Με μια τελευταία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Με μια τελευταία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Θα είναι η πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, που οι κίτρινοι δεν θα έχουν στην άκρη του πάγκου τους, τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Με τον Γιάννη Μιχαλήτσο σε ρόλο πρώτου προπονητή, οι Θεσσαλονικείς θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, μπαίνοντας ξανά σε τροχιά play-offs. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν περάσει παραπάνω από τρεις μήνες από τότε που ο Αρης κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας αναμέτρηση. Ήταν 3 Οκτωβρίου του 2010, όταν επικρατούσε στο γήπεδο της Τούμπας επί του ΠΑΟΚ (0-1) με γκολ του Χαβίτο. Απαντες, λοιπόν, στο κιτρινόμαυρο συγκρότημα ελπίζουν πως αυτό το αρνητικό σερί θα τερματιστεί στη Κρήτη.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μιχαλήτσος ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Βελλίδης, Λαζαρίδης, Νέτο, Βαγγέλι, Χαβίτο, Τσεσνάουσκις, Φατί, Τόχα, Μίσελ, Τσέζαρεκ, Κουλουχέρης, Ππαπαζαχαρίας, Γκιάρο, Πορτίγια, Καζναφέρης, Κατίδης, Αραβίδης.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κόκε, Μενδρινός, Πρίττας, Οριόλ, όπως και ο Κάρλος Ρουϊζ ο οποίος απουσιάζει στη Γουατεμάλα για υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Στην αποστολή δεν συμμετέχουν επίσης και οι νεοαποκτηθέντες Καστίγιο, Σακάτα, Περέϊρα, Μπομπαντίγια (αναμένεται η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη) 

Σε ότι αφορά το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει ο Γιάννης Μιχαλήτσος στο Παγκρήτιο, αυτό θα είναι σαφώς διαφοροποιημένο σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς το 4-4-2 του Κούπερ, μετατρέπεται σε 4-5-1, λόγω των πολλών απουσιών που υπάρχουν. Όπως όλα δείχνουν ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Λαζαρίδης και Κουλουχέρης θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Μίσελ (αριστερά), με τον Βαγγέλι (δεξιά). Τα τρία αμυντικά χαφ θα είναι οι Τόχα, Φατί, Νέτο, έχοντας στις πτέρυγες τους Χαβίτο (αριστερά), Τσεσνάουσκις (δεξιά). Στη κορυφή μόνος του ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Παναγιώτης  Στεφάνου