Εκτενές αφιέρωμα στον Ολυμπιακό κάνει στην ιστοσελίδα της η FIFA, εστιάζοντας τόσο στην εφετινή πορεία των "ερυθρόλευκων" όσο και στην ιστορία τους.

Εκτενές αφιέρωμα στον Ολυμπιακό κάνει στην ιστοσελίδα της η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, εστιάζοντας τόσο στην εφετινή πορεία των “ερυθρόλευκων” όσο και στην ιστορία τους, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές για κάποιους από τους διεθνείς παίκτες της πειραϊκής ομάδας, αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Ο Ολυμπιακός είναι στον δρόμο της επιστροφής στους τίτλους και στο ένδοξο παρελθόν. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και διαθέτει στις τάξεις της παίκτες με παγκόσμια αξία» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο σχετικό άρθρο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστροφή του Βαλβέρδε και την επιτυχία που είχε κατά το πρώτο πέρασμά του από την πειραϊκή ομάδα, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τον Κέβιν Μιραλάς «βελγική μηχανή των γκολ» και τον Μάρκο Πάντελιτς «σημαντικό παράγοντα για τη δομή της ομάδας του Ολυμπιακού, του προπονητή Βαλβέρδε». Ακόμη, εστιάζει στη μεσαία γραμμή του συλλόγου, παρατηρώντας ότι αποτελείται από παίκτες προερχόμενους εξ Ισπανίας, με τους οποίους ο Βαλβέρδε είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν (Ριέρα, Φουστέρ, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα), ενώ για τον Ριέρα αναφέρεται πως «θεωρείται μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Επίσης, ότι «είναι κινητήρια δύναμη στο γήπεδο, αλλά και μια απειλή για την αντίπαλη εστία όπως ποτέ πριν στη σταδιοδρομία του, έχοντας σημειώσει ως τώρα έξι γκολ σε 19 παιχνίδια, όταν το καλύτερο ρεκόρ του ήταν από την περίοδο 2007-08, όταν σημείωσε για την Εσπανιόλ 4 γκολ σε 36 αγώνες».

Για τον Ραφίκ Τζεμπούρ σχολιάζεται πως αποκτήθηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, προκειμένου «ο Αλγερινός διεθνής να ασκήσει πίεση στον Μιραλάς και τον Πάντελιτς», ο Όλαφ Μέλμπεργκ χαρακτηρίζεται «στυλοβάτης της άμυνας» και συνολικά η ομάδα ως «μία από τις ισχυρότερες στην ιστορία του συλλόγου».