Με την 7η σερί νίκη στο +7 (video)

Την επέλαση του στην επαρχία συνέχισε ο Ολυμπιακός που χάρη σε πέναλτι (!) του Φουστέρ πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη (1-0). Φωτορεπορτάζ.
Το... τρίτο ημίχρονο (video)

Την επέλαση του στην επαρχία συνέχισε ο Ολυμπιακός ο οποίος με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φουστέρ πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την Τρίπολη. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν δίκαια στην 7η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Στον Αστέρα,δικαίως διαμαρτύρονται για την φάση στην οποία κέρδισε το πέναλτι ο Ολυμπιακός, όμως δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους ερυθρόλευκους οι οποίοι για 7ο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς κράτησαν την εστία τους ανέπαφη.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Παύλος Δερμιτζάκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα και σε συνεργασία πάντα με τον Οράσιο Γκονσάλβες ξεκίνησε το ματς τον Ντεγκρά κάτω από τα δοκάρια. Ο Πουλίδο με τον Ορόθκο αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Ουριμπάρι στο αριστερό άκρο της άμυνας και το Φυτανίδη στο δεξί. Ο Μπαστία με τον Λαδάκη ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον  Καρέρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής το Ρουμπίλ στο δεξί άκρο και τον Ροτζέριο πίσω από τον προωθημένο Φρανκού σε ένα κλασικό 4-2-3-1.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστός και αυτός στο 4-2-3-1, ξεκίνησε με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, το Τοροσίδη δεξιά, τον Μπράβο αριστερά και τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μοντέστο για ακόμα ένα ματς σε ρόλο αμυντικου χαφ με τον Ιμπαγάσα δίπλα του και τον Φουστέρ μπροστά τους. Ο Ριέρα ξεκίνησε στο αριστερό άκρο, ο Μιραλάς δεξιά και ο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Επιστροφή Φουστέρ με γκολ
 Το παιχνίδι ξεκίνησε κάτω από καταρρακτώδη βροχή που είχε κάνει το γήπεδο πάρα πολύ βαρύ, γεγονός που δεν επέτρεπε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πάντως μπήκε αρκετά δυνατά και με μπροστάρη το Φουστέρ προσπάθησε να πρεσάρει ψηλά την άμυνα του Αστέρα και ως ένα βαθμό τα κατάφερε δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο τραυματισμός του Πουλίδο ανάγκασε τον Δερμιτζάκη να αλλάξει τα πλάνα του περνώντας στο ματς τον Αργυρόπουλο ο οποίος πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και μετατοπίστηκε ο Φυντανίδης στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Οι ερυθρόλευκες με κάθετες πάσες του Ιμπαγάσα, αλλά και κούρσες των Μιραλάς και Ριέρα από τα πλάγια προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Στο 4ο λεπτό οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία όταν ο Ντεγκρά με υπερένταση εδίωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τοροσίδη από την μικρή περιοχή.

Στο 8ο λεπτό ύστερα από όμορφο συνδυασμό των παικτών του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς επιχείρησε το σουτ  από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 26ο λεπτό σε κόρνερ από τα δεξιά του Ιμπαγάσα, ο Ντεγκρά έχασε την μπάλα από τα χέρια του, αλλά πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Ριέρα και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ισπανού.
Στο 28ο λεπτό ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Καρέρα δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από το γύρισμα του Φρανκού.

Ένα λεπτό αργότερα ο Φουστέρ διεκδίκησε την μπάλα σε μονομαχία με τον Ορόθκο μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός του Αστέρα έδιωξε την μπάλα ο Φουστέρ βρέθηκε στο έδαφος και ο Κουκουλάκης «είδε» πέναλτι. Την ποινή ανέλαβε να εκτελέσει ο Φουστέρ ο οποίος νίκησε το Ντεγκρά και έγραψε το 0-1 για τον Ολυμπιακό στο 30ο λεπτό.
Δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μπαστία προσπάθησε να αιφνιδιάσει  και εκτέλεσε γρήγορα το μακρινό φάουλ, η μπάλα όμως πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.

Έδωσε χώρο δεν απειλήθηκε
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε αρκετά δίνοντας γήπεδο και χώρο στον Αστέρα. Οι παίκτες της Τρίπολης είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πάρντο. Όλα αυτά μέχρι το 65ο λεπτό καθώς οι δυνάμεις άρχισαν να προδίδουν τους ποδοσφαιριστές των Αρκάδων και ο Ολυμπιακός με κινητήριους μοχλούς τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ βρήκε και πάλι του χώρους να δημιουργήσει παιχνίδι και ευκαιρίες για γκολ.

Στο 67ο λεπτό Ριέρα, Ιμπαγάσα και Φουστέρ άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, η οποία κυριολεκτικά χάθηκε από τα μάτια των αμυντικών του Αστέρα, με τον Φουστέρ να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Ντεγκρά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ο Ριέρα στο 76ο λεπτό θέλησε να “κρεμάσει” τον Ντεγκρά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Στο 87ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο του γκολ όμως ο Ντεγκρά σταμάτησε την εξ επαφής κεφαλιά του Μανιάτη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στην πρώτη του συμμέτοχη του διεθνή αμυντικού με τους ερυθρόλευκους.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ζαϊρί αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής, με το  Ντεγκρά να διώχνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύτιμη νίκη και να παραμένει στην κορυφή σε απόσταση ασφάλειας από τον Παναθηναϊκό.

Η εξέλιξη του αγώνα

1′ Έναρξη αγώνα
1’Πρωτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό ύστερα από σέντρα του Μοντέστο
3’Φάουλ του Ριέρα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή του Ντεγκρά, η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ 
4′ Πολυ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.Σέντρα του Ριέρα απο αριστερά, κεφαλιά του Τοροσίδη έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Ντεγκρά
8′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς επιχείρησε το σουτ  από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
10′ Ο Ουριμπάρι τράβηξε τον Τοροσίδη στην περιοχή, ο κ. Κουκουλάκλης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
20′ Ο Αργυρόπουλος στη θέση του Πουλίδο
26′ Σουτ Φουστέρ από αριστερά έξω από την περιοχή, ο Ντεγκρά έπεσε στην αριστερή του γωνία και με με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ
26′ Κόρνερ από τα δεξιά του Ιμπαγάσα, ο Ντεγκρά έχασε την μπάλα από τα χε΄ρεια του, αλλά πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Ριέρα και έδιωξε σε κόρνερ
27′ Ο Φρανκού μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε πάνω στη γραμμή, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Καρέρα και ο Τοροσίδης λίγο μπροστά από τη γραμμή έδιωξε
29′ Ο Ορόθκο έδιωξε την μπάλα, βρήκε τα πόδια και του Φουστέρ, ο κ. Κουκουλάκης έδειξε λανθασμένα την άσπρη βούλα
29′ Κίτρινη στον Μπαστία για διαμαρτυρία
29′ ΓΚΟΟΟΛ 0-1 Ο Φουστέρ από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Ντεγκρά
36′ Κίτρινη στον Μιραλάς
40′ Σουτ Ριέρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
43′ Ο Μπαστία προσπάθησε να αιφνιδιάσει  και εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο
45′ Κίτρινη στον Ροτζέριο Μάρτινς

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
48′ Ο Μπαστία μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε την μπάλα, ο Τοροσίδης στο σημείο του πέναλτι έδιωξε
51′ Ο Μπαστία επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής, ο Πάρντο έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε
52′ Σουτ Φουστέρ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι
65′ Ο Φορτούνης στη θέση του Μάρτινς
67′ Ριέρα, Ιμπαγάσα και Φουστέρ άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ο τελευταίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Ντεγκρά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι
71′ Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Ρουμπίλ
76′ Ο Ριέρα θέλησε να “κρεμάσει” τον Ντεγκρά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι
79′ Ο Ζαϊρί στη θέση του Μιραλάς
81′ Κίτρινη στον Ιμπαγάσα
85′ Ο Μανιάτης στη θέση του Φουστέρ
86′ Κίτρινη στον Λαδάκη
87′ Φάουλ Ιμπαγάσα από δεξιά , ο Μανιάτης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο Ντεγκρά έδιωξε ενστικτωδώς. Ο Πάντελιτς πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε το σουτ από δεξιά της περιοχής, η “στρογγυλή θεά” σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων
89′ Ο Χολέμπας στη θέση του Ριέρα
90′ Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ζαϊρί αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής, ο Ντεγκρά πετάχτηκε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ
90′ Τέλος αγώνα

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (20′ Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (71′ Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65′ Φορτούνης), Φρανκού.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (89′ Χολέμπας), Μιραλάς (79′ Ζαϊρί), Φουστέρ (85′ Μανιάτης), Πάντελιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.