Ο Νίκος Γαβαλάς σχολιάζει την απουσία του Κέβιν Μιραλάς από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού...

Έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι αναφορικά με τη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα ο Κέβιν Μιραλάς. Και επιπλέον, αν μπορεί να συνυπάρξει (σε σύστημα 4-2-3-1) στην ίδια ενδεκάδα με τον Μάρκο Πάντελιτς (ή τον Ράφικ Τζιμπούρ, πια).

Γεγονός είναι πως σε ρόλο φορ, ο Βέλγος ήταν υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Και το δρόμο προς τα δίκτυα έβρισκε με μεγάλη συχνότητα, αλλά παράλληλα ήταν διαρκώς μεγάλη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Μιραλάς δεν δείχνει εξίσου επικίνδυνος απ’ την στιγμή κατά την οποία ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον χρησιμοποιεί σε ρόλο ακραίου χαφ, λόγω της παρουσία του Πάντελιτς (κυρίως) ή του Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Κόντρα στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός θ’ αγωνιστεί δίχως τον Βέλγο για πρώτη φορά μετά από 17 αγωνιστικές! Είχε να λείψει απ’ την ενδεκάδα απ’ την 3η αγωνιστική και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Η αποβολή του στην Τούμπα, τον έθεσε εκτός μάχης.

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του Ολυμπιακού, δίχως τον Μιραλάς σε ρόλο ακραίου χαφ. Και ακόμη περισσότερο θα θέλαμε να δούμε τη θέση στην οποία θα τον αξιοποιήσει ο Βαλβέρδε, όταν τεθεί εκ νέου στη διάθεσή του. Θα ‘ναι στην επόμενη αγωνιστική, στην δύσκολη αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
Νίκος Γαβαλάς