποίο όμως είχε απουσιάσει λόγω τραυματισμού.

Νίκος Τζουάννης