Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη βδομάδα.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη βδομάδα. Ο Γάλλος άσος δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και έτσι βρίσκεται στη διάθεση του Φερέιρα για το παιχνίδι που ίσως να κρίνει το φετινό τίτλο.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, θεωρεί πως τα όσα είπε ο Σισέ ήταν στο α’ ενικό πρόσωπο και δεν θίγει την τιμή κανενός άλλου. Γι’ αυτό το λόγο δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας του  ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το έγγραφο που έστειλε ο κ. Φάκος στην ΕΠΟ:
“Από την επισκόπηση των συνημ. Φύλλων αθλητικού Τύπου της 03-02-2011, όπου αναγράφονται οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ, συνάγεται με σαφήνεια ότι η λεχθείσα κρίσιμη φράση – βωμολοχία, αναφερόμενη σε α πρόσωπο (δηλ. στον ίδιο τον εαυτό του αποκλειστικώς) υποδηλώνει περιγραφή της δικής του υποκειμενικής, ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο άτομο του, ως αθλητή και άνθρωπο, μετά τη λήξη του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ συνάγεται η ύπαρξη ευθείας αναφοράς με στόχευση της τιμής, υπόληψης και αξιοπρέπειας άλλου – τρίτου ατόμου, ώστε να θεωρηθεί ως άμεσα θιγόμενο και πληττόμενο στην προσωπικότητα του.

Επομένως ΔΕΝ συντρέχει περίπτωση άσκησης πειθαρχικής δίωξης για δυσφήμηση ποδοσφαίρου (Αρθ. 14 και 25 του Πειθαρχ. Κώδικα)”.