Το novasports.gr παρακολούθησε το ντέρμπι από απόσταση αναπνοής και αναλύει τα τρία γκολ των πρασίνων...

Το novasports.gr παρακολούθησε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ από απόσταση αναπνοής και αναλύει το τρόπο με τον οποίο προήλθαν τα τρία γκολ της νίκης των πρασίνων, τα οποία μόνο τυχαία δεν ήταν. Το γκολ του Κατσουράνη από το ζέσταμα(!), τα 90 μέτρα σε 13 δευτερόλεπτα (!) του Βύντρα και ο Σεντρίκ “Δώνης” Καντέ που για πρώτη φορά έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του τριφυλλιού!

Κατσουράνης από το ζέσταμα! (1-0)

Οι πράσινοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο παιχνίδι της αγωνιστικής και η επικράτηση ξεκίνησε με το γκολ του Κώστα Κατσουράνη, που σαν άλλος Λυμπερόπουλος σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας. Κάτι που είχε δουλευτεί στις προπονήσεις, αλλά και στο ζέσταμα! Ναι, στο ζέσταμα!

Λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια για να βάλουν τις στολές τους, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα επιδόθηκαν σε κάποιες απλές ασκήσεις τακτικής. Ο Καραγκούνης από τον άξονα άνοιγε το παιχνίδι πότε αριστερά στον Λέτο και πότε δεξιά στον Βύντρα ώστε να βγει σέντρα στην περιοχή για τον Σισέ.

Ο Κώστας Κατσουράνης πήρε εντολή να πάει κι αυτός να πλαισιώσει τον Γάλλο σταρ στο “κουτί” και να τελειώνει τις μπάλες που δεν έφταναν στον Σισέ. Αυτό θα έδινε την δυνατότητα στους πράσινους να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην αντίπαλη περιοχή με έναν δεύτερο παίκτη.

Στη φάση του 44ου λεπτού λοιπόν, ο Κώτσας Κατσουράνης ενθυμούμενος τον καλό περσινό του εαυτό βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και τελείωσε τη φάση για το 1-0, αφού στο ζέσταμα είχε τελειώσει τουλάχιστον καμιά 30αρία σέντρες των συμπαικτών του.

Λουκάς, ο γιος του ανέμου! (2-0)

Παρατηρώντας κανείς από κοντά τον Λουκά Βύντρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι μιλάμε για δύο υποδείγματα επαγγελματιών αθλητών που αγαπούν αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά. Σε μια στιγμή που η ΑΕΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει ο Σισέ πήρε τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, έκανε κατά μέτωπο επίθεση και διένυσε πάνω από 70 μέτρα.

Πολλοί πίστεψαν ότι θα προσπαθήσει να τελειώσει μόνος του τη φάση καθώς δύσκολα θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος συμπαίκτης του την ξέφρενη κούρσα των 70 μέτρων (με τη μπάλα στα πόδια!). Και ξαφνικά ως τρέιλερ στα δεξιά, ο Βύντρα έχοντας διανύσει με σπριντ 90 μέτρα(!) βρέθηκε σε θέση τετ α τετ την ώρα που δύσκολα θα μπορούσε να τον ακολουθήσει αντίπαλος ή συμπαίκτης. Το τέλειωμα δε, εξαιρετικό για το 2-0.

Και όταν λέμε 90 μέτρα δεν είναι υπερβολή. Μία ματιά στα highligths του novasports.gr ή του Novaspoth Highlights είναι αρκετή για να δει κανείς ότι ο Βύντρα ξεκινά από τη μικρή περιοχή της ομάδας του (στο 50’και 36”) και φτάνει στην αντίπαλη μικρή περιοχή μέσα σε 13 δευτερόλεπτα (στο 50 και 49”)! Κανονικός σπρίντερ. Μετά από 50 λεπτά αγώνα, με ποδοσφαιρικά παπούτσια στο χορτάρι και όχι σε ταρτάν.

Σεντρίκ “Δώνης” Καντέ! (3-1)

Σε μια στιγμή αδράνειας ο εκρηκτικός Νάτσο Σκόκο μείωσε σε 2-1 και ακολούθησε ένα δεκάλπετο πελάγωμα των πράσινων. Το κέντρο είχε χάσει τη συνοχή και τα τρεξίματα του και η ΑΕΚ ενέτεινε τηνν πίεση για ισοφάριση. Τότε ήταν που πήρε την κατάσταση στα πόδια του ο Σεντρί Καντέ (εκ των αφανών ηρώων της αγωνιστικής εικόνας του Παναθηναϊκού το 2011).

Βγάζοντας την μπάλα από την άμυνα, ξεκίνησε μια κούρσα α λα Δώνης από την μία περιοχή στην άλλη. Με περίσσεια ειλικρίνεια όπως είπε και στον Νίκο Τζουάννη, έβγαλε τη μπάλα από την περιοχή χωρίς να έχει στόχο τί να κάνει με αυτή στα πόδια. Με πίστη στις δυνάμεις του πήρε όσα μέτρα βρήκε ελεύθερα σαν καθαρό οχτάρι, κέρδισε μία κόντρα, ασίστ στον Σισέ και η συνέχεια γράφτηκε στα μάτριξ του Ολυμπιακού Σταδίου.

Μιμούμενος τον συμπατριώτη του Τζιμπρίλ Σισέ από το δεύτερο γκολ, αλλά και φέρνοντας στο νου τις κούρσες του Γιώργου Δώνη, ο Σεντρίκ Καντέ πρόσθεσε άλλο ένα στοιχείο στη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας του στην αντεπίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κατέβασμα της μπάλας από τα στόπερ το δούλευε από πέρσι ο Νίκος Νιόπλιας και προσπάθησε να το εφαρμόσει με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ…