Πρώτο παιχνίδι της προηγούμενης δεκαετίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2000 για την 19η αγωνιστική.

Πρώτο παιχνίδι της προηγούμενης δεκαετίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2000 για την 19η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, την ώρα που η ΑΕΚ έχει μείνει από νωρίς μακριά από την κορυφή. Το γκολ του Μπλένταρ Κόλα στο 90ο λεπτό διατηρεί ζωντανούς τους πράσινους του Γιάννη Κυράστα που στο τέλος όμως τερματίζουν δεύτεροι.

28η αγωνιστική της σεζόν 2000-01, στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι βαθμολογικά αδιάφοροι καθώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής με το τριφύλλι δεύτερο και την Ενωση τρίτη. Ωστόσο με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη στο 77′ η ΑΕΚ παίρνει μια νίκη γοήτρου που είναι και η πρώτη στην έδρα του Παναθηναϊκού τη δεκαετία που μας πέρασε.

Στο παιχνίδι της επόμενης σεζόν για τη 18η αγωνιστική οι δύο κορυφαίες ομάδες της Αθήνας είναι μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου και οι πράσινοι κάνουν το αποφασιστικό βήμα. Δύο γρήγορα γκολ με πέναλτι του Μπασινά και άλλο ένα του πεισματάρη Γιώργου Καραγκούνη είναι αρκετά για το τελικό 2-0. Τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα επόμενα ματς είναι καθοριστικές για τους πράσινους, ενώ η ΑΕΚ παλεύει μέχρι τέλους για να γνωρίσει την ήττα από τους Πειραιώτες με 4-3 μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Μία περίοδο μετά στη Λεωφόρο ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανοίγει το σκορ πετυχαίνοντας το δεύτερο και τελευταίο του γκολ κόντρα στην ΑΕΚ με το τριφύλλι στο στήθος. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μαλαδένης ισοφαρίζει για να χαρίσει τη νίκη στους πράσινους ο Αγγελος Μπασινάς στο 71′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι πράσινοι θα χάσουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία μετά την ήττα στη Ριζούπολη μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Την περίοδο 2003-04 οι πράσινοι φιλοξενούν την ΑΕΚ στη Λεωφόρο τη 19η αγωνιστική και βρίσκονται στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Ο Μπασινάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κόντρα στην Ένωση για το 1-0 και ο Σαπάνης στο 68′ κάνει το 2-0. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος παίκτης της ΑΕΚ πια σκοράρει το πρώτο του γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό για το 2-1, ένα γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη επί της ΑΕΚ επίτευγμα που είχε συμβεί μόλις μία φορά στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε εν τέλει το νταμπλ μετά από επτά χρόνια.

Μία χρονιά μετά στην άδεια Λεωφόρο, το 0-0 είναι καταδικαστικό για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός με αυτό το αποτέλεσμα έχασε ένα πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ την έξοδο της στο champions league.

5 Μαρτίου του 2006 οι πράσινοι επέστρεψαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και μαζί στις νίκες επί της ΑΕΚ επικρατώντας με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ιγκόρ Μπίσκαν, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε ήδη μια διαφορά ασφαλείας.

Με κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Παναθηναϊκός μπαίνει μπροστά σκορ την 7η αγωνιστική της σεζόν 2006-07. Ωστόσο με πείσμα η ΑΕΚ ανέτρεψε τα δεδομένα και αφού πρώτα ισοφάρισε με πέναλτι του Μαντούκα στο 28′ πήρε τελικά τη νίκη με γκολ του Δέλλα στο 76′, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί τριών ετών.  Αυτή ήταν η δεύτερη και τελευταία νίκη της ΑΕΚ τη συγκεκριμένη δεκαετία.

2007-08 και πάλι στη Λεωφόρο, 8η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός προηγείται με γκολ του Σαλπιγγίδη και σύντομα κάνει τα τέρματα του δύο με γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκοράρει για δεύτερη φορά στη Λεωφόρο ως παίκτης της ΑΕΚ για το 2-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και φτάνει τα τρία γκολ στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. αλλά τίποτα δεν αλλάζει ως το τέλος με τους πράσινους να πανηγυρίζουν την έκτη τους νίκη στη δεκαετία.

4 Ιανουαρίου του 2009 οι δύο ομάδες μένουν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική και χάνουν έδαφος από νωρίς στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας.