Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις απέναντι στην Ξάνθη. Στις 12:30 το μνημόσυνο της θύρας 7.

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις απέναντι στην Ξάνθη. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό και γιατί όχι να τη διατηρήσουν, σε περίπτωση απώλειας βαθμών του «αιωνίου» αντιπάλου στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει από τους «ερυθρολεύκους» να δείξουν πως η εμφάνιση στον προημιτελικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος ήταν μια κακή παρένθεση.

Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο ματς τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Αντιθέτως, δεν υπολογίζει για το ματς με τους Ακρίτες στους Α. Παπαδόπουλο και Μιραλάς, οι οποίοι θα μείνουν εκτός αποστολής. Ο Βάσκος τεχνικός προβληματίζεται για μια θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Μοντέστο στο κέντρο της άμυνας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε στο βασικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψει ο Ντουντού.

Επίσης, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Φετφατζίδης και Ζαϊρί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να επιστρέψει ο Μάρκο Πάντελιτς. Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7.