Το γκολ του Φουστέρ (8ο) στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης.

Το γκολ του Φουστέρ(8ο) στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης. Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες αύξησαν τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στους 10 βαθμούς και θα περιμένουν το στραβοπάτημα των πράσινων στην Τούμπα για να βρεθούν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καλή εμφάνιση από την ομάδα  του Ερνέστο Βαλβέρδε που θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλα γκολ αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια αμυντικούς προσανατολισμούς αγωνίστηκε η Ξάνθη που δεν φάνηκε καθόλου απειλητική για τον Ολυμπιακό.
Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και η 10η σε ισάριθμα ματς μέσα στο Καραϊσκάκη.

Τα αρχικά πλάνα
Τα προβλήματα απουσιών στη μεσοαμυντική γραμμή ανάγκασαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε αλχημείες. Ο Πάρντο ήταν για ακόμα μια φορά κάτω από τα δοκάρια, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χολέμπας στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μοντέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Ιμπαγάσα δίπλα του και το Φουστέρ μπροστά τους ελεύθερος σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Ριέρα κάλυπτε το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Ζαϊρί το δεξί και ο Πάντελιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης, στο κλασικό 4-2-3-1 του ισπανού τεχνικού.
Για την Ξάνθη ο Νικός Παπαδόπουλος ξεκίνησε και αυτός με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας το Γκσμπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια, τους Κωστούλα και Βάλλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με το Στιουάρτ να καλύπτει το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Κομεσίδη το δεξί. Ο Αντεφέμι με το Φλίσκα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Πόι αριστερά, τον Κατόνγκο δεξιά και το Βασιλακάκη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Σουάνης.

Ο Φουστέρ τη λύση
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας όπως καν ει πάντα στο Καραϊσκάκης να πιέσει ψηλα και να βρει τον τρόπο να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στη διπλή ζώνη άμυνας της Ξάνθης και φυσικά χωρίς να απειλούν την εστία του Γκσμπούρνινγκ. Όσο περνούσε η ωρα ο Ολυμπιακός αύξανε την πίεση του όμως δεν είχε σε καλή μέρα τον Ιμπαγάσα ενώ και ο Ζαϊρί φαινόταν εκτός κλίματος. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 26ο λεπτό.
Ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή ,ο Μοντέστο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά  από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στο 32 ο Ζαϊρί με όμορφη κάθετη βρήκε τον Πάντελιτς μέσα στη περιοχή, ο σέρβος έκανε το σουτ από πλάγια θέση και Γκσμπούρνινγκ απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 37ο λεπτό ο Χολέμπας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον  Ιμπαγάσα ο οποίος έπιασε ένα αδύναμο πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ξάνθη έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κατόνγκο σέντραρε  από δεξιά, ο Πόι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος.
Η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Τοροσίδης έκανε καταπληκτική σέντρα από τα δεξιά, ο Φουστέρ από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Αντεφέμι και κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0

Πολλές ευκαιρίες κανένα γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απαλλαγμένος από το άγχος του γκολ ξεκίνησε πιο επιθετικά και πάντα με την πιεστική του άμυνα στα 2/3 του γηπέδου. Η Ξάνθη από την άλλη δεν ήθελε να δώσει χώρους στους ερυθρόλευκους και συνέχισε να αμύνεται μαζικά.
Στο 49ο λεπτό μάλιστα σε μια κόντρα επίθεση ο Σουάνης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση του Μέλμπεργκ με τον Πάρντο όμως το πλασέ του δεν βρήκε το στόχο, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έλεγξε πλήρως το ρυθμό του αγώνα και θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να εχει πετύχει και άλλα γκολ.
Στο 60 Ο Ριέρα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ, βρήκε τον Τοροσίδη μεσα στην περιοχή από πλάγια θέση, ο Γκσμπούρνινγκ όμως απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού.
Στο 64ο λεπτό ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Μοντεστό έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.
Στο 70 ο Μοντεστό γύρισε από τα δεξιά, ο Πάντελιτς πάνω στη γραμμή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα χάνοντας ακόμα μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Στο 85ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφυγαν πολύ όμορφα στην αντεπίθεση, ο Τζιμπούρ πάσαρε από τα δεξιά, ο Φουστέρ έστρωσε στον Ριέρα, με τον Ισπανό να επιχειρεί  το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 90ο λεπτό η Ξάνθη παραλίγο να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για την αστοχία του όταν ο Μπόατενγκ έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Πάρντο διάβασε τη φάση και βγήκε γρήγορα προλαβαίνοντας τον Κατόνγκο πριν πλασάρει.
Έτσι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την 9η συνεχόμενη νίκη τους και 10η μέσα στο Καραϊσκάκη σε ισάριθμα παιχνίδια και συνεχίζουν ακάθεκτοι προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
 

Η εξέλιξη του αγώνα

Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θύρας 7.
1′ Εναρξη αγώνα
7′ Σουτ Φουστέρ, ο Γκσμπούρνινγκ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα
16′ Αντεπίθεση της Ξάνθης, σουτ του Κατόνγκο έξω από την περιοχή, ο Πάρντο μπλόκαρε εύκολα
17′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Ολυμπιακού, σέντρα σουτ του Ζαϊρί από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
19′ Κίτρινη στον Κατόνγκο για φάουλ στον Ζαϊρί
26′ Φάουλ Ριέρα από τον άξονα, γυριστή κεφαλιά του Μοδεστό από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ
29′ Σέντρα σουτ του Ριέρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ
32′ Κάθετη μπαλιά του Ζαϊρί, σουτ Πάντελιτς από τα δεξιά της περιοχής, ο Γκσμπούρνινγκ απόκρουσε με τα πόδια
34′ Κίτρινη στον Βασιλακάκη
37′ Ο Χολέμπας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε, ο Ιμπαγάσα επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε
38′ Αντεπίθεση της Ξάνθης, σέντρα Κατόνγκο από δεξιά, ο Πόι πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα
45′ ΓΚΟΟΟΛ Σέντρα Τοροσίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Φουστέρ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Αντεφέμι και κατέληξε στα δίχτυα
45′ Τέλος ημιχρόνου

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
49′ Ο Μέλμπεργκ προσπάθησε να διώξει, η μπάλα πήγε προς τα πίσω. Ο Πάρντο δεν βγήκε και έδωσε την ευκαιρία στον Σουάνη να πλασάρει, ωστόσο η “στρογγυλή θεά” έφυγε παράλληλα από τη γραμμή του τέρματος
56′ Κίτρινη στον Ριέρα επειδή επιχείρησε το σουτ, ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει λανθασμένα για οφσάιντ
60′ Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ, σουτ του Τοροσίδη από πλάγια θέση, ο Γκσμπούρνινγκ απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ
60′ Ο Κιντάνα στη θέση του Βασιλακάκη
61′ Κόρνερ Ιμπαγάσα από δεξιά, ο Γκσμπούρνινγκ έδιωξε δύσκολα με κόρνερ
63′ Κίτρινη στον Φλίσκα
63′ Ο Φετφατζίδης στη θέση του Ζαϊρί
64′ Φάουλ Ιμπαγάσα από αριστερά, κεφαλιά του Μοδεστό, η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι
70′ Ο Μοδεστό γύρισε από τα δεξιά, ο Πάντελιτς πάνω στη γραμμή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα
73′ Ο Καζάκης στη θέση του Σουάνη
75′ Ο Τζιμπούρ στη θέση του Πάντελιτς
78′ Ο Μπόατενγκ στη θέση του Φλίσκα
80′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Τοροσίδη από το ημικύκλιο της περιοχής, ο  Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε την μπάλα
85′ Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τζιμπούρ πάσαρε από τα δεξιά, ο Φουστέρ έστρωσε στον Ριέρα, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι
86′ Ο Ντουντού στη θέση του Φουστέρ
90′ Αντεπίθεση της Ξάνθης, βαθιά μπαλιά του Μπόατενγκ, ο Πάρντο διάβασε τη φάση και βγήκε γρήγορα προλαβαίνοντας τον Κατόνγκο πριν πλασάρει
90′ Τέλος αγώνα

Διοργάνωση: Super League
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αρετόπουλος(Τρικάλων)
Βοηθοί: Τρύφωνας(Κέρκυρας), Τουμπακάρης(Αθηνών)
4ος: Καλογερόπουλος(Αθηνών)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75′ Τζιμπούρ), Ζαϊρί (63′ Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (86′ Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.
Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Ντουντού, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος.

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78′ Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (60′ Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (73′ Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο.
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Κιντάνα, Τζάγκι, Ζεάν, Μπόατενγκ, Γκλέισον, Καζάκης.